Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Markéta80 píše:
@lasička1 kavalír super volba k dětem, fakt lepšího psa neznam. Velikost taky ideální, menší ale ne úplně pidi. Za kolik bude? Někdy nějaké štěněn zůstane a 3m je ok, jaká barva? Pokud je s PP tak se poptat jaké mají rodiče vyšetření. Jediné co může někomu vadit je že pouští chlupy
Ale měli jsme taky fenku a povahově fakt super.
Ježiš, ta je nádherná. Úplně mám slzy v očích. Sestra měla kavalírka. Byly mu teprve 2 roky, utekl a něčím se otrávil. Je to teprve 14 dní, děti jsou nešťastné a já taky, já ho milovala jako nikdy žádného psa. V životě jsem neviděla lepšího společníka a milovníka dětí a lidí vůbec celkově. My bydlíme v bytě, máme chlapečka a teď čekám miminko, ale až jednou děti odrostou a bude čas, určitě si koupím kavalíra.
Ne nadarmo je to kavalír, přesně to na něho sedí. Je to nejlepší pes, jakého jsem kdy v životě poznala, tedy alespoň za mě.
@carola
jo naše byla k dětem super, až na to línání no
@Patricia89 to je škoda, kočku bych doma nesnesla a udělá mnohem víc škod než malý pes ![]()
@Peta.CZ píše:
Nejlépe uděláš, když kontaktuješ chovatelský klub, popř. konkrétního chovatele, ti ti o plemeni řeknou více. Kavalír king charles španěl a papilon jsou docela dost odlišná plemena, řekla bych že pro naprosto odlišné lidi. Kavalír, ač si ho někdo může splést s gaučákem, je poměrně aktivní pes a hodí se pro aktivnější majitele, je to pes, který bez problému zvládne i tůry a výcvik. Myslím, že v bytě mohou být oba dva, ale kavalír by měl mít podstatně víc akce.
naše kavalírka byla taková na obě strany, když byl pohyb a tůry tak byla štěstím bez sebe ale když se leželo tak se leželo
vydržela by i celý den ležet a člověk ji musel přemlouvat aby šla ven ![]()
Jo jo jsou vsestrani
milovaly tury i lenoseni ale ty chlupy jsem zvedava na kratkosrste pleminko to bude zmena ![]()
@zaslouzilamamka krátkosrsté pouští taky a všude se to zapíchne, prý na údržbu lepší dlouhý chlupy. No proto jsme šli do jorka a chlupy nikde ![]()
@Patricia89
právě kočka toho zničí mnohem víc, navíc fena u domu hned nečůrá
![]()
My máme kavalirku, má pět, prozatím zdravá, a je to pejsek do nepohody, zvládne klidně několikahodinové tůry, ale ráda si i poleží na gaučíku, ale když prostě někdy není tolik času, tak je pořád stejná, máme tři malé děti, a je na ně moc hodná, chlupy s ní jsou sice všude, vyčesáváme každý týden, a teda stříháme ji uši, kvůli dětem, i kvůli jídlu, rádo se na to lepí všechno ![]()
@Patricia89 taky to nechápu, pro mě víc škody a bordelu nadělá kočka a tu bych doma nesnesla. ted máme jorka a oproti kočce je poloviční, ač jsem měla strach tak od štěněte nikdy nic nezničila
Já jako malá vyrůstala s NO ale do bytu bych nic velkého nechtěla. manžel velké rasy nemusí, spíš se jich bojí a říká že max výška je kavalír ale kvůli chlupům jsme řešili že musí být nelínající a to jich tolik neni, navíc jsme ani nechtěla bílého psa tak máme tuhle, je super ale strašně mlsná. manžel na mě že co se dvim když jsem sehnala po rodičích šampionů tak než granule tak by si určitě dala kaviár
@R2 no já jí koupila misku pro kokry a bylo to ok
jinak ty uši měla strašně zaprasený
![]()
@Patricia89 jo německo, tam psy celkově moc nemusí
, co naděláš. my se kdysi nastěhovali do bytu kde nesmí být pes tak tam byl tajně několik let
, ještě že to byla čivava
![]()
@Patricia89 fakt, no od listopadu 1999-2005
, občas jsme řekli že ho tam máme na hlídání a nikdo nic nedokázal. majitelka jezdila 1× za rok a to se vždy ohlásila tak šel pes na hlídání, ty dvě misky se dali do skříně a majitelka kolikrát ani do bytu nešla
Soused byl magor, ve vězení i v blázinci a mnoukal přes zdi a pes spal, ten nereagoval ani na zvonek, tahle poslední dobou štěká jak někdo zazvoní, ta by se prozradila hned
![]()
Linani a chlupy vsude jsou pro me bohuzel nepripustne,…takze ted mam yorky, pak planuji asi toho pudlika ![]()
@KackaDoup ty máš taky jorky
. syn právě je alergik a kavalír mu vadil
. jinak by jsme do něj šli zase ale bohužel a jorka máme od března a bez problémů. To se spíš všude nachází moje vlasy
![]()