Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Omlouvám se, že neodpovím na dotaz, ale zatím s tímto nemám zkušenost
my mimčo teprve čekáme
Můžu se zeptat jak jsi skamarádila psa s mimčem, aby nežárlil a měli spolu dobrý vztah… mi čekáme mimčo v červenci a máme doma fenku yorkšíra, dětí jí nevadí, ale je strašná žárlivka ![]()
@luciehav Dělám to stejně. Jen mám starší dceru, která venčí ráno, pak já kolem oběda a pak zase já odpoledne. Večer většinou přítel. Naše fenka je taky blázen a chůze s kočárem mě totálně vytáčela. Co syn chodí je to stokrát lepší. Jestli jí je 7 měsíců, tak se to určitě naučí, chodit u kočárku a netahat ![]()
Já se sem přidám, protože jestli v nejbližší době otěhotním budu řešit podobnou situaci, ještě „horší vlastně“, protože já budu na dítě a psa sama uplně. (přítel na cestách.)Ale mám to teda už vymyšlený. Ráno venčení s chůvičkou, pak procházka s kočárkem a večer zase jenom rychlé čůrání. Když se nám nebude chtít, nebo bude dítě nemocné, tak prostě vymyslím nějakou aktivitu pro psa v bytě. Teď jsem taky byla týden nemocná, tak chodil jenom čůrat. A jinak doma jsme schovávali pamlsky, učila jsem ho kravinky atd… Nějak se to snad zvládne, když už ho mám. ![]()
Dělala jsem to ze začátku stejně, později jsme se dohodli s chlapem a venčil před šichtou on, protože jsem nechtěla nechávat malého samotného doma. Dopoledne jsme byli s kočárem všichni a odpoledne venčil buď chlap, nebo já. Taky záleželo na ročním období. Když pršelo a nechtělo se mi tahat kočár v bahně, tak jsem hodila dítko do šátku, přes oba nepromokavou bundu a šlo se. Teď už jsem naštěstí na baráku a je to fakt super, když člověk nemusí řešit co s děckem, když pes nutně musí ![]()
Ráno vyvenčí manžel, já po obědě, když malá usne, pak opět manžel, až přijde z práce a pak ještě 2× večer. Taky jsem se toho obávala, ale když není zbytí, jinak to nejde. Pes naštěstí čůrá na povel, tak je to rychlovka
S kočárem nekamarádí, to bylo o život - můj i jeho. Když je manžel pryč, tak malou šoupnu do Manduky a jdeme venčit. Jinak ho pořád pronásleduje.
@Muf86 když jsme přijely z porodnice tak řádila protože mě tři dny neviděla
tak jsme malou daly do ložnice (spinkala). Já sem říkala, že se seznamováním chvilku počkáme protože fenka je mladá a divoká, nás místo mazlení kouše, je hodně temperamentní. Po chvilce malá začala brečet tak fenka nechápala a začala štěkat, rychle chtěla jít do ložnice to zkontrolovat co to je
daly jsme jí malou očuchat a v pohodě, taky je žárlivá když mi přítel dá pusu nebo mě obejme nebo se mě jen dotkne hned je mezi náma
a ted když malá brečí protože nás trápí bříško tak si lehne ke dveřím a nevšímá si
občas na ní přijde kouknout když jí mám v takovým lehátku, ale nějak to neřeší ![]()
My to děláme obdobně, manžel pře odchodem do práce vyvenčí, potom kolem 10 chodíme ven, když potřebuji do obchodu, tak nejdříve s kočárem vyvenčím a potom dám psíka dom a jdu, kde potřebuji. V poledne, když malá spí, tak jdu zase rychle vyvenčit, ale to jen na otočku a s chůvičkou, potom odpolední prochajda kolem 16-17 a poslední venčení to už je na manželovi. Někomu se to může zdát často, ale mazlík má problémy s močákem, tak musí často, ale když je třeba, tak vydrží i 8 a více hodin.
@Muf86 na tohle téma je na netu spousty článků. My jak donesli, alou z porodnice, tak jsem nejdřív šla za mazlíkem já, je to můj pejsek, tak abych se v klidu přivítala a potom donesl manžel malou, položili jsme vajíčko - sedačku, na podlahu a nechali, ať si malou pěkně oňuchá. Jak jsme dali malou do postýlky, tak tam seděl a nakukoval a potom hlídal
Je to pes a malou jsme donesli jak měl 4,5 roku.
Tak ja mam v byte 2 fenky (2lete)
jsou uzasne. Rano kdyz se „valime“ tak jdu ja nebo manzel ( kdyz je potreba tak i ve 4 rano, pokud vime ze manzel bude pryc a ja s malou udu moct az dopoledne. To tak na hodinku ( druhej hlida mimco) v poledne jde zase jeden z nas ( kdyz je skarede pokud je pekne chodime spolu, no a kdyz je manzel pryc a je hnus e tak snema jdu aspon na hodinku) to tak na 2-3 hodinky no a vecer jde manzel na 2-3 hodinky a pak snema jde tak na jpdinku nez jde spat
kolikrat az kolem 1 v noci ![]()
No a jak jsem je skamaradila? Oni to zvladly bez asistence
jen ta nase utulkova ma obcas problem kdyz se kni mala plazi. To dostala jednou vyhubovano kdyz si povrcela kdyz u sebe mela hracku a od te doby vi ze se ma. zvednout a jit na svuj gauc. Malou ucime ze jim nesmi k miskam a brat jim hracky
navic uz ma dcerka 6 mesicu takze se uci netahat je apod. Ale holky drzi… berou ji jako „vlastni“ jednu nich. A trpelive cekaji jako by to bylo " stene" kdyz to tak reknu ![]()
No snad jsem to napsala srozumitelne
omlouvam se za preklep tel si obcas pise co chce.
@Zdeňka92 píše:
Tak ja mam v byte 2 fenky (2lete)jsou uzasne. Rano kdyz se „valime“ tak jdu ja nebo manzel ( kdyz je potreba tak i ve 4 rano, pokud vime ze manzel bude pryc a ja s malou udu moct az dopoledne. To tak na hodinku ( druhej hlida mimco) v poledne jde zase jeden z nas ( kdyz je skarede pokud je pekne chodime spolu, no a kdyz je manzel pryc a je hnus e tak snema jdu aspon na hodinku) to tak na 2-3 hodinky no a vecer jde manzel na 2-3 hodinky a pak snema jde tak na jpdinku nez jde spat
kolikrat az kolem 1 v noci
![]()
No a jak jsem je skamaradila? Oni to zvladly bez asistence
No snad jsem to napsala srozumitelnejen ta nase utulkova ma obcas problem kdyz se kni mala plazi. To dostala jednou vyhubovano kdyz si povrcela kdyz u sebe mela hracku a od te doby vi ze se ma. zvednout a jit na svuj gauc. Malou ucime ze jim nesmi k miskam a brat jim hracky
navic uz ma dcerka 6 mesicu takze se uci netahat je apod. Ale holky drzi… berou ji jako „vlastni“ jednu nich. A trpelive cekaji jako by to bylo " stene" kdyz to tak reknu
omlouvam se za preklep tel si obcas pise co chce.
Vůbec to nemáš srozumitelný. Pvní závorka nevím kde končí. A vyzní to jak když psa venčíte třeba 6 hodin denně?? To jako fakt?? ![]()
Když jsem potřebovala vyběhnout se štěnětem na rychlé vyvenčení, tak jsem na mimino používala ohrádku, mělo tam hračky a nemohlo si tam ublížit. Když mělo blbou náladu a začalo by hned řvát, tak jsem ho dala do manduky a vzala sebou.
Tak já jak jsem venčila psa, tak jsem dítě šoupla do šátku pod bundu a šlo se. Pes se vyřádil, dítě si schruplo
Teď už máme psy 2 a jsou na zahradě, ale i tak je třeba je brát ven, tak jsem to řešila stejně. Staršího jsem vedla do školky, mladší v šátku a pes na vodítku.
Ja vencila s miminem, to bylo bud v satku nebo v kocaru, uplne stejne, jako kdyz pak starsi chodil do skolky a ja ho vodila.
Ahoj maminky s pejskama
chtěla jsem ze zeptat/inspirovat jak to děláte, když máte doma pejska a miminko. Myslím tím v bytě, kde musíte chodit venčit a nepustíte ho na zahradu. Já jsem od rána do čtyř doma bez přítele tak ráno rychle vyběhnu když malá spí a pak jdeme na delší procházku, ale naše fenka má 7 měsíců takže je to takový trdlo lítá, tahá, ale u kočárku se učí chodit i když někdy mám nervy
no a po té čtvrté už je přítel doma s malou tak to je v pohodě