Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemá některá z vás zkušenost s obkladem/výplachem octovou vodou?
Nevíte, jestli ocet kvasinky jen zmírní, nebo zabije? ![]()
Je to dobry, když je to v zacatku. Jestli uz mas mykozu opravdu rozjetou, tak ti to nepomůže. Ja si dělám oplachy. Zřídí si ocet vodou a parkrat denně oplachnu.
@Dolores17 zajdi si koupit antimykotický krém a nezkoušet tyhle babský rady. Stejně to nefunguje a můžeš si zadělat na něco horšího.
Žádné zkušenosti nemám, ale kamarádka používala jogurt, na vložku a nechat působit…
Zkušenost nemám, ale řekla bych, že pokud to pomůže, tak možná při prvních příznacích. Raději běž do lékárny pro něco osvědčeného, díky babským radám jsem si úplně rozhodila poševní prostředí a trápil mě diskomfort dooost dlouho ![]()
Já ředěný ocet dávám na intimku a pomuže mi to vzdy, za to kupované kremy jsou bez ucinku.
Me to taky pomaha. Nevim jestli zmirni nebo zabije, ale do dvou dnu je klid.
Takže naliju ředěný ocet na vložku a nechám to tam třeba přes noc? ![]()
@JayLee no právě, je třeba léčit i přítele, fakt mě tohle dostává se vymývat octem. Když nepomůže krém z lékárny, tak jsou léky antimykotické i na předpis a ty jsou silnější a zaberou, tak nač experimentovat s octem. Taková blbost. Navíc ty kvasinky máš určitě i uvnitř ne zvenka, tak je třeba dát pořádnou léčbu, kvasinka je plíseň, tak jdi ke gynekologovi a uděláš líp.
A co koupit gynocaps, maldion probiotika na vkladani v kapslich? Taky funguje
Chce to kysely prostredi coz ty jogurty jsou, ocet bys musela naredit vodou treba 1:15 a nechat pusobit fakt max 5minut.
@Dolores17 Právě nedávno jsem po dlouhé době řešila, krém z lékárny nezabral, ale koupele s ředěným jablečným (!) octem ano, byla jsem překvapená. Dvakrát denně, už po prvním výrazné zmírnění potíží, zopakovala jsem párkrát a klid. Já teda ještě omezila sladké (ale opravdu jen omezila, rozhodně nevyloučila
) a jedla jsem větší dávky probiotik.