Ocet místo aviváže

82
4.12.05 10:10

Ocet místo aviváže

Ahoj holky,
hodně z vás používá při praní mimi věcí místo aviváže ocet - poradíte prosím? Kolik octa dáváte a ředíte ho nějak? Lijete ho do nádržky na aviváž už na začátku praní nebo ho přidáte až v jeho průběhu (poslední máchání apod.)? Moc děkuji za rady. :) Ola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17718
4.12.05 11:03

ahoj,

já aviváž vůbec nepoužívám a před druhým mácháním přidám do nádobky na aviváž trochu octa- asi necelou půlku ( jak mi ujede ruka :lol: ).

Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
4.12.05 13:19

já jsem aviváž už dávno užívat přestala, neb si myslím, že na kvalitu oraní to vliv nemá a je to zbytečná další chemie… a nedávám nic. V čem ten ocet má účinkovat? Taky jsem slyšela, že se dává. Jinak malému když peru jeho věci, tak tam kápnu do nádobky na aviváž kapičku teatree oil nebo levandule, v nějaké diskusi tady jsem se dozvěděla, že je to prevence proti klíšťatům a zvykla jsem si dělat to celý rok, pěkně to pak voní…
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
4.12.05 13:21

Ještě doplním- mimochodem jsem četla, že lednice se má vymývat ve slabém octovém nálevu, neb ač se to nezdá, v lednici přebývá úplně nejvíc bakterií a ten ocet je poměrně účinně ničí. Takže když ji myju, nejprve jarovou vodou a pak v octové, cítit to není:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
4.12.05 14:53

Aviváž dávám jen při praní povlaků a to jen proto, že ještě nějakou doma mám, pak už ji nekoupím.
Ocet dávám do přihrádky na aviváž jak naleju, může to být asi půl nádobky do prvního máchání, do druhýho dávám pár kapek levandule.
Jinak ocet neutralizuje případné zbytky prášku a má právě změkčující účinek jako aviváž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
4.12.05 16:14

máchání v octě mi doporučila dermatoložka, syn má AE.Ocet prý neutralizuje.

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
4.12.05 19:10

ahojky,

já ředím ocet asi tak půl na půl s vodou a mám to v 1 l flašce a dávám ho do nádržky na aviváž hned ( protože pak bych na to zapoměla :oops: :roll: :-) ), dávám obyč ocet z Billy v 5 l kanystru. Trochu to obarví tu nádržku do hněda, ale jde to dobře dolu. Bílý vinný ocet to asi neobarví, ale zas je podstatně dražší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
4.12.05 20:06

Taky dávám obyč ocet, ani mi nepřijde, že by něco obarvil. Střídám s máchadlem od Misivy - to mi změkčilo ecoverem ztvrdlý popolínky.

Kristain - co je javorová voda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
5.12.05 07:24

Lolo,
pokud dobre ctu, tak je to jarova voda, tedy Jar do vody :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
5.12.05 09:25

Děkuji za tipy, hnedka včera jsem to vyzkoušela a opravdu to funguje :D Prádlo se mi zdá měkčí než když se vůbec nepoužije aviváž, takže dopotřebuju zbytek aviváže co mám a najedu na ocet a olejíčky.
 Ola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
5.12.05 09:38

Droping díky :oops: :oops: :oops: . Dítě mi už skoro 3 týdny v noci nespí, tak jsem evidentně docela mimo. Ať žije javorová voda :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
20.9.06 14:28

Prádlo nevoní...

Ahoj,
nemůžu přijít na to, jak to udělat, aby prádlo po použití octa vonělo. Peru normální cyklus a pak přidám ještě jedno máchání s aviváží, do nádobky naleju asi 0,5 deci octa a do toho jsem dala deset kapek pomerančového aroma (na zkoušku).
No a po vyprání sice pračka pěkně pomerančově voní, ale prádlo ani trošku.
Co dělám špatně?
Dík za radu,
 Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3235
4.5.07 15:47

ocet dávám do nádobky na aviváž normálně před praním, používám jablečný (nesmrdí mi tolik) a kápnu do něj ještě levandulový olej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
7.2.08 23:08

Ahoj,
můžu mít ještě dotaz? Když mluvíte o levanduli do praní, myslíte ty levandulové olejíčky, které se dávají do aroma lamp nebo je to nějaká jiná levandule?

A ještě jedna věc. Někdo odstraňuje vodní kámen z pračky octem (já ho používám třeba do varné konvice). Jak to u té pračky funguje? Kolik octa se tam má dát, kam a jaký program použít? Máme hrozně tvrdou vodu, tak používám změkčovač, ale tohle by mě zajímalo.

Díky,
Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
3.6.08 21:51

Halko,
jestli sem ještě zavítáš.
Já používala bio éterický olejíček od Primavery, ale přišlo mi ho líto. Voní to jen po vytažení z pračky, po uschnutí už he, tak jsem přestala.
Vodu máme taky hodně tvrdou, používám změkčovač od Sonettu a octu dávám tak 5 lžic na 2 kg náplň prádla-má ouzkou pračku. Dávám to do avivážového okénka do máchání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat