Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Dobrý večer. Prosím o radu. Nosím malou v manduce. Ještě nechodíme. Začíná chladné počasí a já uvažuju o ochranné kapse. Jenže jsem se dočetla, že kapsy jsou většinou určeny do 16 M. Tak si říkám zda do toho jít, protože je to docela velká investice. Malou plánuju přes zimu nosit, alespoň než se rozchodí. Mám obavy, že bych ji byla už v lednu krátká. Můžete poradit jakou a zkušenosti zda je to opravdu jen do 16M?
Díky.
@Ajda14 Nosící bundu s vsadkou bys neužila? Mám kombinaci dvou bund - fleece mikina a softshell bunda a to je opravdu do každého počasí. Malá by mi do toho v 18m vešla, ale je drobnější, má lehce přes 10kg a aktuální velikost 74/80.
Kratka ne, hapruje vetsinou sirka. To se da ale vyresit kapsou sitou na zakazku. Ja mela softshellovou kapsu a byla fakt uzka, stala cca 600 na Brane k detem a vyuzila jsem minimalne. MaM zimni i celorocni nam vydrzela dyl, mam kluky, velke. Tu MaM kapsu jsem nosila v dobe, kdy bylo nejstarsimu 18-22 mesicu a v pohode. Na nohou mel teda bud ovci backorky nebo zimni boty, kapsa byla dole dost napnuta, takze uplne natesno nedolehala, ale i tak pod ni bylo hezky teploucko, kdyz se mu vykasaly kalhoty, lytka mel tepla, nohy po sundani bot tez.
@Ajda14 @Ajda14 pokud máš stroj a jsi minimálě zručná (fakt to nic není), tak ji zvládneš spíchnout sama. Třeba tady nebo tady
Nebo bych koukla na fler a nechala si ušít na míru ![]()
@Bibi239 píše:
Kratka ne, hapruje vetsinou sirka. To se da ale vyresit kapsou sitou na zakazku. Ja mela softshellovou kapsu a byla fakt uzka, stala cca 600 na Brane k detem a vyuzila jsem minimalne. MaM zimni i celorocni nam vydrzela dyl, mam kluky, velke. Tu MaM kapsu jsem nosila v dobe, kdy bylo nejstarsimu 18-22 mesicu a v pohode. Na nohou mel teda bud ovci backorky nebo zimni boty, kapsa byla dole dost napnuta, takze uplne natesno nedolehala, ale i tak pod ni bylo hezky teploucko, kdyz se mu vykasaly kalhoty, lytka mel tepla, nohy po sundani bot tez.
No, to nezní špatně. Pouvažuju o té MaM. Hodně ji vychvalují. ![]()
@Suzuveverka píše:
@Ajda14 Nosící bundu s vsadkou bys neužila? Mám kombinaci dvou bund - fleece mikina a softshell bunda a to je opravdu do každého počasí. Malá by mi do toho v 18m vešla, ale je drobnější, má lehce přes 10kg a aktuální velikost 74/80.
O bundě jsem prozatím neuvažovala
, ale děkuju za názor
@Ajda14 píše:
O bundě jsem prozatím neuvažovala, ale děkuju za názor
Jen mě to tak napadlo. Nosila jsem takovou samo domo ušitou kapsu a mikina nebo bunda mi připadají pohodlnější. Neřeší to ale situaci, kdy potřebuješ zateplit jenom dítě, ne sebe, to je pravda.
Měli jsme MaM deluxe a vydržela do dvou let..a to nemáme žádný prcky, je hodně prostorná. Jen tu kapucku jsme nějak nedokázali aplikovat.
@janisska píše:
Měli jsme MaM deluxe a vydržela do dvou let..a to nemáme žádný prcky, je hodně prostorná. Jen tu kapucku jsme nějak nedokázali aplikovat.
Tak teda děkuju. A já měla strach, že to neupotřebím
. Fakt dík za typ ![]()