Očekávání od školky

5.3.14 21:25

očekávání od školky

Ahoj holky jen stručny dotaz : Jaká jsou vaše hlavní očekávání od školky??
Mě totiž v té naší přijde, že se dětem nevěnují tak jak by měli… Tak by mě zajímalo, co by vlastně rodiče od toho měli očekávat?? Díky za názory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7904
5.3.14 21:28

@Filipinečka záleží, jak staré dítě. U předškoláků očekávám, že už je začnou trochu připravovat na školu. Držení tužky, počítání, tvary a tak. U mladších dětí je nejdůležitější, aby byly v bezpečném prostředí a v kolektivu, to je podle mě nejdůležitější. Maminka jim stojí za zadkem doma, ve školce by se měly trochu otrkat.

Co od toho očekáváš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
5.3.14 21:28

Já očekávám, že je zabaví a dohlídnou, aby si nezpůsobily nějaký úraz :-)
Jinak moje kamarádka dala dítě do speciální školky pro děti s vadami řeči, kde s nimi měli pracovat, a holka jí po několika měsících řekla, že obden stráví dopoledne čuměním na televizi. Tak to si nepředstavuju ani od běžné školky, natož od školky, kde si člověk připlácí za logopedické schopnosti kantorů. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
30408
5.3.14 21:31

Já očekávám jediné:že tam dcera bude chodit ráda, bude tam mít přátele a bude mít ráda své učitelky a bude jí to tam bavit. Od toho, bychom se jí věnovali, má nás, takže je mi celkem jedno, jestli se učí anglicky, malují si nebo si hrají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
5.3.14 21:32

Náš Ondra nastoupil do školky ve třech a třičtvrtě (bohužel jen dočasně, už nechodí). Očekávala jsem od toho, že se zabaví, „vyblbne“ a doma nebude tolik řádit. Očekávání se naplnilo tak napůl - vyblbnul se, zabavil, ale doma zlobil stejně :mrgreen:
Nicméně měl program, který já doma nejsem schopná zajistit v takové míře jako školka, a to mu určitě prospělo. Vidím to zvláště teď, když už do školky nechodí, je to masakr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
5.3.14 21:33

Očekávání??? Naše školka předčila všechny.
Krom toho „hlídání“ - zabaví, naučí…věnujou se jim dost. Ve výtvarném, všeobecném rozhledu.
Chodí teda do školky, kde je jedna třída po 28 dětech.

Pokrok vidím velký, v malování, všeobecném rozhledu, grafomotorice…celkový „stav“ dítěte.

Prvně očekávám všechno sama od sebe, ne od školky.

Hlavně jsem moc ráda za to, že tam chodí ráda. Že se těší…Když je nemocná, jsou prázdniny je smutná, že tam nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
5.3.14 21:37
@KPKristy píše:
Náš Ondra nastoupil do školky ve třech a třičtvrtě (bohužel jen dočasně, už nechodí). Očekávala jsem od toho, že se zabaví, „vyblbne“ a doma nebude tolik řádit. Očekávání se naplnilo tak napůl - vyblbnul se, zabavil, ale doma zlobil stejně :mrgreen:
Nicméně měl program, který já doma nejsem schopná zajistit v takové míře jako školka, a to mu určitě prospělo. Vidím to zvláště teď, když už do školky nechodí, je to masakr…

Můžu se zeptat, proč už nechodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
5.3.14 21:37

Ono podle mě se hlavně dítě učí od ostatních dětí, než že by je ty učitelky musely extra vést. Hlavně u těch mrňat si max. malujou, říkají básničky, cvičí, hrajou divadlo a tak, nic složitého… ale mají tam jiné hračky, jiné podněty, musí požádat o pomoc i někoho cizího, srovnat se s ostatními, přizpůsobit se nějakému režimu a to je posouvá vpřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
5.3.14 21:39

Naprostý souhlas s @hanka.br., jediné, co očekávám, že se tam dítěti bude líbit a pak samozřejmě, že ho pohlídají, aby se mu nic (závažného) nestalo. Znalosti, dovednosti, to se vždycky dá doladit doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
5.3.14 21:53

@Filipinečka a v jakém směru se jim nevěnují, jak by měli?
Já jsem od školky očekávala, že se tam naší malé bude líbit… a to se splnilo… a kromě fajn učitelek a suprové paní ředitelky se jí líbí i spouta různých akcí, které mají… svatba, kloboukový bál, vánoční besídka, karneval, zahradní slavnost a pak je nadšená z keramiky, moc ráda chodí do plavání a na bruslení, měli i lezecký kurz… a kromě toho je každou chvilku nějaké divadlo nebo koncert, takže i ten program navíc je velké plus…
To všechno bylo právě to, co rozhodlo, když jsem vybírala školky, kam bude malá chodit… a jsem moc ráda, že ji tam vzali… a mimo jiné je dalším plusem výborná komunikace s učitelkami… a v neposlední řadě je školka i na krásném místě v parku…

Jo a ještě bych dodala, že jsem moc ráda, že je to u nich ve školce tak, jak to je… vzpomínám si, jak nejstarší dcera chodila do školky, kde jedna paní učitelka jim pustila akorát pohádky a nedělali snad vůbec nic… kolikrát ani nebyli na procházce venku, i když bylo krásně… pak přešla do jiné školky a my jsme nestačili zírat, jaký to byl rozdíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
5.3.14 21:57

Skoro všechno už je vypsáno přede mnou. Ještě očekávám kvalitní stravu.Ale dítě ve školce ještě nemám, jen tak přemýšlím dopředu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
5.3.14 22:09

Očekávala jsem od školky to, že se tak dceři bude líbit, bude tam chodit ráda, něco se tam naučí. Vše se mi splnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
5.3.14 22:16

@Regina Hero tak holčičku do školky vzali, pamatuji, že jsi psala nějaké odvolání, ne?

Příspěvek upraven 16.04.15 v 17:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
5.3.14 22:16

Ja zatim skolkove deti nemam, ale zatim jsem ve svych predstavach dost narocna, i proto, ze jsem z oboru.

To, ze se tam dite bude citit dobre a ze ho tam dobre ohlidaji, to mi prijde jako samozrejmost.

Byla bych rada za kvalitni vyvazenou stravu. Pestry program. Detem se snazim naplno venovat i doma, ale nechci vyuku stylem, ze ucitelky sedi, drbou u kaficka a deti si delaji co chteji. Nebo jako jsem zazila u jedne zname, ze se deti kazdy rok ucily to same, protoze ucitelky nedelaly nove plany…

Skolka by mela byt aktivni, mit pro deti dostatek venkovniho vyziti, ruzne programy jako divadlo, vylety…

Uvidim, az budu opravdu vybirat vhodnou skolku, ze kterych pozadavku budu muset slevit nebo co me naopak mile prekvapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
5.3.14 22:23
@carambol píše:
Můžu se zeptat, proč už nechodí?

Byl jako náhradník za chlapečka, kterému teprve v lednu byly tři. Prošel zápisem, ale vzali ho až od tří. Takže to místo do konce ledna zaplácli naším Ondrou. Já mám hendikep v podobě RD s mladším synem, takže ačkoli je Ondra starší než ten kluk, musel uvolnit místo dítěti s oběma rodiči v práci. A jiné místo se samozřejmě neuvolnilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí