Obor kuchař-číšník

Anonymní
23.12.24 14:39

obor kuchar-cisnik

Cauky, jsem v 9.tride a za chvíli si budu podávat přihlášky a chtěla bych si dát obor kuchař-cisnik. Je tady někdo, kdo tento obor studoval a řekl mi, jestli je to dobrá volba. Na učení moc nejsem, tak se nechci cpát někam na maturitní obor a ještě k tomu dělat přijímačky. Navíc mi hlavně nejde matika s tou mám problémy. Ucnak bude asi lehčí než maturitní obor, že? Myslíte, že ten kuchař je těžký obor a je to lehčí než zakladka?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16944
23.12.24 15:04
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

mám sestřenku, která vystudovala obor číšník a dělá provozní v restauraci a vím, že tento dvojobor nenajímá lidi. Říkala, že to jsou tak odlišné profese, že na kuchaře vždy najímá jen kuchaře a na číšníka kohokoli, kdo má ruce a nohy, protože tam to vyučení absolutně nehraje roli. :nevim: Sama jsem při studiu servírku dělala (měsíc a naprosto mi to stačilo, děs). :roll:

Obor kuchař se hodí, dvojnásob pro ženskou. Mám kamarádku, která třeba i peče za velice hezké peníze (osvč), mám i tetu, která je cukrářka a že je šikovná, tak pekla na objednávku a taky ji to vydělávalo. Mám ale třeba i kamarádku, která vystudovala obuvnictví a šije BF boty a také ji to velice slušně vydělává, nebo kadeřnici, která se specializuje jen a pouze na pánský střih a ta má naprosto plno - má barber salon.

Sestřenka má třeba ale taky učnák kadeřnictví a raději pracuje v Sinsay jako prodavačka :nevim:

Co by tě bavilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5236
24.12.24 17:41

Znam kuchare, co ucnak sotva prolezli, a pak kuchare, kteri tvrdi, ze by to nedal leda mentalne zaostaly. Taky zalezi na tom, jestli te vareni bavi. Nicmene podminky v ceskem gastru jsou dost tristni - kuchari byvaji v praci klidne 15-17 hodin denne (podle podniku), dost casto jim plati minimum a zbytek nacerno, vyplata ani nebyva nacas, ale se zpozdenim, dost restauraci nevari uplne kvalitne a kuchari jsou tam spis michaci prefabrikatu z Makra, prace je to fyzicky narocna, takze dost kucharu premysli, co jineho po ctyritce delat, nez si zdravi oddelaji uplne… Kdyz pujdes do zahranici, budes to mit lepsi, ale narocne to bude porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí