Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, doufám, ze mě neodsoudite, ale myšlenky které mám, neumím ovlivnit. Jsem těhotná ve 29. týdnu, začínám 30. týden. Trpím OCD- obsedantně kompulzivní poruchou, ale ted v těhotenství se to zhoršilo. Ted mam třeba strašný problém. V pátek jsem byla na houbách a hlava mi ted poroučí abych jela dnes znova, ale venku je asi 5 stupňů a silene prší, vím, že je to blbost jet, abych nenastydla a to by pro mě, ale hlavne to malé nebylo dobré, ale hlava mi říká, ze pokud dnes nepojedu, něco se tomu malému stane, mám strašné a katastrofické myšlenky, nevím co mám dělat. Máte někdo taky takové představy a co děláte v takovém případě?? Moc děkuju za odpovědi holky,…
Ahoj, na houby bych klidne jela, poradne se oblec a vem si teply caj do termosky a plastenku. Jinak ty stavy, ze kdyz nepojedes, tak se neco stane miminku, ty bych resila s psychologem. Nemuze ti napsat leky na sklidneni?
No řeš to asap s ošetřujícím psychiatrem a v psychoterapii.
Těhotenství obecně zvyšuje hladinu úzkosti a tedy i prohlubuje obtíže spojené s úzkostými poruchami jako je OCD.
Nezvládneš to sama a hlavně bez toho abys to teď začala, tak je dost velké riziko, že se to po porodu hormnama a vyčerpáním z nevyspání ještě výrazně zhorší.
A existují léky, které bezpečně můžeš užívat jak při těhotenství, tak při kojení a je daleko důležitější aby si byla v cajku, než aby si kojila.
Takže hned zítra ráno volej svému psychiatrovi/čce.
Ahoj holky, doufám, ze mě neodsoudite, ale myšlenky které mám, neumím ovlivnit. Jsem těhotná ve 29. týdnu, začínám 30. týden. Trpím OCD- obsedantně kompulzivní poruchou, ale ted v těhotenství se to zhoršilo. Ted mam třeba strašný problém. V pátek jsem byla na houbách a hlava mi ted poroučí abych jela dnes znova, ale venku je asi 5 stupňů a silene prší, vím, že je to blbost jet, abych nenastydla a to by pro mě, ale hlavne to malé nebylo dobré, ale hlava mi říká, ze pokud dnes nepojedu, něco se tomu malému stane, mám strašné a katastrofické myšlenky, nevím co mám dělat. Máte někdo taky takové představy a co děláte v takovém případě?? Moc děkuju za odpovědi holky,…