Vakcinace psa

24
12.1.15 14:44

Vakcinace psa

Dobrý den, potřebovala bych poradit, protože se v tom ztrácím. Není mezi Vámi nějaká veterinářka?.-)Chtěla bych psovi trochu zmírnit očkování, protože je mu vždycky po té plné dávce hrozně zle. Přemýšlela jsem, že bychom něco očkovali jednou za tři roky, klidně bych si připlatila, ale veterinář o tom nechce ani slyšet…Chtěla bych se zeptat, můžu se psem normálně cestovat, když by měl vzteklinu očkovanou 1× za 3 roky, pokud by měla takovou platnost, nebo bude problém? Já vím, že ze zákona už to jde, ale co ti celníci :-( Nebo aspoň, že bych teda vzteklinu očkovala každý rok a ten zbytek 1× za 3 roky. Náš veterinář nám očkuje tohle: Biocan DHPPi+LR, part DHPPi a part LR - L a part LR - R. Je to kvalitní očkování? Mě by nevadilo si připlatit…Moc děkuji za info :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17675
12.1.15 15:10

Tak ono jde především o to, že to očkování po roce ztrácí účinnost, že jo, takže pak jaksi ztrácí logiku, nehledě na to, že pokud nepřeočkuješ v termínu, musíš očkovat znovu dvěma dávkama, aby bylo účinné, což je podle mně větší zápřah, než jednou za rok jeden pichanec.

Co přesně znamená, že je psovi hrozně zle?

Co se vztekliny týče - u nás už nějaký ten pátek není prokázána, proto není v podstastě důvod ji očkovat, ovšem pokud pes někoho pokouše(nebudeme rgumentovat tím, že můj Alíček by to nikdy nikdy nikdy neudělal), tak člověka pak ženou do špitálu na injekce, jelikož pes nebyl proti vzteklině očkován. Chráníš nejen sebe, ale i psa.
Vycestovat bez řádného očkování se nesmí, a řádným očkováním se rozumí platná vakcína v danou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
12.1.15 15:18

@Zuzaa Dík, ale to všechno chápu, pokud se překročí doba u psa, tak se dvakrát očkovat nemusí, není to nutné. A vzteklina a DHP je ze zákona schválená jednou za tři roky, pokud výrobce udává takovou lhůtu účinnosti a to je můj problém - já nevím, jaký produkt je u nás nejlepší. Nobivac? Netuším, náš vet očkuje biocan a ten je braný jako špatný. Já tomu po biologické stránce celkem rozumím, jen nevím, jaká vakcína na trhu je nejlepší a jestli má někdo zkušenost, ví-li i celníci, že se smí očkovat na tři roky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
12.1.15 15:25

Tak veterinář měl v první řadě změnit vakcínu už poprvé, když psu bylo blbě. Obávám se, že i když vakcinace jednou za tři roky je dostačující, legislativa to vidí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
12.1.15 15:26

@Helenka123 Co se týče toho cestování, tak tuším že na stránkách ministerstva zemědělství (nebo zahraničí) - teď přesně nevím, je vypsané kam můžeš cestovat se psem s jakým očkováním apod. Ptala jsem se na to své veterinářky a třeba do Anglie nesmíš se psem který nebyl odčervený (potvrzeno veterinářem v pase psa) tuším 5 dní před vstupem do země a třeba vzteklinu musíš mít přeočkovanou 20 dní před vstupem do země, né méně…apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
12.1.15 15:28

@Helenka123 nam nabizela veterinarka, ze nam do cestovniho pasu pro psa da potvrzeni, ze je ockovany i na ten dany rok - ockovani mel rok predtim. S ostatnim neporadim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
12.1.15 15:33

Děkuju moc. Právě z toho mám strach, že třebas podle zákona můžu vzteklinu očkovat za 3 roky, ale že to budu těžko vysvětlovat někde v zahraničí policajtovi :-D Nevím, asi budu dál očkovat po roce, jen vyměním veterináře a zkusím prostě jinou vakcínu…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
12.1.15 18:13

Dobrý den,
doporučuji určitě změnit druh vakcíny. Biocan je vyráběn v ČR a jsou na něj docela časté reakce, mám info od více veterinářů. Kvalitní je Eurican a Nobi-vac, jsou o něco dražší, ale kvalitnější. Tříletá vakcína proti vzteklině je Nobi-vac R a ta by měla být uznávaná v celé EU, je to Holandská vakcína.
Hodně radosti s pejskem. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný