Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Řeším dilema spojené s bydlením. Bydlíme ve spodní části dvougeneračního domu a děláme rekonstrukci. Bohužel se z jistých důvodů musíme prozatím uskromnit, a tak bude kuchyňoobývák v místnosti cca 20mčtverečních. Problém v tom nevidím, je to jen dočasně, spíš mě zajímá, jak takový prostor uspořádat, aby v něm bylo co nejvíce místa, jak sladit barvy atd.
Linku máme bílou dřevěnou s dubovou deskou a linoleum též dubové barvy je to krásná světlounká barva, která se k bílě hodí. Místnost jsem chtěla nejprve vymalovat, nakonec ji nechám na bílo a budu volit jen barevné doplňky a dekorace.
Děkuji za tipy a rady těch co to mají podobně. ![]()
Nechceš napsat na www.archporadna.cz, mě pomohli s dětským pokojíčkem.. myslím, že ti udělají i za levno návrh / spešl cenu, když je to takový malý prostor… jsou super, zkus se s nimi domluvit a dej jim třeba přes mě odkaz…
@Danielle007 přesně nech co nejvíc světlých ploch a ideálně to nezaplácat spoustou nábytku. Hodně důležitá je dispozice a orientace pokoje, jestli je to nudle nebo čtverec, jestli kuchyň je v nějakém výklenku /koutě, jestli je to na jih/sever, jaký máte okna (francouzská/klasická)…
Já za sebe používám milimetrový papír a tam si nakreslím dispozici a domalovávám/přemalovávám nábytek.
A nebo zkusit Ikea plánovač, kterej dneska už nabízí poměrně dost možností nejen kuchyně a uvidíš to ve 3D a rámcově by ti to mohlo dát představu.
@ccudlik to je super! Můžeš prozradit kolik to stalo a jak dlouho jste na návrh cekali? Pomohli vam i s výběrem nábytku? Dekuji predem
@Tess 85 Ano, ve světlé to chci právě kvůli zmiňovanému světlu. No nějaké návrhy jsme i už dělali, ale hrozně se bojím toho, jak to bude vypadat ve finále. Pokoj je prostorný, je to čtverec s poměrně vysokým stropem a máme obyč. plastová okna..A místnost je situovaná na západ. takže tam nikdy nebývá moc vedro. No uvidíme jak to dopadne ![]()
@mumisek79 jojo pomohl se vším. bylo to za hubičku, a rychle udělané. napiš mu - koukala jsem, mám přímo jeho mail: jirze@seznam.cz nebo na tu archporadnu. ale ten jirze je přímo jeho. z toho nám pak psal…
Holky, poraďte prosím. Máme strašně malý obývák. Vstupuje se do něj z hlavní chodby, má obdélníkový tvar cca 10*6m2. Celou jednu kratší stranu mají okna (velké a ventilačka), na protější straně oken jsou dveře do ložnice. A do tohoto prostoru se musí vejít sedačka, tv a jídelní stůl s židlemi. Nemá někdo nějaký návrh, jak do toho? Za jiný pokoj vyměnit nelze
@Anonymní píše:
Holky, poraďte prosím. Máme strašně malý obývák. Vstupuje se do něj z hlavní chodby, má obdélníkový tvar cca 10*6m2. Celou jednu kratší stranu mají okna (velké a ventilačka), na protější straně oken jsou dveře do ložnice. A do tohoto prostoru se musí vejít sedačka, tv a jídelní stůl s židlemi. Nemá někdo nějaký návrh, jak do toho? Za jiný pokoj vyměnit nelze
10×6 m2? To je dost velky. A kdyby to bylo 1×6 m2 tak je to dooost maly.
@jahuhudka @a12 je to malý obývák - nudle obdélníková, delší strana 10m, kratší strana 5,5 m…a do toho nacpat gauč, tv, jídelní stůl… ? Na jedné té kratší straně jsou okna od zdi ke zdi, na protější kratší straně je část zdi volná, část dveře do ložnice
@TopSecret píše:
10×6 m2? To je dost velky. A kdyby to bylo 1×6 m2 tak je to dooost maly.
A do toho 1m by se neveslo ani to velke okno ![]()