Ocitli jsme se v nouzi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
15.7.25 03:51

ocitli se v nouzi

Dobrý den žijí s mou družkou a 3 letou dcerou v podnájemnim bytě v Praze. Přišel jsem nedávno o práci ve které jsem pracoval 2 rok. Přišlo to strašně rychle a já jsem teď bez práce. Jsme teď v situaci kdy nemáte úplně z čeho žít zaplatit poplatky a nájemné. V takové situaci jsme se ocitli poprvé a musím říct že to vůbec není jednoduché a už vůbec nepříjemné. Zatím jsem sehnal na pár dní v týdnu nějakou brigádu ale nestačí to abychom zaplatily to co potřebujeme na tož aby nás ty peníze z brigády uživili v domácnosti než si najdu zas stálou práci a příjem. Tímto prosím o pomoc vaši nadaci a lidí s dobrým srdcem který lidem jako jsme se teď ocitly s družkou pomáhají. Každému kdo přispěje rodince v nouzi moc děkujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44170
15.7.25 05:05

@Josef540 eMimino nemá žádnou nadaci nebo o tom aspoň nevím.
Obrať se na neziskové organizace v místě bydliště. Na sociálně aktivizační služby pro rodiny. Jsou schopni Tvůj příběh aspoň trochu ověřit. Mají k dispozici i potravinovou banku.
Proč nemáte aspoň minimální úspory?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
15.7.25 05:43

Co podpora v nezaměstnanosti? Plus brigáda k tomu…

• Citovat
  • Upravit
40371
15.7.25 05:58
@Josef540 píše: Více

Ty nejsi registrovaný na ÚP? Snad dostáváš podporu.

Jestli nemáte na jídlo, tak řešit přes Ospod, budete mít přístup do potravinové banky.
Co příspěvek na bydlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40371
15.7.25 06:05

@Josef540

To, že se přijde o práci, zažívá kdekdo, člověk se zaregistruje na ÚP a hledá novou práci, brigádu.
Nic mimořádného.
Ideální je mít něco našetřeno, obzvlášt když máte dítě na starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1306
15.7.25 06:09

Pokud jsi vedený na UP, možná se obrátit i na sociálku - třeba ohledně příspěvku na bydlení, na dítě, případně oni sami poradí, co je možné využít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
15.7.25 06:20

Hlavně v Praze si práci-nouzovku najdeš cca za jednu hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2625
15.7.25 06:31
@bedrisek píše: Více

Brigada je nesmysl, kdyz si neco vydelas na brigade, prijdes o podporu. Takze páneček nám kecá. Navíc má ženu, proč nepracuje i ona? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33129
15.7.25 06:35

A družka taky nepracuje? Našetřeno jste ani jeden nic neměl? Tady není žádná nadace, jak jsi na to přišel? Podporu nepobíráš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.7.25 06:57

@Yasmen podporu nepobiram a přítelkyně je mateřské dovolené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64827
15.7.25 06:59

To jsi neměl normální výpovědní dobu, že to bylo rychlé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15092
15.7.25 07:00

Na mateřské dovolené s tříletým dítětem jo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33129
15.7.25 07:00

No a proč nepobíráš podporu? Přítelkyně může taky pracovat. Dítěti jsou 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
15.7.25 07:01

A predpokladam, ze nemate ani zadne pribuzne, aby Vam ze zacatku nejak pomohli, nez si najdes normalni praci. Pokud ty jsi doma, muze si pritelkyne najit brigadu, aspon na par hodin tydne, mezitim co ty pohlidas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.7.25 07:02

@vokishka nebyla to práce na hlavní pracovní poměr. Ale pracoval jsem tam rád a dlouho ale pán u kterého jsem pracoval se začal věnovat jiné práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!