Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, téma je jasné, chtěla bych znát názory tech, které maji pro psa obojek proti štěkání. Jak ten obojek přesně funguje?
Závisí to opravdu na tom, když pes zaštěká ze dostane „upozornění“ nebo musím ten impulz dat já pomoci tlačítka na ovladači?
Je to pro psa bezpečné nemůže mu to nějak uškodit?
Prosím rypalky, které zkušenosti s obojkem nemají at nepíší děkuji ![]()
Ahoj Andrejko, já ten obojem zkoušela na svého jorkšírka a nic moc. Měla jsem ten ultrazvukový, když pes zaštěká, ten obojek vydá zvuk, který lidé neslyší, ale psům je prý hodně nepříjemný. Je fakt, že nejdřív z něj byl rozpačitý a myslela jsem si, že to funguje, ale pak štěkal i tak. Naopak si přestal sám hrát, to jsem nechtěla, tak jsem obojek sundala.
On reaguje i na jiné zvuky…ten, co jsem měla já, měl na sobě světýlko, bez reakce bylo zelené a když reagoval, bylo červené. Pro červenou stačilo tlesknout nebo do toho senzoru fouknout.
Už bych ho nepořizovala.
@majki.r já našla obojek který vydá nejdřív nepříjemný zvukový signál, pokud nepřestane stekat vydá další víc nepříjemný pokud ani ten nepomůže tak jakási vibrace která je opravdu hodně nepříjemná. Pokud pes zaštěká po nějaké době znovu opakuje se systém, nejdřív signál to uz by si mel uvědomit ze pokud zaštěká znovu přijde další signal popřípadě vibrace a pak by neměl štěkat vůbec ![]()
Přemýšlela jsem, ze se poradim s veterinarem, jelikož se to opravdu nedá uz kolikrát unést ![]()
http://www.e-dog.cz/…-stekani.htm
Našla jsem toto ![]()
@AndreaS92 Hm, tak to bude jiná liga
…já měla takový, co vydával jen jeden zvuk, ale celou dobu, co pejsek štěkal.
Ono je asi důležité to vyzkoušet na konkrétním pejskovi. Bráchův jorkšír na ten samý, co jsem zkoušela, reagoval a štěkal míň.
Jen je třeba toho pejska kontrolovat. Vypínat mu to, když je kolem hluk a hlídat, jestli ho to nestresuje a nespíná se to, když si třeba hraje s balonkem atd.
Pak jsem nasla jeste jednu moznost - V základním nejšetrnějším režimu je pes napomínán pouze zvukem, dle našich zkušeností se psi do značné míry zklidní při použití pouze zvukového korekčního impulsu (pípnutí). Pokud pes pokračuje ve štěkání, lze použít i elektrické impulsy, které psa odnaučí štěkat. Dle našich zkušeností je to otázka hodin, případně dní. Samozřejmě toto je do značné míry individuální a u každé psa tomu bude jinak
Myslím ze by to mohlo zabrat ale nevím ![]()
Pak je ještě možnost ho strcit pod ledovou vodu aby se vzpamatoval ( vodu moc nemusí)
![]()
Mame podobny jako zminuje @AndreaS92, na opravdu hodne ustekanou fenu- bohuzel ma tak pronikavy hlas a reaguje na veskere deni za dvermi bytu, ze to bylo o nervy…bezne ho nemiva- jen na venceni (aby nedesila cizi psy a lidi…) a pokud jsou psi doma sami…pomohlo- stacil jeden impulz- takze dva zvukove signaly, pak „kopnuti“, od te doby staci opravdu jen jeden zvukovy impuls a je klid…
na povahu nebo hravost to dle meho vliv absolutne nemelo, taky jsem se toho bala, ale nejspis nebyl duvod…
@AndreaS92 píše:
Pak jsem nasla jeste jednu moznost - V základním nejšetrnějším režimu je pes napomínán pouze zvukem, dle našich zkušeností se psi do značné míry zklidní při použití pouze zvukového korekčního impulsu (pípnutí). Pokud pes pokračuje ve štěkání, lze použít i elektrické impulsy, které psa odnaučí štěkat. Dle našich zkušeností je to otázka hodin, případně dní. Samozřejmě toto je do značné míry individuální a u každé psa tomu bude jinakMyslím ze by to mohlo zabrat ale nevím
Pak je ještě možnost ho strcit pod ledovou vodu aby se vzpamatoval ( vodu moc nemusí)![]()
Nevím, no…však vyzkoušej a uvidíš
Já to řeším tak, že pejska učím novým rituálům. Taky se mi ted hodně rozštěkal, hlavně když mě vidí, že se oblékám nebo obouvám.
Tak jsem zavedla pravidlo, že jak se jdu oblékat, posadím Jacka na židli a řeknu mu, ať zůstane. On je pak zabavený povelem a čeká. Na židli většinou neštěkne. Ještě ale musím zapracovat na té další fázi…když ho pak vezmu a vyjdeme na chodbu, tak štěká v jednom kuse. Zabírá na to vzít ho do náručí, ale když mám plné ruce, tak to nejde…
@Zuziky jé, no to jsem rada ze to na někoho zabralo
to je pro me pozitivní zprava nedá se to vydržet. Používala bych to jen když jsem doma. Pokud doma nejsme nedělá to ( sousedy nemáme úplně přátelský, a příjemný a kdyby tady stekal 100% by si uz ztěžovali.) me spise přijde ze štěká když jsem doma protože me tady jakoby chrání ale nevím
ale problém je, ze se nám za par měsíců narodí miminko a pokud tohle bude dělat dítko bude věčně vzhůru uplakane
Štěká kdykoliv slyší něco na chodbě když se soused vrací z hospody kdyz jde spousedka z prace ve 3 odpoledne kdykoliv kdoliv odchazi z bytu. My to ani pomalu neslysime a on vždy vyštěkne to je des! ![]()
@majki.r já na to asi nemám úplně trpělivost a navíc toho uštěkanyho psa nemůžu brát do náruče není to jorksir
pěkně se pronese
ohledně povelů bych asi neuspěla. Když slysi někoho na chodbě nevidí neslyší a je úplně v tranzu letí ke dveřím a já bych mu mohla říkal sedni lehni cekej a on by asi moc nereagoval
jak říkám no štěká jak zbesilej a na nic nereaguje ![]()
Ten obojek me napadl jako jediné řešení ![]()
@AndreaS92 my měli na psa ten jak zmiňují holky - dvakrát udělá tytyty, a pak kopne, ale byl totálně k ničemu. Měli jsme chlupaté plemeno, takže se impulz na kůži nedostal a pes ani nevěděl, že má něco na krku navíc. Takže doporučuji buď na krátkosrsté plemeno nebo zkusit srst namáčet nebo vyholit
Pro nás to byla jen hodně drahá sranda bez efektu.
@Koty mi máme psa který má minimum chlupu tak v tom by problém byt snad neměl ![]()
Já spis myslela, jestli je to fakt bezpečný aby mu to nedalo pecku a on nelehnul
třeba vliv toho šoku na jeho srdíčko ![]()
@AndreaS92 toho se neboj, není to nijak velká perda, spíš takové zabrnění. Jako třeba hodně starému psovi bych to asi nedala v případě, že by byl hodně lekavý, aby neměl infarkt spíš z toho leku ![]()
@Koty jj tak dobrý. Nasemu je dva a pul roku takže v pohodě no je to pubertak!!
![]()
Noooo tak to bych se s tím naším pěkně pronesla, ale hlavně už za pár měsíců ho už neunesu, naše štěnisko už ted reaguje na otevření branky na zahradě a to ho mame zatím v, bytě. zrovna dneska jsem šla kolem domečku s takovým hodně uštěkaným pejskem a taky měl ten obojek, neřekla bych, že mu to pomohlo, ba naopak se mi zdálo, že byl uštěkanější
@veeerry takže s obojkem žádnou osobní zkušenost nemáš… ![]()
Asi záleží jaký obojek mel já než bych ho koupila poradim se s veterinářem, chtěla jsem ale znát názor tech, co ho maji primo doma na svém psovi a taky mi šlo o to, aby mu to neublizilo ![]()