Maminky s pesanama

luciehav
14.1.15 14:05

Maminky s pesanama

Ahoj maminky s pejskama :) chtěla jsem ze zeptat/inspirovat jak to děláte, když máte doma pejska a miminko. Myslím tím v bytě, kde musíte chodit venčit a nepustíte ho na zahradu. Já jsem od rána do čtyř doma bez přítele tak ráno rychle vyběhnu když malá spí a pak jdeme na delší procházku, ale naše fenka má 7 měsíců takže je to takový trdlo lítá, tahá, ale u kočárku se učí chodit i když někdy mám nervy :D :D no a po té čtvrté už je přítel doma s malou tak to je v pohodě :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4289
14.1.15 14:09

Omlouvám se, že neodpovím na dotaz, ale zatím s tímto nemám zkušenost :nevim: my mimčo teprve čekáme :) Můžu se zeptat jak jsi skamarádila psa s mimčem, aby nežárlil a měli spolu dobrý vztah… mi čekáme mimčo v červenci a máme doma fenku yorkšíra, dětí jí nevadí, ale je strašná žárlivka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
14.1.15 14:14

@luciehav Dělám to stejně. Jen mám starší dceru, která venčí ráno, pak já kolem oběda a pak zase já odpoledne. Večer většinou přítel. Naše fenka je taky blázen a chůze s kočárem mě totálně vytáčela. Co syn chodí je to stokrát lepší. Jestli jí je 7 měsíců, tak se to určitě naučí, chodit u kočárku a netahat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
14.1.15 14:16

Já se sem přidám, protože jestli v nejbližší době otěhotním budu řešit podobnou situaci, ještě „horší vlastně“, protože já budu na dítě a psa sama uplně. (přítel na cestách.)Ale mám to teda už vymyšlený. Ráno venčení s chůvičkou, pak procházka s kočárkem a večer zase jenom rychlé čůrání. Když se nám nebude chtít, nebo bude dítě nemocné, tak prostě vymyslím nějakou aktivitu pro psa v bytě. Teď jsem taky byla týden nemocná, tak chodil jenom čůrat. A jinak doma jsme schovávali pamlsky, učila jsem ho kravinky atd… Nějak se to snad zvládne, když už ho mám. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
14.1.15 14:19

Dělala jsem to ze začátku stejně, později jsme se dohodli s chlapem a venčil před šichtou on, protože jsem nechtěla nechávat malého samotného doma. Dopoledne jsme byli s kočárem všichni a odpoledne venčil buď chlap, nebo já. Taky záleželo na ročním období. Když pršelo a nechtělo se mi tahat kočár v bahně, tak jsem hodila dítko do šátku, přes oba nepromokavou bundu a šlo se. Teď už jsem naštěstí na baráku a je to fakt super, když člověk nemusí řešit co s děckem, když pes nutně musí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
14.1.15 14:23

Ráno vyvenčí manžel, já po obědě, když malá usne, pak opět manžel, až přijde z práce a pak ještě 2× večer. Taky jsem se toho obávala, ale když není zbytí, jinak to nejde. Pes naštěstí čůrá na povel, tak je to rychlovka :) S kočárem nekamarádí, to bylo o život - můj i jeho. Když je manžel pryč, tak malou šoupnu do Manduky a jdeme venčit. Jinak ho pořád pronásleduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciehav
14.1.15 14:27

@Muf86 když jsme přijely z porodnice tak řádila protože mě tři dny neviděla :lol: tak jsme malou daly do ložnice (spinkala). Já sem říkala, že se seznamováním chvilku počkáme protože fenka je mladá a divoká, nás místo mazlení kouše, je hodně temperamentní. Po chvilce malá začala brečet tak fenka nechápala a začala štěkat, rychle chtěla jít do ložnice to zkontrolovat co to je :) daly jsme jí malou očuchat a v pohodě, taky je žárlivá když mi přítel dá pusu nebo mě obejme nebo se mě jen dotkne hned je mezi náma :) a ted když malá brečí protože nás trápí bříško tak si lehne ke dveřím a nevšímá si :) občas na ní přijde kouknout když jí mám v takovým lehátku, ale nějak to neřeší :)

• Citovat
  • Upravit
9303
14.1.15 14:30

My to děláme obdobně, manžel pře odchodem do práce vyvenčí, potom kolem 10 chodíme ven, když potřebuji do obchodu, tak nejdříve s kočárem vyvenčím a potom dám psíka dom a jdu, kde potřebuji. V poledne, když malá spí, tak jdu zase rychle vyvenčit, ale to jen na otočku a s chůvičkou, potom odpolední prochajda kolem 16-17 a poslední venčení to už je na manželovi. Někomu se to může zdát často, ale mazlík má problémy s močákem, tak musí často, ale když je třeba, tak vydrží i 8 a více hodin.
@Muf86 na tohle téma je na netu spousty článků. My jak donesli, alou z porodnice, tak jsem nejdřív šla za mazlíkem já, je to můj pejsek, tak abych se v klidu přivítala a potom donesl manžel malou, položili jsme vajíčko - sedačku, na podlahu a nechali, ať si malou pěkně oňuchá. Jak jsme dali malou do postýlky, tak tam seděl a nakukoval a potom hlídal :D Je to pes a malou jsme donesli jak měl 4,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
14.1.15 14:37

Tak ja mam v byte 2 fenky (2lete) :) jsou uzasne. Rano kdyz se „valime“ tak jdu ja nebo manzel ( kdyz je potreba tak i ve 4 rano, pokud vime ze manzel bude pryc a ja s malou udu moct az dopoledne. To tak na hodinku ( druhej hlida mimco) v poledne jde zase jeden z nas ( kdyz je skarede pokud je pekne chodime spolu, no a kdyz je manzel pryc a je hnus e tak snema jdu aspon na hodinku) to tak na 2-3 hodinky no a vecer jde manzel na 2-3 hodinky a pak snema jde tak na jpdinku nez jde spat :) kolikrat az kolem 1 v noci :)

No a jak jsem je skamaradila? Oni to zvladly bez asistence :) jen ta nase utulkova ma obcas problem kdyz se kni mala plazi. To dostala jednou vyhubovano kdyz si povrcela kdyz u sebe mela hracku a od te doby vi ze se ma. zvednout a jit na svuj gauc. Malou ucime ze jim nesmi k miskam a brat jim hracky :) navic uz ma dcerka 6 mesicu takze se uci netahat je apod. Ale holky drzi… berou ji jako „vlastni“ jednu nich. A trpelive cekaji jako by to bylo " stene" kdyz to tak reknu :D

No snad jsem to napsala srozumitelne :) omlouvam se za preklep tel si obcas pise co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
14.1.15 14:41
@Zdeňka92 píše:
Tak ja mam v byte 2 fenky (2lete) :) jsou uzasne. Rano kdyz se „valime“ tak jdu ja nebo manzel ( kdyz je potreba tak i ve 4 rano, pokud vime ze manzel bude pryc a ja s malou udu moct az dopoledne. To tak na hodinku ( druhej hlida mimco) v poledne jde zase jeden z nas ( kdyz je skarede pokud je pekne chodime spolu, no a kdyz je manzel pryc a je hnus e tak snema jdu aspon na hodinku) to tak na 2-3 hodinky no a vecer jde manzel na 2-3 hodinky a pak snema jde tak na jpdinku nez jde spat :) kolikrat az kolem 1 v noci :)

No a jak jsem je skamaradila? Oni to zvladly bez asistence :) jen ta nase utulkova ma obcas problem kdyz se kni mala plazi. To dostala jednou vyhubovano kdyz si povrcela kdyz u sebe mela hracku a od te doby vi ze se ma. zvednout a jit na svuj gauc. Malou ucime ze jim nesmi k miskam a brat jim hracky :) navic uz ma dcerka 6 mesicu takze se uci netahat je apod. Ale holky drzi… berou ji jako „vlastni“ jednu nich. A trpelive cekaji jako by to bylo " stene" kdyz to tak reknu :D

No snad jsem to napsala srozumitelne :) omlouvam se za preklep tel si obcas pise co chce.

Vůbec to nemáš srozumitelný. Pvní závorka nevím kde končí. A vyzní to jak když psa venčíte třeba 6 hodin denně?? To jako fakt?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
14.1.15 14:41

@luciehav kéž by to tak dopadlo i u nás :) díky za cenné rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.1.15 14:42

Když jsem potřebovala vyběhnout se štěnětem na rychlé vyvenčení, tak jsem na mimino používala ohrádku, mělo tam hračky a nemohlo si tam ublížit. Když mělo blbou náladu a začalo by hned řvát, tak jsem ho dala do manduky a vzala sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
14.1.15 14:44

Tak já jak jsem venčila psa, tak jsem dítě šoupla do šátku pod bundu a šlo se. Pes se vyřádil, dítě si schruplo :) Teď už máme psy 2 a jsou na zahradě, ale i tak je třeba je brát ven, tak jsem to řešila stejně. Staršího jsem vedla do školky, mladší v šátku a pes na vodítku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
14.1.15 14:44

@jesse díky, zkusíme to podobně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.1.15 14:46

Ja vencila s miminem, to bylo bud v satku nebo v kocaru, uplne stejne, jako kdyz pak starsi chodil do skolky a ja ho vodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný