Bojová plemena a děti

606
11.1.15 21:53

Bojová plemena a děti

Ahoj, zajímalo by mě jestli máte doma některá psa tipu, jak se říká „bojových plemen“. Mám staforda (1 rok), je to moc hodný pes nikdy nikomu neublížil. Ale nikdy nepřišel do kontaktu s miminkem, zajímalo by mě do budoucna až budu mít miminko jak postupovat při seznámení se psem, jak to máte vy a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
11.1.15 22:02

Pokud je pes zvladnuty, tak agresivni nebude. Maximalne bude zarlit, ale pokud bude vedet, kde je jeho misto, tak se omezi na neagresivni projevy.

Pokud pes nevi, kde je jeho misto, muze ublizit a muze to byt klidne labrador. :nevim:

Mela jsem doma krizence asi se stafordem, nikdy nikomu neublizil, pouze jednou zautocil na sprateleneho psa, ktery si hral s nasim druhym psem, zarlivost. Ale v pohode doma zvladnul prichod druheho psa, kocky, dvou deti, jen u prvniho cural po baraku na veci mimina. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
11.1.15 22:05

Mame smecku bojovych psu, hodne velkych :-)v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
11.1.15 22:07
@yourlady píše:
Mame smecku bojovych psu, hodne velkych :-)v pohode

Jak reagovali na mimčo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
11.1.15 22:11

@Nuggetka
mam doma stafbula a predtym pitbula ale nikdy by som im nepovedala, ze su to bojove plemena, a bez urazky nechapem ako si niekto, kto si bull psa poridi dokaze ho nazyvat bojovym plemenom.. :cert: :cert:

pokial uz mas teraz strach co bude, tak nejsi moc skvely adept na majitela takehoto psa.. :nevim:

psa si si porizovala z nejakeho dovodu, mala si nejake ocakavania, nastudovany standart plemnena..dufam, ze mas psa s PP a mas zvladnutu socializaciu a zakladny vycvik..

Vzdy to je o vychove psa, socializacia a z velkej casti i o genoch.
So psom mozes chodit medzi deti a zvykat ho, ale je to vsetko o tvojom pristupe, co ho naucis teraz to mu zostane na cely zivot..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
11.1.15 22:16
@miisenka píše:
@Nuggetka
mam doma stafbula a predtym pitbula ale nikdy by som im nepovedala, ze su to bojove plemena, a bez urazky nechapem ako si niekto, kto si bull psa poridi dokaze ho nazyvat bojovym plemenom.. :cert: :cert:

pokial uz mas teraz strach co bude, tak nejsi moc skvely adept na majitela takehoto psa.. :nevim:

psa si si porizovala z nejakeho dovodu, mala si nejake ocakavania, nastudovany standart plemnena..dufam, ze mas psa s PP a mas zvladnutu socializaciu a zakladny vycvik..

So psom mozes chodit medzi deti a zvykat ho, ale je to vsetko o tvojom pristupe, co ho naucis teraz to mu zostane na cely zivot..
:potlesk: :palec: :potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
11.1.15 22:17

Nic jako,,bojová plemena" neexistuje. Naopak, někteří psi typu bull - hlavně fenky - jsou třeba v Anglii nazýváni,,nanny dogs" (tuším, že stafbulíci? ale jistá si nejsem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
11.1.15 22:19
@sakota píše:
Nic jako,,bojová plemena" neexistuje. Naopak, někteří psi typu bull - hlavně fenky - jsou třeba v Anglii nazýváni,,nanny dogs" (tuším, že stafbulíci? ale jistá si nejsem)

jj stafbulici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16430
11.1.15 22:19

Mame rotvajlera.. A pokud je pes vychovany a vi kde je jeho misto a kdo je pan tak neni problem… Jak pise miisenka presne to je muj nazor… Nas pes je odmala v kontaktu s detma.. Nebyl pro lem ani s kockou.. Manzel rposte rekne nesmis a pes poslechne.. Je to vse o tom jak toho psa vycbovavas.. Ale to uz by jsi mela vedet jesli toho psa zvladas nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
11.1.15 22:20

@miisenka
Nazvala jsem to tak protože hned každý ví o co jde. Když napíšu staford, ne každý to možná pochopí. Nejsem skvělý adept na majitele tohoto psa jen proto že chci vědět, jak pes reaguje na miminko, když ho třeba před tím nikdy neviděl?
Vše mám zvládnuté ale psa s PP nemám. Na děti reaguje dobře, ale zajímalo mě vyloženě na miminka, protože v okolí žádné nemám. Já věděla že si někdo rejpne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
11.1.15 22:20

@Nuggetka podle me ani nezáleží na plemenu. My máme vořecha, nikdy neměl rad děti, nevím proč, prostě povaha, ale ne ze by na ne sam útočil, jen nechtěl aby ho hladili. Když se mi mela narodit dcera tak mu bylo 8 roků. Trochu jsem se bála jak to bude… :think: no holce je ted 5 a psovi 13, nechá si od holky dělat snad všechno a ani nezavrci :roll: Dávej mimčo očuchat, samozřejmě pod kontrolou a dej psovi vědět, ze miminko je součást „smečky“, ale ze on tam porad taky patří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
11.1.15 22:33

@Nuggetka
Tu nejde o rypanie, ale moj nazor..
Myslim, ze keby si napisala mimino a skusenost ao stafordom, tak sa ti ozvu ludia co so stafom maju skusenosti, takze by vedeli o jake plemeno sa jedna.. :think: :nevim:
Moj pes prve mimino videl moje dieta a bol naprosto v pohode
Tym ze mas krizovatku, tak tam je otazna povaha, to vzdy smrdi pruserom(a ano pes bez PP je krizenec)
Zacni situaciu riesit, ked budes tehotna a treba uz teraz uc psa tak, ako budes chcet aby sa choval ked bude mimco(napr. neskakat, nechodit do postele, nestekat, atp)
Ked bude mimco, tak je dolezite zoznamenie, ale myslim ze na toto mas asi cas, kedze mimco este nemas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
11.1.15 22:33

Mame pitbulla a kluky ma moc rad..je to starej dobrak..nikdy nikomu neublížil, je mu skoro osm let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
11.1.15 22:36
@miisenka píše:
@Nuggetka
Tu nejde o rypanie, ale moj nazor..
Myslim, ze keby si napisala mimino a skusenost ao stafordom, tak sa ti ozvu ludia co so stafom maju skusenosti, takze by vedeli o jake plemeno sa jedna.. :think: :nevim:
Moj pes prve mimino videl moje dieta a bol naprosto v pohode
Tym ze mas krizovatku, tak tam je otazna povaha, to vzdy smrdi pruserom(a ano pes bez PP je krizenec)
Zacni situaciu riesit, ked budes tehotna a treba uz teraz uc psa tak, ako budes chcet aby sa choval ked bude mimco(napr. neskakat, nechodit do postele, nestekat, atp)
Ked bude mimco, tak je dolezite zoznamenie, ale myslim ze na toto mas asi cas, kedze mimco este nemas..

Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
11.1.15 22:37
@miisenka píše:
@Nuggetka

:palec: :palec: :palec:

Je to vase vec, ale pes s PP ma sve duvody.Uz jenom, ze znam jeho rodice a vim co muzu od sveho psa cekat. Jestli prodelali nejake nemoci, jejich povahy a je toho vic!

Jinak mame stafbulika.Kdyz se narodila mala mel necelych patnact mesicu. A zvladl to v pohode.Ze zacatku trochu zarlil, jelikoz je to nas rozmazlenec co spi v postely atd. A ted po par mesich super nejradeji by malou celou olizal a hral si s ni.Kdyz jsme venku tak si nas opravdu dost hlida od te doby co je mala.Pred tim taky, ale ted jeste vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný