Úřednická zkouška 2022

1364
26.4.22 15:24

Úřednicka zkouška 2022

Zdravím,

V červnu mě čeká úřednicka zkouška, můžu se zeptat, kdo byl v nejbližší době, jak to probíhá, z čeho se učit? Jak dlouho předem se začít učit? Mam malé děti, asi to bude horší, ale snad to zvládnu. Prosím o rady, tipy, jaká skripta případně nějaké vypracované otázky atd..
A jak probíhá ustni část? Mám z toho docela strach :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21946
26.4.22 15:32

Všechny informace a studijní materiály najdeš na webu ministerstva vnitra v sekci k úřednickým zkouškám.
V ústní části dostaneš tři otázky, máš cca 20 minut na přípravu a pak jdeš ke zkušební komisi. Můžeš propadnout z jedné otázky ze tří, abys prošla. Detaily ke zkoušení budou určitě na webu, o kterém píšu výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
27.4.22 05:22

Děkuji, tam jsem se zhruba dívala, jen jsem chtěla osobní zkušenosti, kdo čerstve byl atd. Někde jsem četla, že se dají koupit otázky i s citaci zákonů, takže to ušetří spoustu času, tak jestli třeba nekdo nemá zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21946
27.4.22 06:59

@Terez001 Hele já zkouším u odborných zkoušek. Takže mám zkušnost z té druhé strany. U nás se zkouší ze zkušebního textu, který je, zveřejněn na webu Ministerstva vnitra. Nic navíc ne, maximálně jako bonusová otázka nad rámec, která nic neovlivňuje. A tento princip by měl být napříč státní správou. No a na obecnou část se jen naučíš zveřejněné testové potázky. Tam nic navíc umět nemusíš, je to písemný zaškrtávací test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
8.11.23 10:48

@nozu Mohu se, prosím, zeptat, jak dlouho trvá přímo část ústní zkoušky bez přípravy odpovědí? Na stránkách GOV píšou nanejvýš 60 minut, ale ve skutečnosti je to jak? Na přípravu 15 minut a pak 15 minut „obhajoba“? Nebo vážně těch 45 minut trvají ústní? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze