Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, asi potřebuji spíše jen uklidnit, minulý týden jsem byla na prevenčce na gynekologii, dr.jsem se zmínila o tom že mě pobolívá prso, dr. mi ho vyšetřil a všiml si vtažené kuže z boku prsu a nahmatal i menší bulku. Zítra mě čeká ultrazvuk. Na netu jsem v této souvislosti našla jen to nejhorší a tak se ptám měl někdo podobnou situaci a nic to nebylo?
Ráda bych tě uklidnila, ale kamarádka našla to samé. Nedopadlo to dobře. Každopádně je dobře, že s tím jdeš rychle na vyšetření a přeji, ať to dobře dopadne
@Joannka1 děkuji,zítra odpoledne mě čeká navíc biopsie z bulky na štítné žláze, takže moje nervy asi prasknou.
Moje máma to taky měla - propadlinu pod bradavkou a k tomu jí něco z bradavky vytékalo. Udělali jí biopsii a naštěstí to nebylo zhoubné. Po zákroku jí ale zůstala trochu zdeformovaná bradavka. Z bradavky jí také něco vytékalo (před tím zákrokem). Pak chodila pravidelně na mamo kontroly. Držím palce!
@jana79 moje mamina to měla 2× jednou tuková bulka, podruhé nezhoubný nádor.. pokud je to odhaleno včas, je to v pohodě
![]()
Také jsme měli v rodině jednou takový nález a nezhoubný
podruhé „jen“ bulka bez vtažené kůže a opět nezhoubný. Snad nebude nic potřetí
drž se
Moje mamka mela to stejne - z boku na prsu…Sla na maly zakrok, pri kterem odstranili bulku - nezhoubnou
Drzim palce ![]()
Ahoj holky, potřebuji asi uklidnit.
Všimla jsem si, na prsu pod bradavkou se mi udělala prohlubeň, která je o hodně znatelnější při zvednutí ruky. Dnes jsem volala na sono, abych se co nejdříve objednala, protože u nás jsou objednávací lhůty dlouhé. Co mě vyděsilo, že po vysvětlení problému mě objednali už na čtvrtek jako akutní. Před 9 měsíci jsem tam byla kvůli bulce v druhém prsu, naštěstí to bylo v pořádku a teď ten šílený strach prožívám znovu. Máte někdo osobní zkušenost?
Buď ráda že nemusíš čekat dlouho, nejspíš už ve ctvrtek budeš klidně spát
chápu tvé obavy, dělají se mi hodně uzliny v podpazi a kolem prsou ale u nás berou na počkání..jednou jsem byla na neurologii s bodavou bolestí hlavy a lékařka mě objednala ten den jako akutní…normálně se čeká na ct měsíc..takže taky nervy…ber to tak že nechtějí nic podcenit, nevezmou si to na triko…věřím že bude vše ok ![]()
Děkuji, je fakt, že delším čekáním na vyšetření by to bylo ještě horší, ale mám fakt strach, že to nebude dobré. Navíc trpím panickou poruchou a o to víc to asi prožívám.
https://www.worldwidebreastcancer.org/
jako dvojka nahoře z plata vajec?
Ne tak úplně. Mám to těsně pod bradavkou a je to kulatý dolík
Me se tohle dela z boku prsa doted, byla jsem na sonu a tam mi bylo receno ze je to tim ze se mi prsa vyplnuji tukem ale ubyva mlecne zlazy ze to pak vypada jako prohluben. drzim palce at je to u tebe stejne
Děkuji. No mě se prsa zmenšují, za poslední rok jsem zhubla 20kg. Takže na pohled jsou vrásčitá, protože ta kůže není napnutá, ale tohle už je moc velký aby to bylo od toho.