Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezky den vsem, rada bych tu vyzvedela tip na benevolentniho pediatra s rozumnym pristupem k ockovani, antibiotikum, vigantolu. Dale bych se chtela zeptat, jak nahrazujete vigantol-mala po nem mela boleni briska a nase pediatricka naprosto neveri skutecnosti, ze je to z vigantolu. Zatim beru sama rybi olej-plne kojim, tak by se mohlo neco dostat do mleka a s prvnimi prikrmy bych rada davala i dceri. Zajimal by me ale vas nazor. Dekuji ![]()
Když vzpomenu, tak dávám baby D. Já tedy nevím, ale vždy jsem měla za to, že pokud matka užívá vit. D, tak do mléka nepřechází. A pediatra musíš hledat sama, někomu může vyhovovat, tobě třeba ne. Když jsem hledala nového místo stávající, tak jsem mu na rovinu řekla, jak to mám, jaké jsou mé představy a zda nás s tímto přijme a bude to respektovat. A taky tedy nepíše, kde dr. hledáš. Ale za mě, já jsem ráda za svou dr. a po netu (cizí osobě) její jméno stejně sdělovat nebudu.
Da se nahradit volne prodejnym Dckem, např Teresia vitamin D3 baby, Jamieson baby D-vitamin D3. Jsou to ale jen doplňky stravy.
Jinak mezi vedlejší účinky vigantolu skutečně patří zácpa, plynatost, bolení bricha nebo nevolnost či průjem.
Dávám Baby-D od Jamiesonu. Doporučila mi ho sama naše pediatrička jako alternativu k Vigantolu, pokud ten nechci dávat. Takže ten. Na trhu jsou ale i další „déčka“. S pediatrem neporadím. Sama mám přesně takovou, kterou hledáš, takže určitě někoho najdeš, jen to chce pohledat a možná i napsat, kde ho hledáš. Třeba se tu z holek někdo v okolí najde.
Dekuju. Nejlepe pediatra z Prahy 10, ale jsem ochotna za takovym lekarem dojizdet na druhou stranu Prahy ![]()