Dodatek k nájemní smlouvě

160
10.1.15 19:11

dodatek k nájemní smlouvě

Ahoj maminky,

jde o to, ze si s pritelem do bytu chceme poridit pejska. Pronajimatelka, kterou je moje babicka nam z pocatku schvalila, ze si pejska poridit muzeme, az o tyden pozdeji kdy uz jsme na pejska zaplatili nevratnou zalohu 10000kč nam najednou sdelila, ze si to poradne nepromyslela ze zacatku a ze nakonec pejska teda ne. Ve smlouve nemame napsano nic ohledne chovu zvirete v byte a podle novely zakona z 01.01.2014 se najemce nemusi pronajimatele ptat na souhlas ohledne porizeni pejska. Jelikoz jde ale o moji babicku a rada bych se vyhnula nejakemu rodinnemu konfliktu, chtela bych babicku presvedcit dodatkem ke smlouve, ze v pripade jakehokoli poniceni vybavy bytu vse uhradime z vlastni kapsy, ze nebude pejsek svou pritomnosti omezovat nebo obtezovat zadne jine najemce atd. Muzete mi prosim nekdo poradit zneni takoveho dodatku nebo popr. kde bych mohla stahnout nejaky vzor. Patrala jsem po internetu a bohuzel na nic nenarazila. Predem moc dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Everyone
10.1.15 19:15

Nic nenaděláš, nechce, tak nechce. :think: Jen ta nevratná záloha je pech.. :(
Na dodatek bych se vyprdla, v závěru byste mohli opravovat celý byt.

• Citovat
  • Upravit
9374
10.1.15 19:17

Vy máte smlouvu, i když je to tvoje babička? Tak to slyším prvně. Při takhle blízké rodině by mohla stačit ústní dohoda, ne? A proč ji vadí, že chcete pejska? Kvůli poničení majetku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.1.15 19:19

@Lisa 20 Máš pravdu v tom, že Ti to nemá co zakazovat - občanský zákoník jí neumožňuje do toho mluvit (kór jestli nemáte zákaz ani ve smlouvě - i když i kdyby tam byl, dal by se napadnout pro neplatnost). Pokud nebude blbá, tak si Tě v bytě nechá - sehnat dnes nájemníky, co pravidelně platí, není nijak snadný, takže pokud babička není čupr energická šedesátnice, tak by se jí zatraceně nevyplatilo vás vyhodit.

Omluv se jí, že Tě to mrzí, ale že už jsi zálohu zaplatila a že uděláš vše pro to, aby pejsek neškodil. Pokud vás bude chtít přesto vyhodit, tak bych se upřímně vyprdla na to, že je to babička, a hledala si nájem jinde - takovou bytnou-semetriku najdeš všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
10.1.15 19:20

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.1.15 19:22
@Petule030 píše: .

Bych řekla, že to je částka za toho čokla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
10.1.15 19:26

@Petule030 ano bere mě jako normálního nájemníka.
Tohle jednání mi od ní přijde opravdu nefér, kor když už v tom máme tolik peněz a nehledě na to jsme do toho bytu taky dali spoustu peněz, nechali jsme za svý opravit koupelnu (vana, dlazdice, umyvadlo, zachod, vse nove), vymalba celeho bytu a spoooustu práce, tak mě tohle jednání opravdu štve. Když jsem jí ale řekla, že už jako máme zaplacenou nevratnou zálohu tak mi hned volala a seřvala mě jak malé děcko jak se opovažuju s ní takhle jednat a vydírat jí, že jí ohledně té zálohy lžu a že týdenní pejsek ještě může chcípnout, že je choatelka pěkná potvora, že za takhle malé pejsky vybírá zálohu atd… no upřímně moc nevím jak s ní jednat no. :,( proto zkouším jako poslední možnost den dodatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.1.15 19:37

@Lisa 20 Na dodatek se vyprdni. Nemá proč Tě vyhodit, a pokud už se vztahy stejně vyostří (předpokládám, že zálohu odepsat nechceš a psa chceš), tak u soudu rozhodně vyhraješ.

Máte ty investice do bytu nějak ošetřené? Napsáno ve smlouvě, že si je „odbydlíte“? Máte stvrzenky na materiál atd.? A jaká je výpovědní lhůta? Kdyby došlo na výpověď, tak jaké máte šance dostat aspoň svoje peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
10.1.15 19:40

@Lisa 20 Tak to mě mrzí :( Jak chování ohledně pejska, tak celkově. Nechápu, o co babičce jde. Pokud má z čeho žít, tak by mohla byt rovnou přenechat vám, když jste stejně opravovali byt za své peníze :nevim: :hug: Třeba babička ještě vychladne. I když nechápu, nechápu, nechápu :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
10.1.15 19:47
@Petule030 píše:
@Lisa 20 Tak to mě mrzí :( Jak chování ohledně pejska, tak celkově. Nechápu, o co babičce jde. Pokud má z čeho žít, tak by mohla byt rovnou přenechat vám, když jste stejně opravovali byt za své peníze :nevim: :hug: Třeba babička ještě vychladne. I když nechápu, nechápu, nechápu :zed: :zed:

uznávám, že „paní babička“ trochu přestřelila ohledně toho psa, na druhou stranu nevím, proč bych měla někomu něco přenechávat 8o Nechtěla bych po vnučce raketu deset tisíc za nájem, ale nějakou šušni asi jo, pokud vnučka vydělává, tak proč ne. Smlouva mi připadá normální, stát se může cokoliv i v rodině. Pokud vše poběží, jak má, potom je uk, že máš podepsanou smlouvu a je to stejné jako „per huba“, pokud začnou problémy z kterékoliv strany, smlouva se hodí. Nejsem hyena, jen pragmatik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
10.1.15 19:48

@Lisa 20 pokud ti o nájem tolik jde (jakože asi jo, když jste do toho vrazili své vlastní peníze - btw nechápu :roll: ), pak bych se zkusila domluvit ohledně toho psa, jestli by zálohu nevrátili, že se situace změnila. Podle výsledku bych řešila dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.1.15 19:50

@Lisa 20 normálně sepište papír, kde bude nahoře dodatek ke smlouvě, dole vypsáno, že jste pořídili psa, odpovídáte a ručíte za veškeré jím způsobené škody a zavazujete se zamezit jakémukoliv obtěžování sousedů. Víc bych to nehrotila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.1.15 20:04

@Petule030 Ty jsi legrační, fakt.
Proč by jako babička měla svůj byt někomu z příbuzných přenechávat 8o Za to, že tam trochu dali do pořádku koupelnu a vymalovali :lol: :lol: :lol: :lol:

Předpokládám, že když do toho investovali, mají nějak ošetřené, jak se s ní vyrovnají.
Ohledně psa to není hezké jednání. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
10.1.15 20:16

My jsme ani nechteli at nam to prenechava. Platime normalne najem a vse, dadam ze vzdycky vcas. S penezi za opravu to samourejme poresene mame. Jen je nam tady s pritelem a dcerkou hezky a zatim tady chceme byt, psa se ale taky vzdavat nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný