Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Střídám Orijen, acanu, N&D, Annamaet, Wolfsblut, Artemis.
Royal a spol jsou samé obilí, žádné maso, RC obsahuje karcinogenní antioxidanty které jsou pro lidi zakázané
Mame doma zatím štěndo křížence argentinky a ovčáka a krmíme granulema eukanubou a obden mu do toho prskneme ještě konzervu nebo přímo krmný těstoviny s krutím masem, do toho nějaký ten pamlsek za odměnu, aspon se podobá pupíkatým chlapcům doma ![]()
Kočky máme jednu nalezenou druhou z útulku a krmili jsme Taste of the wild a teď RC, po něm se pěkně lesknou a vypadají spokojeně
@toooja A dívala ses na složení tebou uváděných značek granulí?…mrkni a pak porovnej třeba s něčím fakt kvalitním (i když maso je maso - hlavně aspoň vidíš, jak vypadá, i když čím bylo zvíře krmeno, stejně zpravidla nezjistíš).
U nás je toho vyzkoušeno už hodně - něco spokojenost, u něčeho menší.
RC ovšem nikdy zkoušet nehodlám
.
Měli jsme:
Annamaet
Arden Grange
Acana
Brit Premium
Brit Care
Barking Heads
Canidae
Canine Caviar
Dog Lovers Gold
EssentialFoods
Markus Mühle
Markus Mühle Angus
N&D
NOW!
Nutra Gold
Orijen
Power of Nature
Platinum
Purizon
Sam´s Field
Simpsons
TOTW
Wolsfblut
Ty jo - teď jsem zjistila, že jsem asi, co se granulí týče, totální blázen
…nebo, je tady někdo, kdo to má podobně? ![]()
Příspěvek upraven 13.01.15 v 21:29
Moje kocky dostavaji penny konzervy a granule do nedavna taky, ale uz jedna nema zuby, tak at se nerapi
obcas maji syrove maso nebo nejakou dobrotu. Pes ji take konzervu penny, ale psi a trebas s nudlema nebo ryzi, obcas tez nejakou dobrotu. Drahe zradlo uzn nekupujem.
My krmíme Sam´s Fieldem a spokojenost konečně…
náš pes je nadšen…
Co vím, tak v žebříčku vedou:
Orijen
Taste of the Wild
Acana
First Mate??
Hodně lidí kupuje Brit a Happy Dog. My krmili Acanou, ale všichni potom měli měkčí bobky, takový žlutonašedlý a smrděli jak ďas. Po pár měsících jsem koupila Brit, kde je více kukuřice a méně živ. tuku a masa, ale odpadu je méně a už tolik neupouštěj
![]()
@toooja Nase cuba dostava maso, kosti, vnitrnosti, sem tam vejce, jogurt, ovozel, vlocky. Hills ani Royal kvalitni vazne nejsou, obzvlast za ty penize. Staci si precist slozeni.
Jo jo, po jogurtech se může bafan utlouct, na ty jsem zapomněla ![]()
Prvního psa jsem krmila vařeným masem se zeleninou, k tomu sem tam rýže, jogurt, vajíčko. Ten by radši umřel hlady, než by vzal do tlamy granuli.
Druhý pes má nějaké citlivé zažívání a nesedí jí ani syrové, ani vařené maso, tak krmím Orijenem. Jsou bezobilninové, chutnají jí a problémy se upravily (resp. zmizely).
Ty předražené komerční krmiva typu RC a podobně nebrat… Stačí si přece přečíst složení… nehledě k tomu, že po tom, co se RC začlo vyrábět v polsku, kvalita hrubě klesla…
Já krmím psy Annamaet a Artemis, skvělé granule jsou např. First mate, Fromm family, Taste of the wild, Orijen… Kvalitní a lepší průměr např. ND, Belcando, Arden grange, Trainer, Nutram… Píšu, jak mě to napadlo, ne podle řebříčku kvality. navíc, každému psu sedne něco malinko jiného…
Máme 2 čubiny z útulku a krmíme granulema Belcando. Pak dostávají kvalitní masové konzervy 100% masa, např. Arden Grande. No a dál mají často maso, srdíčka, syrový hov. kosti atd. Myslím, že u nás nestrádají
BARF jsem taky zpočátku zkoušela, ale jedna čuba byla ve velmi špatným výživovým stavu a nějak to syrový maso nedokázala pobrat. Takže jsme na to šli pomalu, srovnali jsme jí zažívání, dali do kupy játra, slinivku a pak jsme se jen k BARFu stejně nevrátili
mají to tak půl na půl
Já vždy krmila pejska Royal Caninem, až do nedávna, kdy mi tu holky na diskusi otevřely oči. Začala jsem zkoumat složení a teda divila jsem se, RC nejsou zrovna nejlevnější granule, přitom složení nic moc. Přes Vánoce jsme kupovali kvalitní konzervy, kde bylo skoro sto procent masa, Jack je spokojenej jako nikdy. Ale značku nevím, vždycky vlezu do petshopu a zkoumám, když se mi líbí složení, tak beru.
@Jannnča Blázen nejsi. Já toho taky zkusila hodně. Ono, dokud se člověk nezajímá, mnohdy ani netuší, že krmí třeba totální šrot..A pak se může divit, proč se jeho pes drbe, má záněty v uších a podobně. Mě vyškolila ještě fenečka, alergická na kuřecí. Tedy dlouho jsem si to myslela, že je alergická. Nakonec jsem zjistila, že to bylo jen neznalostí (v té době se ještě o alergiích u psů moc nevědělo, tak ani nebyl nikdo, kdo by poradil). Ta stejná fenečka, co si po klasických granulích mohla nožky ukousat a udrbat se k smrti a kuře nesměla ani vařené (jak byla po těch granulích typu RC, hills apod. rozhozená), tak ta si teď papká kuřecí annamaet salcha a náramně jí vyhovuje:) Co mne však mrzí nejvíc, přestal se dovážet Canine Caviar. To byly nejlepší granule, co jsem kdy krmila a seděl naprosto celé smečce včetně štěnd…