Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holk,y
prosím vás, kolik vážily vaše mimi v 8 měs.? Mě se zda, že u nas je to fakt hodne. Mame 9kg a 70cm. misa
Ha! Tak to se určitě neboj, že máš obříka. Můj Honzík má ve čtyřech měsících 8,35 kg a 70 cm. Podotýkám, že je plně kojený, ale ta porodní váha nám to asi předurčila. Takže každopádně nejste nijak monstrózní ![]()
Hlavně ať prďolové prospívají!
Ahoj,
my jsme měli na konci osmého měsíce 9.970 g. Ale vzhledem k porodní váze 4.260 g mi to nepřišlo tak moc.
Lasička a Matýsek 10 m.
Hihi my jsme měli ve třech měsících 8,1 kg a 64 cm. Porodní váha byla průměr 3,6 kg. Plně kojím. Všichni mi říkají že až se začne hýbat tak to shodíme, tak jsem na to mooc zvědavá ![]()
Taky hihihi ![]()
Naše slečna má k dnešku (tj. 5m 12dní) 9220g a 68cm. Porodní váha byla 3800g, malá je kojená, od zítřka zkoušíme mrkvičku. Slyšela jsem, že i příkrmy počínaje, váha už tak nestoupá. Ale fakt nevím, uvidíme… ![]()
Mirka
Ahoj holky,no tak tohle téma se mi opravdu hodí
.
Já si pro jistotu malou vážím průběžně sama a zrovna teď večer jsem zjistila,že mi za týden ubrala z 8,6kg na 8,54kg.Ještě poměrně dost kojím jenom dopolední sváču jsme odstavili a dáváme jogurt-Hollandii a nebo rozvařený jablíčka,hrušky…jako přesnídávku a k obědu zeleninku, jinak kojím.Terezka je NAPROSTO spokojená-jen teď měla rýmu,tak nevím jestli je to k tý nemoci nebo jaký je původ našeho úbytku.Je teď docela živá-začíná lézt,ale to naše doktorka jako argument nebere ![]()
Neměla jste některá stejný problém a je to normální???
Zatím to nijak neřeším je to jen 6 dkg za týden,jen se chci trochu uklidnit.
Ahoj Lenka.
Ahojky, Davídek měl v 7 měsících 9,50 kg (byl plně kojený). Teď mu je 19 měsíců a má 12 kg. Taky jsem byla zvědavá, jestli nebudeme nějací obříci-cvalíci
, ale fakt je pravda, že časem se to přibývání hodně zpomalí
.
ahojky,
my jsme měli 8kg a 70cm při porodních 3,5kg a 51cm
Lenka
Naše míry v 6 měsících: 9,80kg 71cm ![]()
A je pravda, že teď už ty přírůstky nejsou tak velké, mezi 5 a 6 měsíci přibral jen 400g, tak už snad začíná zpomalovat.
Věrka a Pepíček