Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy, potřebuju poradit.
Mám doma 10 denní mimčo a asi už dva dny má jednu ručičku takovou ochablou. Ještě před pár dny s ručičkou se krásně přetahoval a bránil se abych se mu podívala do podpaží. Ale teď když se mu chci podívat pod pažičku tak vůbec neodporuje, prstíkama hýbe a stiskne, ale má ji furt položenou vedle tělíčka a nehýbe s ní jak s tou druhou…
nemáte s tím některá zkušenost???
@nezdula Ne zkušenost s tím nemám, ale nechápu, že to dva dny neřešíš, dávno jsi s ním měla být v nemocnici. Může jít např. o dětskou obrnu proboha.
Takto se u nás projevila DMO. Nechci strašit, ale bude lepší doktor než emimino.
Taky bych šla k dr. Pokud nediagnostikuje něco jiného, tak tady na emiminu je diskuze o paréze brachiálního plexu, funfuje taky skupinka na FB… No snad se vás to nebude týkat, jedná se o poškození nervů, které se většinou diagnostikuje hned po porodu, ale možné to být může ![]()
A nepřetahovala jsi se sním trošku víc, jestli mu nekřuplo v kliční kosti. Našemu malýmu u porodu rupla a také ručičku měl jen tak u těla, ikdyž prstama také hýbal. A druho ručičkou hýbal normálně. Až na moje stěžování, že s ručičkou nehýbe, jako s tou druhou, tak se přišlo nato, že má křuplou klíční kost. Oni tehdá říkali, že je to hned u těch miminek, že je to dost křehký.
Na nějaké emimino bych se v tomto vykašlala a hodně z vysoka! Mášjít hnedk Dr.
Každopádně dej vědět jak jste dopadli. Snad bude prcek v pořádku ![]()
Ale nejradši bych ti vynadala ![]()
Měla jsem podobné příznaky jako miminko a u mě se jednalo o zánět kostní dřeně. Mazeje k doktorovi.
Holky nastesti ani jeden z vasich scenaru…malej ma nastiplou klicni kost od porodu. Nikdo si toho nevsiml. Ted mu uz pomalu srusta… ![]()
Kotysek-presne to same..zajimave ze predtim to nebylo tak okate az ted..
@kotýsek a jak se to dal resilo? doktor mi nic dal zatim nerekl..
@nezdula
víš jak, já jsem mu měla 14.dní spínacím špendlíkem sepínat rukávek se zavinovačkou v poloze nahoru, jako když usnou a mají pěstičky v urovni uší. Takže měl tu jednu ručičku těch 14 dní jakoby nahoře, ale tak přirozeně, ne jak pravítko. ![]()