Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak po kavoušovi zametám každý den a chlupy jsou všude na oblečení a tak
je to pes, s tim se musí počítat.. nicméně i vzhledově u mě vede kavalír (a to neříkám jen proto, že jednoho mám doma ![]()
a s tim zdravím, ano.. srdíčko ![]()
jinak k dětem? můj je vyloženě paniččin mazánek, je celej pos.anej kdykoliv odejdu a měla jsem strach, že na malýho bude žárlit (kavoušovi 2 roky, mimčo 3 měsíce) a on má to mimčo snad radši jak mě
furt si k němu lehá, když kojím, musí si aspoň malýmu na nohy položit hlavu a nejradši by ho furt pusinkoval
a jak malej zabrečí, tak se může zjančit ![]()
Volila bych určitě motýlka, jsou psychicky vyrovnanější a celkově zdravější. Pelichají podle mě podobně.
@Patricia89 máme kavalírku a k dětem je úžasná! a ano, srdíčko mívají ve stáří nemocné.
@Patricia89 ještě poznámka.. já jsem lempl a teď s mimčem nemám vůbec čas, takže nevyčesáváme vůbec… naposled byl vyčesávanej v… ehmmmmm… v září
![]()
Kavalírka mají naši, chlupy jsou všude, vyčesávají skoro denně, jinak jim strašně rychle plstnatí srst na uších, máchá si je chuděra v misce, má je ucouraný z venku… kavalírce jsou 4 roky, zatím bez zdravotních problémů, kvůli srdíčku a kloubům je potřeba hlídat váhu… a pak bývají problémy s očima, jak je mají „velká a vykulená“, neustále se vlhčí a jsou náchylnější na záněty, tím si prošla nedávno, mamka jí je musí vytírat a vykapávat… je to krásnej pejsek, ale ta péče tam musí být. U papilona nevím, ale prý je to jedno z nejinteligentnějších plemen…
Mám kavalírka, a nemůžu si stěžovat- když se každý druhý den rozčeše (zabere to tak 5 minut), tak skoro nelíná, pro srovnání třeba s kokrem- nebe a dudy. Péče o oči je nutná hlavně v létě, očka jim slzí ze sluníčka, stačí před odchodem na delší procházku nakapat ty nejobyčejnější „lidské“ kapky a je po problému. Jinak k dětem- byla jsem velice překvapená, protože doma malé děti nemáme, ale náš kavalírek je miluje, na neteře se vždycky strašně těší a hezky si snimi hraje. A jen taková perlička, pozor, kavalírek chrápe! Dost nahlas, opravdu, a nejen náš, říkají to i jiní chovatelé.
Máme 2 kavaliry. Jednomu je 13,5 a druhému 5,5 let. Starsi je hnedobily a líná pořád. Druhý je cernohnedy a moc chlupů z něj není. Ani při vycesavani. Z toho hnedobileho vyceseme hodně.
Starší je od 7 let hluchý, jinak naprosto zdravý. Dokonce mu vytrhli jen 2 zuby, ostatní má v pořádku.
Mladsi je úplně v pořádku.
S dětmi problém žádný není. Jsou trpěliví a hodní.
Dcera s nimi blbne dost.
My jsme s nimi moc pokojeni.
A ani jako štěňata nic nezničili. Možná máme jen štěstí.
![]()
A tedy s očima nic zatím neměli. Nekapu nic. Lítají po lese, rádi se koupou v rybníku. Já jsem na péči dost flink, takže fakt jen čas od času vycesu.
Chrapou, to jo
.
@Patricia89
Bydleli jsme do minulého roku v bytě ted jsme v domku.Ale psi jsou s nami doma.
Psi nejsou z chovné stanice, nemají ani PP.
Když jsme si pořizovali toho prvního, četla jsem v chytré knížce, že ti hnedobily mají horší kvalitu srsti.Ten hnedočerný má srst hezčí.
Srovnání nemám. Jen když jsme se bavili s pejskarema, tak všichni říkali, že mají chlupy všude. A bylo jedno jakou mají barvu.
Už jsem si zvykla, ale když se dcera zacala plazit, byla jsem na nervy ![]()
@Patricia89 píše:
@Fjodorka A ty děti? Ta paní nám přímo řekla, že k moc malým dětem ne. Jako mě se líbí taky oba. Každý mají svoji krásu. A zase péče o srs u papilona není až tak moc velká jak u kavalírka.
Tak vztah k dětem podle mě nemá co dočinění s plemenem, jako spíš s povahou konkrétního psa. Choďte paní navštěvovat i s dětmi a uvidíte ![]()
@Patricia89 No, já bych se spíš bála, že dvouleté dítko prostě takového malinkého psa zraní. Šlápne na něj, svalí se na něj, majzne ho něčím po hlavě.
Samozřejmě záleží na dítěti, starší dceři jsem ve dvou letech klidně dala do ruky maličké koťátko, mladšímu synovi bych rozhodně tak nevěřila. On nechce ublížit, ale nemá ještě tak tu koordinaci a prostě je trochu jak hrom do police ![]()
Oživuji diskuzi-jedná se mě o Kavalírka.
Uvažujeme o koupi štěňátka. Doposud jsme měli labradorku, nyní bychom spíše něco menšího. Kavalír by nám vyhovoval asi nejvíc-pravidelné procházky, občas dlouhé. A na druhou stranu kliďas.
Co mě hodně odrazuje a čeho se bojím nejvíc-zdravotní potíže. Srdíčko, oči, patelly. A co jsem četla, tak se u nich rapidně snížil průměrný věk ze 14-ti na 9 let. Což mě přijde katastrofální. Labradorku jsme mělli 13 let a přesto bychom si představovali, kdyby tu s námi byla déle. Je to opravdu tak špatný-uvažujeme nad štěnětem pouze s PP.Nebo je to u bezpapíráků, ti ten věk tolik snižují, protože se kříží geneticky nevhodní jedinci?
Bohužel se mě nedaří sehnat štěňátko s PP-fenku. Volná je jen jedna, tříměsíční-bojím se co je u ní za zádrhel, proč není zadaná. Přitom nikde jinde fenky volné nejsou, chvatelské stanice berou nezávazné rezervace na štěňata po celý rok, i když nemají ani březí fenku.Tzn. je tak vleliký nedostatek štěňat? Nebo neumím hledat?
Jak se pohybují ceny? Všude se uvádí cena dohodou.
Nebo napadá někoho ještě jiné plemeno-kvůli zdraví psa bych se možná i nechala „ukecat“ na jinou rasu. Chceme pejska do bytu. Pohodáře, klidného. Žádnou demoliční četu. A naopak psa, který je schopný zvládat dlouhé procházky. Ne třeba boloňáčka-ten se mě sice líbí, ale manžel říkal, že by vypadal divně, kdyby s ním dvakrát denně chodil za vesnici na prochozku. Vzhledově se nám líbí bígl, ale ten je divoký.
@lasička1 jedno z nejzdravejsi, nejinteligentnejsich a pohodovych plemen je pudl…ja o nem uvazuji…samozrejme ho nebudu strihat bambulkove…spis cerny…a normalni strih…taky pro me vyhovujici nelinaci srst.
Bígl není moc chytre plemeno ![]()