Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Měla jsem přítele s obřízkou a z pohledu ženy mi je to absolutně jedno, jestli je muž obřezaný nebo ne. Na prožitku to pro mě nemělo žádný význam.
Pokud je to u tebe vhodné ze zdravotních důvodů, tak na ten zákrok jdi, lepší než se trápit ![]()
Co jsem tak četla, tak prvních pár měsíců můžeš mít zvýšenou citlivost, ale to se časem srovná. To si ale musíš načíst sám, abys věděl co čekat pak.
No já mám zkušenost jen s jedním mužem v rámci letního románku. A nebyl to teda Čech, protože tady obřízka není tak častá jako v zahraničí.
Stoprocentně to ovlivňuje prožitek muže. Žalud už není tolik chráněný, otírá (odírá) se o spodní prádlo nebo oblečení a tím se sníží jeho citlivost a vnímavost na dotek. A při sexu pak muž potřebuje mnohem intenzivnější tření, aby dosáhl vyvrcholení. Takže to vypadalo tak, že do mě bušil jako blázen. Na ten letní románek mi to nevadilo, ale mít to takhle doma u svého partnera bych fakt nechtěla. Byla bych permanentně odřená jenom proto, že on potřebuje frekvenci pět přírazů za vteřinu. A ani při „ruční práci“ to není žádná výhra. Na klasické přejíždění v dlani moc nebyl, bylo potřeba ho opravdu silně sevřít a třít, až jsem si myslela, že ho musím někde natrhnout nebo zlomit. Posilovna hadr. A bylo to prostě tím, že už neměl tu předkožku a jeho penis byl o dost méně citlivý.
No, zvaž jestli něco takového chcete. Jinak nebýt té intenzity, tak mě je to úplně jedno. Já uvnitř fakt necítím, jestli chlap předkožku má nebo ne.
A jaký problém to způsobuje u tebe? Nejde přetáhnout, bolí tě to? Sorry, že se tak blbě ptám, nesetkala jsem se s tím a muž taky nejsem
…
@Birds Zajímavé, já jsem dobu žila v USA a tam je obřezáno snad 90% mužů, Za 6 let tam jsem měla 3 známosti a to co popisuješ jsem teda nazažila ani s jedním. Co se výdrže a intenzity týče, fakt jsme nezaznamenala nějaký velký rozdíl mezi mými neobřezanými příteli v ČR a těmi obřezanými v USA. Bude to asi silně individuální u každého muže.
Něco podobného co popisuješ se mi totiž stalo s neobřezaným mužem, nutno podotknout že z velké části kvůli tomu ten vztah nepokračoval.
Je fakt že u té „ruční práce“ je to jiné, jak tam neklouže předkožka, ale to nebylo nic co by trocha lubrikantu nevyřešila.
Obrizka vyznmne znizuje citlivost penisu, precitaj si nieco o keratinizaci tkani, dost obvykle. Nehovoriac o tom ze na predkozke je tiez vela nervovych zakonceni, takze prides o cast zakonceni a zvysok bude malo citlivy. Vyhoda je ze vydrzis veeeeeeeeelmi dlho, ale nevyhoda je ze z toho nic nemas.
Este doporucujem si precitat par clankov o tom ako sa da tato operacia vratit (niekolko hodinove cvicenie kazdy den po dobu niekolko rokov). Za mna rozhodne obriezku nedoporucujem, ale uznavam ze iste vyhody existuju ktore su vsak pre mna nepodstatne a daju sa dosiahnut aj inak.
@Gracetheworld Jj, i tak to může být. A to je právě to. Že žádný chlap neví, jak to zrovna u něj bude nakonec vypadat.
Tak všem děkuji za reakce, sto lidí sto chutí. Nechce se mi do toho upřímně. Asi takhle, lékařka mi to doporučuje, nejradši by mě to snad ufikla hned v ordinaci
Ale všude čtu, že to je na nic spíš pro chlapa, tak si to musím nechat projít hlavou. Abych to upřesnil, je mi to doporučováno čistě ze zdravotních důvodů, rozhodně bych na to nešel z hecu nebo z módy. @Birds je zvědavá tak teda dobře, nějak kulantně
ano mám problémy s přetahováním, v dětství bylo všechno oka, to se i malým dětem kontroluje. Zlomilo se to někdy v pubertě, kdy se tam všechno vyvíjí a zkrátka předkožka zůstala uzčí než ten zbytek. A kluk v choulostivém věku s tím samozřejmě k doktorce nešel, ono by se s tím nic nedalo stejnak. Navíc jsem měl blok z toho, že jsem vypadal v těch místech dospěle o hodně dřív než všichni ostatní, takže to moje tělo nějak nestihlo ![]()
Ale pro klid duše jsem dvojnásobný fotr takže to funguje. Jen mě už nebaví řešit framikoinem prasklinky a při každé hygieně a před stykem to muset uvolňovat, je to takové kazisvětství. Navíc musíme s manželkou stále používat kondomy, i když antikoncepci máme řešenou jinak.
Na to jak jsem stydlivej jsem se docela rozepsal takže se chválím
hezky večer
Muž i syn obřízku mají. Ze zdravotních důvodů, oba od dětství. Se sexuálním soužitím problémy nemáme, já je tedy jako žena nepociťuji. Muž má tedy celkovou, nevím proč, asi se to tak dřív dělalo. Syn menší, jenom částečnou. Když jsme v synově dětství toto řešili, měl zdravotní problémy, jen tak z plezíru bych mu to dělat nenechala, tak jsem se radila s lékaři a i s mužem. Jako s otcem dítěte a s chlapem, který to sám prožívá. A byl pro. Po zákroku se syn velmi zlepšil a nestěžuje si ani teď, když už je dospělý.
Snad jsem ti nějak pomohla.
Zase z toho nedělej takové drama. Muslimů je na světě 1,6 miliardy a všichni muži, tedy 800 milionů, ji má. K tomu neapočítej pár desítek milionů židů a par desítek milionů obyvatel severní Ameriky. Jako denně se s tím otravovat, když se dá vyřešit jedním zákrokem (který čtvrtina planety dělá jenom tak preventivně), to mi přijde vyloženě blbost.
Nó, ale tak to jsi popsal hezky, to se není za co stydět, a určitě ne tady na emiminu, tady se řeší kolikrát totální kraviny. Tohle je legitimní problém ![]()
Nejsem teda žádný znalec, takže další otázka - a nešlo by jen tu předkožku nějak nastřihnout a nechat zahojit, víš, nějak „povolit“ (tyvade, to je výraz… 😂 😂)? Víš, jak to myslím. Aby se nemusela celá dávat pryč, jen jí nějak uvolnit, aby šla přetahovat a nemuseli jste dělat pokaždé před sexem takové brikule. S tím kondomem je to fakt naprd. Antiko máte sice pořešené jinak, ale ty, chudák, musíš používat kondom, aby sis neublížil. To je teda sex… 🤦♀️
Normálně bych se obrátila na kliniku plastické chirurgie. Tam dělají ledasco a tohle už stoprocentně někdy řešili. Podle mě by ti určitě mohli pomoct to vyřešit.
Úzká předkožka se dá vyřešit plastikou s výměnou klínů. To by měl každý doktor vědět. ![]()
K tomu bych doporučil, z vlastní zkušenosti i plastiku uzdičky. Výsledek splní většinu jak funkčních, tak estetických požadavků.
@Birds píše:
Nó, ale tak to jsi popsal hezky, to se není za co stydět, a určitě ne tady na emiminu, tady se řeší kolikrát totální kraviny. Tohle je legitimní problém
Nejsem teda žádný znalec, takže další otázka - a nešlo by jen tu předkožku nějak nastřihnout a nechat zahojit, víš, nějak „povolit“ (tyvade, to je výraz… 😂 😂)? Víš, jak to myslím. Aby se nemusela celá dávat pryč, jen jí nějak uvolnit, aby šla přetahovat a nemuseli jste dělat pokaždé před sexem takové brikule. S tím kondomem je to fakt naprd. Antiko máte sice pořešené jinak, ale ty, chudák, musíš používat kondom, aby sis neublížil. To je teda sex… 🤦♀️
Normálně bych se obrátila na kliniku plastické chirurgie. Tam dělají ledasco a tohle už stoprocentně někdy řešili. Podle mě by ti určitě mohli pomoct to vyřešit.
Budeš se divit ale, lze to prý udělat. Doslova to objedou skalpelem a jak když to uvolní. Ale bylo mi řečeno, že bych tam za půlroku byl znovu, že u takového zúžení to bývá houby platné. Tak nevím, každopádně s diskuse vidím odlišné postoje, ale alespoň jsem s tím někde vylezl ven. Tak ještě někde po čtyřech pivech vysondovat chlapský pohled. Já o tom mluvil jen tehdy, pokud jsem s nějakou dámou sdílel ložnici
. Jinak pochopil jsem, že asi nejsem nezdvořák když si vám dovoluji tykat, alespoň to vyplývá s diskusí ![]()
Manžel má částečnou obřízku kvůli zůžení předkožky a znát to je. Je méně citlivý a jak někdo psal, buší jak blázen
. Nějak jsme se zesouladili, ale milencem snů pro mě není. Když jsme se snažili o mimi, byl to docela děs, jinak dost často končíme než on se udělá. Já mívám víc orgasmů, ale co je dost, to je dost
.
@Anonymní píše:
Budeš se divit ale, lze to prý udělat. Doslova to objedou skalpelem a jak když to uvolní. Ale bylo mi řečeno, že bych tam za půlroku byl znovu, že u takového zúžení to bývá houby platné. Tak nevím, každopádně s diskuse vidím odlišné postoje, ale alespoň jsem s tím někde vylezl ven. Tak ještě někde po čtyřech pivech vysondovat chlapský pohled. Já o tom mluvil jen tehdy, pokud jsem s nějakou dámou sdílel ložnici. Jinak pochopil jsem, že asi nejsem nezdvořák když si vám dovoluji tykat, alespoň to vyplývá s diskusí
Tak s tím půlrokem tomu nevěřím. Znám totiž lidi, co tu plastiku mají a funguje to. Recidiva je možná tak v 15%.
Jinak by to muselo být něco speciálního. ![]()
Díky všem za rady a názory. Tak jsem si to vyhodnotil a doktorce jsem řekl že zákrok zatím nechci. Zkusím se optat na nějakém soukromém zařízení, zda by pro mě měli nějaké méně drastické řešení. Tož se mi teda jako nechce, protože se budu muset svlékat zas jinde než jsem zvyklý, ale ženský taky musejí rodit tak co ![]()
Dobrý večer dámy, omlouvám se za anonym i za narušení dámské společnosti. Je to choulostivejší věc, takže radši takto. Chci se zeptat, zda má některá z vás doma partnera s obrizkou, případně jestli byl na zákroku až během vašeho vztahu a jestli to nějak ovlivní intimní život? Mám delší dobu problémy s úzkou předkožkou a doktorka mi doporučila, jestli bych to nechtěl vyřešit takhle radikálně. Ze zákroku jako takového strach nemám, spis aby se nezhoršil nějakým způsobem můj nebo manželky prožitek. Žena říká, ať se rozhodnu jak chci, že ona sama zkušenost s žádným chlapem nemá.
Předem děkuji za reakce