Ohradku pro stenatko - ano ci ne...?

Anonymní
11.1.15 19:04

Ohradku pro stenatko - ano ci ne...?

Mame doma druhy den dvoumesicni stenatko jorksira. Zvazuji koupi ohradky do bytu, pro steneci vek. Mame totiz dost clenity a neuzaviratelny byt, schody, zakouti… Pro jeho bezpecnost a i proti prip. zniceni veci. Nicmene spousta lidi me od tohoto zrazuje, ze neni potreba. Jake mate zkusenosti? A jde pak v dospelem veku pejska na ohradku zas odnaucit? Jsem s nim ted mesic doma, ale budeme v praci a pejsek tu bude cca 6-7 hodin sam…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
11.1.15 19:12

Ohrádku nebo klec, určitě je to dobrá věc. Když to pejsek bude brát jako svůj pelíšek a útočiště, když se venku dostatečně unaví fyzicky i psychicky, tak pak bude v ohrádce spokojeně chrupat. Teď je to z důvodu bezpečí jeho, za pár měsíců využijete kvůli bezpečí bytového vybavení, až bude měnit zuby :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
11.1.15 19:16

Ahojky, já si nedokážu představit, že by byl 6 - 7 hod zavřený v ohrádce. Spíš, bych mu trošku přizpůsobila byt, nebo bych mu po dobu vaší nepřítomnosti vyhradila jednu místnost, kde by měl svůj pelíšek, misky a hračky, a kde by neměl co zničit. Určitě ho na delší samotu učte postupně a on se to naučí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
11.1.15 19:19

NO za mě určitě ne…pokud vás má štěňátko vnímat jako smečku, tak byste mu neměli bránit v tom, vás poznat nějakou ohrádkou. Vem si, že je to psí mimino, nejdřív ho oddělíš od matky a sourozenců a když se má přirozeně začleňovat do smečky, tak ho oddělíš ohrádkou. Pokud z něho nechceš mít hysterickou a nevyrovnanou potvůrku, tak bych to nedělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.15 19:25

Jen pro upresneni, ohradka ma metr a pul prumer, nic maleho. A pejsek je mini. Myslela jsem oprqvdu spis na tech prvnich par mesicu, protoze ty schody me nici a nijak zablokovat nejdou, jsou oboustranne…

• Citovat
  • Upravit
2940
11.1.15 19:26

Já myslím že to není špatná věc. Pokud když přijdete se ji budete věnovat normálně. Ono štěňátka stejně většinu dne spinkají, bude to jeho útočiště. A pokud máte členitý byt, tak už vůbec. Ono taková zlomená noha není žádná sranda, ani finančně. Takže ano já bych ji pořídila. A vůbec bych nepřemýšlela jestli se to odnaučí. Tak ji tam uděláte dvířka a bude to mít jako boudičku, svůj pokojíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
11.1.15 19:46

Ohrádka se pro štěnda používá naprosto běžně. Pokud hrozí, že si štěně ublíží za doby vaší nepřítomnosti, tak je to skoro nutnost.. Ono nejde jen o schody, ale třeba i o el. zásuvky, kabely atd. navíc, ohrádka nemusí být malinká např. jako klec, můžete si ji rozložit klidně na půlku obíváku - nemusíte ji mít jen dokulata, ale můžete ohradit třeba nějaký roh atd… A je to jen dočasné, než štěně aspoň trošku dostane rozum. Což je i odpověď na otázku - zda to v dospělosti lze odnaučit. Až do dospělosti není ohrádka rozhodně nutná… Pokud bude mít štěně ve vyhrazeném prostoru dost hraček, jídlo, vodu, místo na odpočinek a také místo k venčení, tak pak není žádný problém:) Ale co bych doporučila, pro malé štěně je nejlepší, když si vezmete nejméně týden dovolené a pomůžete mu, aby si doma zvyklo. Začnete ho učit běžné návyky, které budete vyžadovat, např. venčení na podložku atd.. Pokud ho totiž budete muset nechávat doma samotné 6-7 hodin, rozhodně by to nemělo být hned, co si ho donesete domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
11.1.15 20:10

Záleží jak to pejsek ponese, já mám zkušenost že když jsme psa zavřeli štěkal, kňučel, takže nakonec jsme vždy rezignovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.15 03:22

Tak jsme ji i na radu veterinare poridili, pres den zkousime na hodku dve ji tam dat a v pohode, dala jsem i na noc a co dve hodiny nas budi knucenim. Mam uz nutkani ji fakt nechat na volno, ale zas kdyz se fat bojim, jsou tamty schody, kytky, kabely… Prejde to? Zvykne si na noc?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný