Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Vyhledej odborníka, nevím jestli to dokáže plně odstranit, ale pokusit se to minimalizovat. Jestli to má něco s minulým životem nedokáži posoudit. Leda zkusit regresní terapii, jestli ti to něco dá.
Hele, já si myslím, že do určité míry má něco podobného každý… asi záleží, jak moc Ti to vadí v běžném životě, jak moc to obtěžuje, ale pokud se s tím dá žít, asi bych to neřešila… já třeba denně vysávám, nesnáším vlasy na podlaze, vlastně ani drobečky… nesnesu nádobí ve dřezu (musí být buď zavřené v myčce, nebo uklizené) některé věci, třeba obrázky na zdi musí viset přesně rovně… mám toho spoustu, třeba dnes jsem se vracela zkontrolovat, zda je vypnutý sporák… beru to jako svou „úchylku“ o které vím a víc to neřeším…
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se svěřit a zeptat se na názor. Už pár let trpím na to, že mám jakousi averzi / obsesi vůči určité oblasti (důlním průmyslem znetvořena krajina, doly, šachty - Karvinsko) a městům v této oblasti. Proto se jakémukoliv kontaktu s těmito městy vyhýbám a také lidem, co s touto oblastí mají něco společného. Moji rodiče tam občas jezdí a já pak šílím z toho, že musím vše dezinfikovat, protože tam přišli do styku vlastně s čímkoliv. Četla jsem si o obsedantně kompulzivní poruše a v dětství jsem všechno počítala a do dnes trpím i tím, že když např. uklizim, musím mít vše dokonale čisté a urovnané do posledního milimetru. Ano, zní to hrozně a určitě vypadám jako šílená, ale já se tím trápím každý den, lidi co mají s touto poruchou zkušenost, určitě ví, jaké to je, ale já absolutně nevím, co dělat a jak se toho zbavit. Upřímně si myslím, že se mi tam v minulém životě muselo něco hrozného stát, protože jinak nevím, proč jsem si zrovna vůči něčemu takovému vybudovala tak silnou obsesi. Co si o tom myslíte? Prosím, má někdo něco podobného, abychom se sobě mohli navzájem svěřit? Děkuji
Mám něco podobného i když asi víc do hloubky. A ano podařilo se mi dobrat příčiny v jednom z minulých životů. Na regresi jsem byla a musím říct, že pomohla.
@kemeny13 píše:
Mám něco podobného i když asi víc do hloubky. A ano podařilo se mi dobrat příčiny v jednom z minulých životů. Na regresi jsem byla a musím říct, že pomohla.
kamarádka byla na regresní terapii a skončila po té hospitalizována opakovaně v PL a mnoho let poté neschopná práce na dlouhodobé psychiatrické léčbě.
raději bych ten mezikrok s regresí vynechala a šla k psychiatrovi rovnou, OCD se lečí líp.
@Pudloslava píše:
kamarádka byla na regresní terapii a skončila po té hospitalizována opakovaně v PL a mnoho let poté neschopná práce na dlouhodobé psychiatrické léčbě.raději bych ten mezikrok s regresí vynechala a šla k psychiatrovi rovnou, OCD se lečí líp.
Tak mně klasická léčba/antidepresiva/ nepomohla vůbec. Co se týká regrese, zdaleka ne každý je vzdělaný a zodpovědný. Bohužel je mezi nimi nemálo šarlatánů, kteří terapii vůbec neovládají. Kamarádky je mi líto, patrně jí dotyčný nechal otevřené podvědomí a to
se řeší velmi obtížně.
Ahoj, chci se svěřit a zeptat se na názor. Už pár let trpím na to, že mám jakousi averzi / obsesi vůči určité oblasti (důlním průmyslem znetvořena krajina, doly, šachty - Karvinsko) a městům v této oblasti. Proto se jakémukoliv kontaktu s těmito městy vyhýbám a také lidem, co s touto oblastí mají něco společného. Moji rodiče tam občas jezdí a já pak šílím z toho, že musím vše dezinfikovat, protože tam přišli do styku vlastně s čímkoliv. Četla jsem si o obsedantně kompulzivní poruše a v dětství jsem všechno počítala a do dnes trpím i tím, že když např. uklizim, musím mít vše dokonale čisté a urovnané do posledního milimetru. Ano, zní to hrozně a určitě vypadám jako šílená, ale já se tím trápím každý den, lidi co mají s touto poruchou zkušenost, určitě ví, jaké to je, ale já absolutně nevím, co dělat a jak se toho zbavit. Upřímně si myslím, že se mi tam v minulém životě muselo něco hrozného stát, protože jinak nevím, proč jsem si zrovna vůči něčemu takovému vybudovala tak silnou obsesi. Co si o tom myslíte? Prosím, má někdo něco podobného, abychom se sobě mohli navzájem svěřit? Děkuji