Hárání po oplození

333
12.1.15 14:19

Hárání po oplození

Dobrý den,

nechali jsme připustit naši fenu na doporučení veterináře (v minulém cyklu se objevila hormonální porucha). Mysleli jsme, že tím končí cyklus feny. Jenže fena opět začala krvácet. Nutno říci, že opravdu hodně (jako přibližně první týden hárání) a je to velmi tmavá krev. Je to běžné? Nemá fena po oplození (pokud bylo úspěšné) přestat hárat? Uvažujeme, zda jet za veterinářem. Ovšem nechceme, aby brala nějaké prášky (aby to neovlivnilo případná štěňata). Myslíte, že i přes hárání může být březí? Nebo se spíše jedná opět o příznaky hormonální poruchy? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Malinovkaa
12.1.15 14:21

Omlouvám se - netušila jsem

Příspěvek upraven 16.01.15 v 21:14

• Citovat
  • Upravit
4411
12.1.15 14:23

Vždyt fena hárá jendou za půl roku ne? A štěňata nosí 64-68dní. To už by se narodili do druhého hárání. Jestli krvácí a nemá hárat jela bych okamžitě na veterinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
12.1.15 14:24
@Malinovkaa píše:
Jsem tady nová ale co má toto společného s emiminem? Pokud se mýlím tak mne opravte.

Mrkni na diskuzi a uvidis, ze je normalni tady resit tchyni, morcata, kytky, domacnost atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
12.1.15 14:25

@Malinovkaa Jsi tady sice nová ale to přeci neznamená že když je to web e mimino tak se tu neřeší i jiné normální věci. Nebuď zlá nebo se ti to tu rychle vrátí ;)

Příspěvek upraven 12.01.15 v 14:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089

Může jít o zánět dělohy, jeďte k veterináři, nejlépe hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
@Irmuška píše:
Dobrý den,nechali jsme připustit naši fenu na doporučení veterináře (v minulém cyklu se objevila hormonální porucha). Mysleli jsme, že tím končí cyklus feny. Jenže fena opět začala krvácet. Nutno říci, že opravdu hodně (jako přibližně první týden hárání) a je to velmi tmavá krev. Je to běžné? Nemá fena po oplození (pokud bylo úspěšné) přestat hárat? Uvažujeme, zda jet za veterinářem. Ovšem nechceme, aby brala nějaké prášky (aby to neovlivnilo případná štěňata). Myslíte, že i přes hárání může být březí? Nebo se spíše jedná opět o příznaky hormonální poruchy? Děkuji

Mohla by jsi napsat konkretne datumy, tydny atd…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
12.1.15 14:27
@Ivčis píše:
@Malinovkaa Jsi tady sice nová ale to přeci neznamená že když je to web e mimino tak se tu neřeší i jiné normální věci. Nebuď zlá nebo se ti to tu rychle vrátí ;)Příspěvek upraven 12.01.15 v 14:25

Zrovna jsem si rikala, ze tech rejpalek je cim dal tim vic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
12.1.15 14:28

@Irmuška jela bych k veterináři. Fena jakmile se dostane do fáze, kdy je ochotná se nechat oplodnit, tak už by neměla krvácet, max špinit. Takže to vypadá na nějaký problém.
A u feny se oplodnění dle hárání nepozná. Probíhá navenek stejně ať je oplodněná nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
12.1.15 14:29

@Malinovkaa sice emimino, ale řešit se tu může vše možné, proto je tu taky hejno kategorií. A jako jedno z pravidel by mělo fungovat, nemám-li nic k tématu mám mlčet, zkus se ním příště řídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malinovkaa
12.1.15 14:31
@Aspera píše:
@Malinovkaa sice emimino, ale řešit se tu může vše možné, proto je tu taky hejno kategorií. A jako jedno z pravidel by mělo fungovat, nemám-li nic k tématu mám mlčet, zkus se ním příště řídit.

rozhodně mi nebudeš říkat co mám dělat :-) jen jsem se zeptala, vy čekáte až tady někdo rýpne abyste mohly útočit, viď :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
4411
12.1.15 14:32

@crazy0 Paní/slečna si přečetla asi pár diskusí a řídí se heslem „kdo je víc urýpaný, vyhrává“ :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malinovkaa
@crazy0 píše:
Mrkni na diskuzi a uvidis, ze je normalni tady resit tchyni, morcata, kytky, domacnost atd…

ok ;)

• Citovat
  • Upravit
30315

@Malinovkaa ty sis začala. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
12.1.15 14:34
@Ivčis píše:
@crazy0 Paní/slečna si přečetla asi pár diskusí a řídí se heslem „kdo je víc urýpaný, vyhrává“ :jazyk:

:palec: pry jsme cekaly, az tu nekdo rypne, aby jsme si ryply :mrgreen: no ja nevim, kdo tady rypal a kdo se snazil zakladatelce poradit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný