Ocet do myčky místo leštidla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5638
14.7.23 10:41

@Ahep S jakým práškem to používáš? Máš prášek, nebo gel? Máme celkem tvrdou vodu z vrtu, tak bych to zkusila. Máme taky ČOV, tak hledám účinné ale šetrné varianty. Zatím peru v gelovém Jelenovi, ale až ho dodělám, koupím asi prášek.
Změní ten ocet nějak tu vůni toho prášku_?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
14.7.23 11:34
@Gracetheworld píše:
@Ahep S jakým práškem to používáš? Máš prášek, nebo gel? Máme celkem tvrdou vodu z vrtu, tak bych to zkusila. Máme taky ČOV, tak hledám účinné ale šetrné varianty. Zatím peru v gelovém Jelenovi, ale až ho dodělám, koupím asi prášek.
Změní ten ocet nějak tu vůni toho prášku_?

Pouzivam na vsechno pouze tekuty prostredek a jen color, ted mam napr. Ariel.

Pradlo po vyprani pekne sveze voni, susim vzdy pokud mozno venku.
Mame tedy spis mekkou vodu a kanalizaci.

Byla jsem nedavno u mladych a snase dosla avivaz, tak jsem ji jen rekla, ze ja nepouzivam zadnou, jen ocet; ona ze to teda zkusi taky, po vyprani cuchala k pradlu a byla velmi mile prekvapena, taky se asi bala, ze pradlo bude citit octem, no a od te doby uz jede taky jen na octu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
14.7.23 11:41

@Ahep Díky, zkusím to tedy i s tím gelem. Dáváš tedy ten obyčejný hnědý ocet z obchodu, nebo kupuješ bílý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
14.7.23 11:47
@Gracetheworld píše:
@Ahep Díky, zkusím to tedy i s tím gelem. Dáváš tedy ten obyčejný hnědý ocet z obchodu, nebo kupuješ bílý?

Obyc hnedy, a v poho, nic nezkazis jen vylepsis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
14.7.23 12:08

@Ahep Díky, mám tu nějaký nový červený utěrky co pouští jak blázen, tak jsem je chtěla vyprat zvlášť a dám k tomu rovnou na zkoušku ten ocet. Prý i ustaluje barvy, tak uvidímě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
14.7.23 12:12
@Gracetheworld píše:
@Ahep Díky, mám tu nějaký nový červený utěrky co pouští jak blázen, tak jsem je chtěla vyprat zvlášť a dám k tomu rovnou na zkoušku ten ocet. Prý i ustaluje barvy, tak uvidímě :-)

Peru vsechno na 40 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
14.7.23 13:23

Já ocet do myčky mám ředěný 1:1 s vodou v plastové flasce, to liju do zásobníku na lestidlo. Někdy i do pračky dávám, ale opět ředěný s vodou a s kapkou esenciálního oleje, mám předpřipravenou v plastové flasce a používám hlavně na utěrky a ručníky. Když se to nepřehání, tak funguje i jako čistič pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
14.7.23 13:32

Používám asi 10 let (spíš víc). Obyčejný ocet. Sem tam hrknu přímo do myčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
14.7.23 22:35
@karolimusi píše:
Takže nerozežírá těsnění? A jaký ocet prosím? A kolik ho tam dáváte? Děkuji :mavam:
Úplně obyc ocet z obchodu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8299
14.7.23 23:19

Mile damy, potesily jste me,

ja si vzdycky myslel,
ze s tim octem vsude smrdim jenom ja,
ale vidim opravdu, ze ocet, nejen v kuchyni,
je k nezplaceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22926
6.8.23 23:19

Jé. to taky zkusíme, do té myčky. Dělávám to už nějakou dobu do pračky ocet. Díky, že jsem našla další tip, jak ušetřit a neutratit balík a přitom je to o dost ekologičtější, než ty předražený prostředky. Kdy ani nevíte, jestli za ty prachy to vůbec bude fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
11.8.23 13:53

Obnovuji diskuzi.
Myslíte že, mohu ten ocet dát do myčky do zásobníku na mycí gel a myčku normálně spustit bez nádobí jenom s tím octem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí