Ocet do myčky místo leštidla

67
13.7.23 22:46

Ocet do myčky místo leštidla

Holky potřebuju poradit. Hodně jsem četla, že do myčky na nádobí se místo leštidla používá ocet. Máte zkušenosti? Stačí obyčejný a nebo bílý? A kolik toho? Naředěný a nebo normálně? Mám strach, aby mi to nepoškodilo myčku 🙈 😁 někdo píše, že to rozežírá těsnění. Děkuji za odpovědi 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3204
13.7.23 22:51

Používám normálně už 5 let a myčka běží úplně v pohodě a skleničky lesklé. Používám hlavně abych šetřila čističku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
13.7.23 22:56
@Chiquinquirá píše:
Používám normálně už 5 let a myčka běží úplně v pohodě a skleničky lesklé. Používám hlavně abych šetřila čističku

Takže nerozežírá těsnění? A jaký ocet prosím? A kolik ho tam dáváte? Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
13.7.23 23:03

Úplně obyčejný ocet. Pomáhá i do pračky, když je tvrdá voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
13.7.23 23:08

O tom jsem nikdy neslyšela, ale zní to dobře :think: může se používat pravidelně jako spolehlivá náhrada leštidla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8295
13.7.23 23:15
@karolimusi píše:
Holky potřebuju poradit. Hodně jsem četla, že do myčky na nádobí se místo leštidla používá ocet. Máte zkušenosti? Stačí obyčejný a nebo bílý? A kolik toho? Naředěný a nebo normálně? Mám strach, aby mi to nepoškodilo myčku 🙈 😁 někdo píše, že to rozežírá těsnění. Děkuji za odpovědi 🍀

ocet je nejlepsi desinfekce, lestidlo, avivaz,
pouzivam na desinfekci lednicky, mikrovnky, misto avivaze po prani,
na zahaneni hmyzu, ktery obcas leze ze zahrady,
dokonce i nektere hotely pouzivaji ocet na lozni pradlo jako desinfekci,

ocet je universalni, stejne jako soda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4893
14.7.23 00:17

Používám bílý 10% ocet (kupuju v bezobalu) už asi 7 let a myčka je stále ok, nádobí krásné. Dávkování mám nastaveno na maximum.
Ocet používám i na praní místo aviváže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.23 04:12
@vedma007 píše:
Používám bílý 10% ocet (kupuju v bezobalu) už asi 7 let a myčka je stále ok, nádobí krásné. Dávkování mám nastaveno na maximum.
Ocet používám i na praní místo aviváže.

Souhlasím. Nejlepší změna, co jsem v domácnosti udělala (hned po pořízení robovysavače :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
14.7.23 07:07
Máme hodně tvrdou vodu, obyčejný ocet místo aviváže a místo leštidla používám už roky a bez problémů.
@karolimusi píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
14.7.23 09:26
@broskvová zmrzlina píše:
Souhlasím. Nejlepší změna, co jsem v domácnosti udělala (hned po pořízení robovysavače :mrgreen: ).

Prosímvás, a nesmrdí to prádlo potom octě? Já už toto taky slyšela ocet používám taky běžně, ale ne teda na prádlo, bojím se, že bude smrdět, nebo dáváte i aviváž, nebo jak vlastně? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.23 09:29
@onajeblond píše:
Prosímvás, a nesmrdí to prádlo potom octě? Já už toto taky slyšela ocet používám taky běžně, ale ne teda na prádlo, bojím se, že bude smrdět, nebo dáváte i aviváž, nebo jak vlastně? :mrgreen:

Taky jsem se toho bála, ale vůbec ne. Ale dávám malinko, tak jako do víčka od petky. Aviváž nepoužívám vůbec. :) Navrhuju zkusit nejdřív na ručníky a uvidíš, jak ti to sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
14.7.23 09:47
@onajeblond píše:
Prosímvás, a nesmrdí to prádlo potom octě? Já už toto taky slyšela ocet používám taky běžně, ale ne teda na prádlo, bojím se, že bude smrdět, nebo dáváte i aviváž, nebo jak vlastně? :mrgreen:

Jo, občas octem bylo trochu cítit, když jsem ho dával do zásobníku na aviváž. Tak jsem se naučil ho trochu přilít přímo na prací prášek a od té doby ok. Mimo to, že to dělá dobře pračce a nemusíš do ní cpát calgon a podobné věci, tak ocet pomáhá při praní udržet barvy v látce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
14.7.23 09:53
@rmot píše:
Jo, občas octem bylo trochu cítit, když jsem ho dával do zásobníku na aviváž. Tak jsem se naučil ho trochu přilít přímo na prací prášek a od té doby ok. Mimo to, že to dělá dobře pračce a nemusíš do ní cpát calgon a podobné věci, tak ocet pomáhá při praní udržet barvy v látce.

Ocet je pánbůh..na tyto věci. 100× lepší jak nějaký Calgon. Alepsoň za mě

• Citovat
  • Upravit
2519
14.7.23 10:04
@onajeblond píše:

Ani moje dítko, co mu ocet nevoní, si nestěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
14.7.23 10:38
@broskvová zmrzlina píše:
Taky jsem se toho bála, ale vůbec ne. Ale dávám malinko, tak jako do víčka od petky. Aviváž nepoužívám vůbec. :) Navrhuju zkusit nejdřív na ručníky a uvidíš, jak ti to sedne.

Ja davam octa do nadrzky na avivaz prave max. mnozstvi uz mnoho let a pradlo ve spojeni praci prasek+ocet naopak pekne sveze po vytazeni z pracky voni.
Pouzivam ten obycejny ocet,8%, a i do mycky misto lestidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí