Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V listopadu jsme si vzali kocku z utulku. Je spis mensi a hubena, kastrovana, zije jen v byte.
Casem jsme vyzkouseli, ze zere jen granule a kapsicky, konzervy ( i ty nejlepsi) ignoruje, asi ji vadi ten plech. Syrove maso zatim nedavame, nemam odvahu, byla znacne zacervena, kdyz jsme si ji, jako udajne odcervenou, vzali.
Granule zkousim, zatim vedou Proplan, vezme i ty z DM a dneska jsem koupila Brit. Pokud tyhle neprojdou zkusim Orijen nebo Acana, vic uz zkouset asi nebudu. Znacky granuli uz jsem asi prostudovala, ale v kapsickach tapu, ma jednu denne, chutnaji ji nejvic.
Zatim snedla vsechny, ktere jsme ji predlozili, ale ja bych ji rada krmila necim kvalitnejsim( i kdyz si nedelam uplne iluze, ze nejake opravdu kvalitni jsou). Zatim mela Felix, Gourmet, Sheba, dneska jsem poridila Brit. Doporucite mi jeste nejake lepsi?
Náš hodně, hodně vybíravý kocourek má rád kapsičky Miamor feine filets a Applaws.
Nasim kocicakum chutna bud z lidlu a nebo jeden druh z tesca, baleni po 12ks
Já jsem snad nenarazila na nějaké, které by měly víc jak 4% masa…
Applaws - tam to maso snad je ![]()
Zajdi do nějakého zverimexu, ne do běžných marketů a orientuj se podle složení a % masa.
Bohužel někdy kočkám víc chutná levnější krmivo, protože jim to víc voní.
@marg píše:
Applaws - tam to maso snad je
Zajdi do nějakého zverimexu, ne do běžných marketů a orientuj se podle složení a % masa.
Náš kocour si to taky myslí ![]()
U nás frčí Bozita, sice to není kapsička ale „konzerva“ v Tetrapaku a tak by to mohla vaše číča zkousnout
@Nitetis píše:
U nás frčí Bozita, sice to není kapsička ale „konzerva“ v Tetrapaku a tak by to mohla vaše číča zkousnout
Vidíš, tu mám taky v zásobě koupenou, musím ji vyzkoušet.
@marg píše:
Applaws - tam to maso snad je
Ja tam byla. Objevila jsem jen tri, ktere mely vic jak 4% - Brit, Miamor a jeste jedny, myslim Animonda - ale tam me odrazuje cena a exoticke druhy masa - to asi nase domaci evropska kocka nepotrebuje ![]()
A i tak teda zadna slava.
Ale treba na netu je vetsi vyber, jenze tam casto neni slozeni…
Kupuji pouze na Zoohitu a zrovna jsem koupila felixe, ale ne v želé, ale ve šťávě a všechny totál unešený-tři kočky. A to jsou vybíravý, teda dvě jsou vybíravé
Třetí je popelnice ![]()
A dvoum koťatům jsem dala royal miamor-totál vylízané mističky.
Jinak konzervy kupuji taky, ale taky žádné echt nadšení, ale mají smolíčka. ![]()
@mroe
Applaws kuřecí prsa a hovězí: 55%kuřecí prsa, 7%hovězí
miamor finest filet kuře, tuňák: kuřecí 26% tuňák 26%
A animondu právě kupuji v těch konzervách a na Zoohitu je mají cenově dobré. Kupuji po 400gramech, je jich 12 a stojí necelé 400,–
Mám depozit s kočkama, takže zkouším kde co
@Nitetis
ty jo Bozitu jsem prostě musela darovat. Ty potvůrky byly schopné nejíst ![]()
@mari1912 píše:
A animondu právě kupuji v těch konzervách a na Zoohitu je mají cenově dobré. Kupuji po 400gramech, je jich 12 a stojí necelé 400,–
Mám depozit s kočkama, takže zkouším kde co
Ty jsem taky koupila, kocka delala, ze radsi umre hlady. Mam doma dve zbytecna baleni, taky ze Zoohitu.
Nase kocka proste konzervu fakt nepozre. Zezacatku obcas vzala na milost konzevy Applaws, ale pak nechtela uz nechtela ani ty.
@mroe píše:
Ja tam byla. Objevila jsem jen tri, ktere mely vic jak 4% - Brit, Miamor a jeste jedny, myslim Animonda - ale tam me odrazuje cena a exoticke druhy masa - to asi nase domaci evropska kocka nepotrebuje
A i tak teda zadna slava.
Ale treba na netu je vetsi vyber, jenze tam casto neni slozeni…
Tak ještě koukni na Zoohit. Je tam rozepsané složení. Ty „exotické“, tom má, myslím, Animonda nějakého pštrosa, klokana..atd..to opravdu nepotřebuje, ale v rámci nějaké rozmanitosti chutí to občas taky kupujeme…Kočky to rády střídají, nejsou jak psi, co klidně žerou jeden druh granulí celý život. Teda aspoň ty naše to střídat potřebují.
Syrové maso můžeš klidně dávat - po přemražení. Nebo i vařené, ale třeba naše kočky vařené nechtějí - jsou zmlsaný těmi ovoněnými hnusy ![]()
Můj názor je takový - granule kupovat opravdu kvalitní a nešetřit, kapsičky jako spíš doplňkové krmivo může být klidně to 4%..a občas dát to, co je pro kočky přirozené, což je právě to syrové.
Kocour mojí babičky žral to nejlevnější krmivo+zbytky..no hrůza..a žil do 18ti let.
EDIT: než jsem to dopsala, tak koukám, že na Zoohitu nakupuješ..