Obsah BP - chyba

Anonymní
28.4.22 07:09

Obsah BP - chyba

Zdravím, odevzdala jsem bakalářku. Zjistila jsem však, že se mi jedna podkapitola týkající se teoretické části nezobrazila v obsahu 😣. Obsah vždy aktualizuji, ale spíš došlo ke špatnému formátování názvu podkapitoly.
Stalo se někomu něco podobného? Je to velký problém?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44357
28.4.22 07:19

Půjde za to nějaký bod dolů, může se to projevit v hodnocení. Ale že by Ti jen k vůli tomu práci vrátili k přepracování a dali pozdější termín obhajoby, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.4.22 07:28

@Pears206 souhlas, pokud je práce jinak dobrá…
Je to Pech, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.22 07:32

Dala jsem si na tom fakt záležet. Nejedná se hlavně o nějakou hlavní kapitolu, ale až 6 podkapitolu asi u sedmé hlavní kapitoly. Jsou zde představeny zvlášť kategorie. Bohužel ta poslední mi v obsahu chybí no …

• Citovat
  • Upravit
824
28.4.22 07:32

Zkus si to nevyčítat. U nás se formální chyba prostě napsala do posudku a pokud byla ojedinělá, tak to ani nezměnilo známku…¨

Učitelé na VŠ jsou taky lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
28.4.22 07:36

Za mě také záleží na tom, kdo to čte. Měla jsem vedoucího, který by si toho podle mě vůbec nevšimnul. Z obhajoby a jeho otázek bylo více než jasné, že si mou práci ani nečetl. A jestli kontrolují každou položku v obsahu i ti pečliví, tím si tedy taky nejsem vůbec jistá. Ale i kdyby, není to nijak závažná chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6704
28.4.22 07:42

Záleží, jak precizního budeš mít oponenta. Obzvlášť u BP to někteří opravdu nějak příliš nehrotí a velká spousta chyb je daleko podstatnějších, ať už samozřejmě faktické chyby v práci, chybějící citace, blbá stylistika, gramatika… Ani bych se příliš nedivila, pokud by si toho dotyčný nevšiml, pokud máš ten obsah delší, s hodně položkami, zrovna obsah není nějak pečlivě čtenou kapitolou. Obzvlášť, jestli ti tam jen chybí nějaká podkapitola a např. se ti tím neposunulo číslování zbytku obsahu až do konce. Oponent zas není korektor (- nesoustředí se obvykle na takové věci).

A pokud tě to moc žere, tak si vytiskni papírek „errata“ a do diplomky ho před obhajobou vlož (s tím, že to řekneš školiteli a oponentovi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102776
28.4.22 07:53

Taky bych rekla, ze si toho možná ani nikdo nevšimne, alespoň ja tedy obsahy u niceho, co mam precist cele, nectu. K čemu :think: jasně, pokud bych v dane praci jen neco hledala, tak jo, ale zas pokud se to nebude tykat toho, co hledam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
28.4.22 07:54
@Anonymní píše:
Zdravím, odevzdala jsem bakalářku. Zjistila jsem však, že se mi jedna podkapitola týkající se teoretické části nezobrazila v obsahu 😣. Obsah vždy aktualizuji, ale spíš došlo ke špatnému formátování názvu podkapitoly.
Stalo se někomu něco podobného? Je to velký problém?

pokud to chybi jen v obsahu, je velka pravděpodobnost, že si toho nikdo nevšimne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
28.4.22 07:56

Je dost možné, že si toho nikdo nevšimne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
28.4.22 08:09

Taky si myslím, že si toho nikdo nevšimne, měla jsem pár podobných chyb v diplomce, přitom jsem to dávala číst hromadě lidí ke kontrole a přehlédli jsme to. A nikdo to neřešil, spíš se soustředili na samotný text a jeho smysl. Hlavně když je to delší text, já měla přes 100 stran, to se v tom člověk lehce ztratí a přehledne chyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
28.4.22 09:30

Záleží jak moc si vaše škola potrpí na tyhle věci okolo. U mě detailně četli text, ale vedoucí ani oponent si nevšimli, že na titulní stránce mám úplně jiný název 🙈
Ale už jsem viděla i diplomku rozcupovanou kvůli špatnému fontu v nadpisech.
Neupozorňovala bych na to a věřila, že si nikdo nevšimne. Za mě je to vážně drobnost, nic co by ovlivňovalo kvalitu práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze