Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vsem hezky vecer, Chci se zeptat, cim krmite sve pejsky a kocicky? Ja verim royal canin nebo hills, myslim jsou to kvalitni krmiva, ale slysela jsem ted, ze prave tyhle firmy zkousi vse na zviatech laboratorne.To,co jsem slysela, je hrozne a nechci, aby kvuli mym mazlickum trpeli jine.Ale treba acan, brit, bosh…Vim, z jsou, ale jsou dobre, nebo jen „mouka“,jak v nejlenejsich granulich??Dekuji za zkusenosti.
Ja krmim BARFem, psi jsou spokojeni a financne to neni tak narocne jako granule ![]()
Kdyz jsem krmila granulema, dostavali arden grande a celkem spokojenost.
Od štěnátka krmím royal caninem, a neměnila bych.
Psici to chutná, dobře po tom prosperuje a já mám dobrý pocit že jí dávám kvalitní krmení ![]()
Mám 3 kočky…2 z útulku, jedna nalezenec…ty z útulku vyrostly na RC…i když na ně hodně lidí nadává, kupuju je…jsou to jediné granule, po kterých nemají problémy (průjem)
Konkrétně ty pro kastrované kočky. Plus maso…kuře, hovězí…kapsičky Felix. Někdy žerou sýr, olivy, mrkev…Hlavně ten „nalezenec“…ten by žral všechno… ![]()
Hills, RC, Eukanuba a Proplan kvalitni granule nejsou. Ty casy jsou davno pryc. Z tech dalsich je dobra Acana, ta bezobilna je jeste lepsi. Brit a Bosh nejsou nic moc. Lepsi jsou vyssi rady- Brit Care a jeste lepsi Brit Carnilove. Kvalitnich granuli se dneska dovazi mraky, doporucuju si procist slozeni. Na iFaune se to casto rozebira.
U RC, Hills a dalsich platis hlavne znacku, jinak je to bida s malym podilem masa, obsahem psenice a kukurice.
Jinak ja krmim jednou denne BARFem a jednou granulema, momentalne Annamaet (vyzkouseny mame Essential, Orijen, Wolfsblut).
Příspěvek upraven 13.01.15 v 20:32
Krmím masem - psy vařeným, kočky syrovým. Granule dávám klidně ty nejlevnější, které jsou ochotní žrát.
Royal a Hills právě že už tak kvalitní nejsou. Stačí se podívat na složení, pokud je tam pšenice nebo kukuřice, popř. obojí, nebrat. V ideálním případě se dávají bezobilné granule jako Acana, TOTW, Orien, je jich spousta, záleží na ceně kterou jste ochotná dát.
Dlouho jsem psisko krmila Royal Caninem, ale přešla jsem na Taste of the wild a konečně přestal tak hrozně pouštět chlupy ![]()
Prave mne to zacalo vadit-pridane psenice, kukurice…myslim, je toho az az na masozrava zvirata! Nevim proc, ale myslela jsem prave Brit je nic moc znacka…Neni to opodstatneny nazor.
![]()
Jestli chodíte i na FB, je tam skupina granuláři, tam se to probírá pořád a rádi poradí. Vše záleží na plemeni, stáří, zátěži psa. Co vím tak Brit care doporučují jako dobré granule v poměru kvalita/cena.
Máme velmi vybíravého yorka a dáváme mu granule od britské firmy Barking heads. Je to ultraprémiové a holistické krmení. Má výborné složení.
@toooja píše:
Prave mne to zacalo vadit-pridane psenice, kukurice…myslim, je toho az az na masozrava zvirata! Nevim proc, ale myslela jsem prave Brit je nic moc znacka…Neni to opodstatneny nazor.![]()
Brit vyrabi vic rad, zakladni je Brit, stredni je Brit Care a vyssi je Carnilove. Ma to tak spousta znacek. Treba Acanu a Orijen vyrabi jedna firma, Acana je bud zakladni obilna, nebo vyssi bezobilna rada, a Orijen je jeste o neco lepsi.