Novela vyhlášky o očkování

25.9.17 13:06

Novela vyhlášky o očkování

Zdravíčko (asi trochu sarkasmus) :lol:, mám takový dotazík, teď se chystá jakási novela vyhlášky o očkováni, která je v celku rozumná, až na jeden bod, se kterým nesouhlasí ani odborníci a ani naše ústavní právo. Jedná se o horní hranici očkování ( u hexy 12 měsíců a u mmr 18 měsíců), evidentně to pěkně smrdí. Nicméně mám doma ročního špunta a po predchozí zkušenosti a přiznám se, kdybych si bývala dřív zjistila, nenechala bych své dítě naprat 3+1 hexou v 6 tydnech ani omylem! Vedlejší účinky? Po prvním krom zvýšené teploty encefalitický pláć a nechutentví, které absolutně zastavilo nabírání hmotnosti po dobu jednoho měsíce (ohlášeno doktorce, vysmála se mi, že to není z ockování, že ho špatně krmím - do té doby přibíral spíš až moc.. Smůla, měla jsem s sebou svědka). Vydupala jsem si rozklad očkování na minimálně 2,5 měsíce, po každé následovala zvýšená teplota a měsíční nepřibírání´. Nu a tak jsem si zavolala kvůli přeočkování, že ho chci co nejpozději, sice brblala, ale co mohla. Ovšem pak na mě spistila, že se mi to bude krýt s mmr očkováním. Tak jsem jen dodala, že to budeme očkovat rozhodně až před školkou. A už ječela, že já si nemůžu určovat, kdy dítě bude očkované, že mě nahlásí sociálce, že se nebude tahat po soudech a že prostě nebude dělat výjimky a naoćkuje ho. Tak jsem jí třískla s telefonem se slovy, že až budu chtít, přijdu na hexu a o tom druhém se pohádáme pozdéji. A vás se chci zeptat, krom těch věcí, co vím, že novela s tímhle bodem neprojde a i kdyby jo, pofrčí rovnou pŕed ústavní soud v rukou ombudsmanky, která ji zruší, jelikož je v rozporu s listinou základních práv a svobod, jak se můźu bránit proti takovýmu chování doktorky? Přijde mi to naprosto neadekvátní a ne-li nepřípustné… :pocitac: očkovat ho budu stejně podle sebe, ale chtěla bych jí dát za vyučenou, aby se vzpamatovala a začala chovat minimálně aspoň rozumně, když už ne citlivě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101754
25.9.17 13:09

@Taktrochumaminka Třeba tím, že ji změníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
25.9.17 13:10

Změň doktorku nebo řekni, že jste nastydlí, já bych udělala spíš to první. Jde o dítě než o to jí dávat nějak za vyučenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.9.17 13:15

Tak třeba změna?
Já takové problémy naštěstí nemám a vynáším naší lékařku do nebes! První hexu neočkuje dřív jak ve 3 měsících, mladší dítě mám očkované první vakcínou až v půlroce… Děti očkované dle sebe, MMR až ve 2 letech, starší kluk nemá dodnes přeočkování MMR a bude ho mít na té horní hranici, tudíž v 7 letech, mladší kluk ho nebude mít nikdy, díky šílené reakci po první dávce, kterou mu uznala a zapsala do karty. Teď mám doma čerstvé novorozeně a říkala mi, že není problém se opět na čemkoliv domluvit. I takoví pediatři jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
25.9.17 13:32

Tak tahle paní doktorka by mé dítě už neviděla, já očkovala dceru až v roce, schéma 2+1. Podepsala jsem jen papír, nikdo na mě nekřičel, ani nevyhrožoval. Mmr nemám v plánu vůbec, rizika jsou pro mě vyšší. Dcera ma 2roky a 2měsíce, opět jsem jen podepsala papír. Je teda fakt, že náš lékař očkování moc neprosazuje, proto u něj dcera je, i když musíme dojíždět dál, rozhodně mi to za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.9.17 13:37
@Taktrochumaminka píše:
Zdravíčko (asi trochu sarkasmus) :lol:, mám takový dotazík, teď se chystá jakási novela vyhlášky o očkováni, která je v celku rozumná, až na jeden bod, se kterým nesouhlasí ani odborníci a ani naše ústavní právo. Jedná se o horní hranici očkování ( u hexy 12 měsíců a u mmr 18 měsíců), evidentně to pěkně smrdí. Nicméně mám doma ročního špunta a po predchozí zkušenosti a přiznám se, kdybych si bývala dřív zjistila, nenechala bych své dítě naprat 3+1 hexou v 6 tydnech ani omylem! Vedlejší účinky? Po prvním krom zvýšené teploty encefalitický pláć a nechutentví, které absolutně zastavilo nabírání hmotnosti po dobu jednoho měsíce (ohlášeno doktorce, vysmála se mi, že to není z ockování, že ho špatně krmím - do té doby přibíral spíš až moc.. Smůla, měla jsem s sebou svědka). Vydupala jsem si rozklad očkování na minimálně 2,5 měsíce, po každé následovala zvýšená teplota a měsíční nepřibírání´. Nu a tak jsem si zavolala kvůli přeočkování, že ho chci co nejpozději, sice brblala, ale co mohla. Ovšem pak na mě spistila, že se mi to bude krýt s mmr očkováním. Tak jsem jen dodala, že to budeme očkovat rozhodně až před školkou. A už ječela, že já si nemůžu určovat, kdy dítě bude očkované, že mě nahlásí sociálce, že se nebude tahat po soudech a že prostě nebude dělat výjimky a naoćkuje ho. Tak jsem jí třískla s telefonem se slovy, že až budu chtít, přijdu na hexu a o tom druhém se pohádáme pozdéji. A vás se chci zeptat, krom těch věcí, co vím, že novela s tímhle bodem neprojde a i kdyby jo, pofrčí rovnou pŕed ústavní soud v rukou ombudsmanky, která ji zruší, jelikož je v rozporu s listinou základních práv a svobod, jak se můźu bránit proti takovýmu chování doktorky? Přijde mi to naprosto neadekvátní a ne-li nepřípustné… :pocitac: očkovat ho budu stejně podle sebe, ale chtěla bych jí dát za vyučenou, aby se vzpamatovala a začala chovat minimálně aspoň rozumně, když už ne citlivě :think:

Pokud chce doktorka hlásit sociálce dokonce kvůli tomu, že chceš posunout očkování KVŮLI NEŽÁDOUCÍM ÚČINKŮM po předešlé dávce, změnila bych jí. Není to od ní normální reakce, je vyděšená, co by jí se mohlo stát, tak chce radši zatopit vám. Ale ujišťuju tě, že krom nějakého ušlého bonusu za včasné očkování se jí osobně rozhodně nic nestane. Přines jí kdyžtak ne revers, ale nazvi to třeba „Rozhodnutí o očkování“ a tam popiš co, kdy a hlavně proč odkládáte a jak chcete očkovat.
Hlásili jste tehdy tu než. reakci sami na Súkl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
25.9.17 14:02

A co takhle změnit pediatra - to dostane dost za vyučenou a myslím, že všem se uleví. Každá mince má dvě strany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.17 14:03

Děkuji za pěkné reakce :* Holt první dítě, sama mám skvělou praktickou lékařku a nikdy jsem si nemyslela, že by se mohla dětská takhle chovat, žila jsem v představě, že u dětí si všichni dávají sakra pozor a ono prd :zed: na Sukl jsme nehlásili, myslela jsem si, že když to nahlásím doktorce, ona má povinnost to zaznamenat a předat dál, naštěstí jsem tam od té doby na kontroly nechodila sama, protože jsem si nemohla nevšimnout rozdílného chování. Když jdu sama, je to masáž, jak kdybych netušila, co s dítětem, ku příkladu si mě posadila a tlačila mi do hlavy, jak vloni jedna holčička umřela na nějakou nemoc, kterou by nedostala, mít Prevenar. No, bylo to nepřijemné, takové zastrašování, ale podepsala jsem nesouhlas. Změnit doktorku, aby naslouchala, kdyby někdo znal, nejlépe na Třebíčsku, klidně mi do zprávičky napište, budu moc vděčná… jen jsem přemýšlela, jak ji zkusit napravit, protože by mohla ještě hodně někomu uškodit, o to hůř, když děťátku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.9.17 15:46
@Taktrochumaminka píše:
Děkuji za pěkné reakce :* Holt první dítě, sama mám skvělou praktickou lékařku a nikdy jsem si nemyslela, že by se mohla dětská takhle chovat, žila jsem v představě, že u dětí si všichni dávají sakra pozor a ono prd :zed: na Sukl jsme nehlásili, myslela jsem si, že když to nahlásím doktorce, ona má povinnost to zaznamenat a předat dál, naštěstí jsem tam od té doby na kontroly nechodila sama, protože jsem si nemohla nevšimnout rozdílného chování. Když jdu sama, je to masáž, jak kdybych netušila, co s dítětem, ku příkladu si mě posadila a tlačila mi do hlavy, jak vloni jedna holčička umřela na nějakou nemoc, kterou by nedostala, mít Prevenar. No, bylo to nepřijemné, takové zastrašování, ale podepsala jsem nesouhlas. Změnit doktorku, aby naslouchala, kdyby někdo znal, nejlépe na Třebíčsku, klidně mi do zprávičky napište, budu moc vděčná… jen jsem přemýšlela, jak ji zkusit napravit, protože by mohla ještě hodně někomu uškodit, o to hůř, když děťátku :nevim:

Naše lékařka pečlivá, milá, ochotná, vzdělaná. Pak ale přišla neurologická reakce dcery na hexavakcínu a její reakce byla povrchní, smetla to ze stolu víceméně..hrozně mě to od ní zarazilo..vydupala jsem si na ní aspoň žádanku do očkovacího centra..tam mi doktor víceméně naznačil, že i tyto problémy mohou souviset s dočasnou formou encefalopatie po očkování. Až teprve poté se se mnou lékařka začla zas normálně bavit a byla i ochotná k nějakým rozhovorům na téma očkování, posunům, jiným schématům a když jsme se pak po značných těžkých rozhodováních rozhodli už neočkovat, nedělala problémy, přijala revers a v pohodě. Ale kdybych se já sama nezasadila o to očkovací centrum a doktor nenapsal, co napsal, byla bych dál za blbce, co si asi dělá srandu a ohrožuje své dítě neočkováním.
Očkování je specifická situace, na kterou bohužel pediatři reagují hodně podrážděně (ve většině případů), když není po jejich a kór když není dokonce podle vyhlášky. Je k tomu více důvodů, ale hlavní jsou ty, že:

1. V ČR je tak úchylný systém, že na jedné straně nařizuje doktorům očkovat, ale na druhou stranu je nezbavuje odpovědnosti za případné než. reakce (tzn. to je možná největší jádro pudla v tom, proč bagatelizují než. účinky a dělají s tím něco až když už dítě pomalu umírá).
  2. Za očkování podle vyhlášky a určitými schématy a do určité doby dostávají finanční bonusy.

Najít pediatra, který je vstřícný dialogu a je ochotný nechat zodpovědnost více na rodiči a brát na zřetel jeho informovaný souhlas/nesouhlas, je velmi těžké. Ale nemožné to není, musí se hledat..

Přeji hodně štěstí..

Nicméně přehnaně hysterická reakce vaší lékařky a ještě vyhrožování sociálkou by mě už natolik naprdlo, že by mě tam v životě už s dítětem neviděla. Kór, když jste měli špatné zkušenosti z předešlým očkováním - to teda trochu přepískla.

P. S.: Na Súkl mohou reakce hlásit sami pacienti..naopak je to důležité, pokud to neudělá doktor..sám Súkl přiznal více než 90% podhlášenost než. účinků očkování!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
25.9.17 15:56

V prvni rade, doktori nenesou odpovednost za pripadne negativni reakce ockovani.

ac mi to z pohledu neockujiciho rodice prijde naprosto zcestna situace, osobne bych si ujasnil, zda chci zustat a nejak to zahrat do autu, anebo chci odejit.

v pripade, ze chces zustat, tak si trrvej na svem a pri nejblizsi prilezitosti, kdy te bude doktorka zase zastrasovat ji bez emoci sdel, ze v pripade, ze ona te kamkoliv nahlasi, tak bude nasledovat tvoje hlaseni na LK za poruseni lekarskeho tajemstvi.

nasledne bych ji sdelil svuj vyhled a plan na to, kdy chci ockovat a rekl bych ji, ze az dana doba prijde, tak se objednas a ze do budoucna jiz neni tuto vec nutno resit a uz vubec ne systemem vyhruzek a zastrasovani.

doporucim ti, obcas si tam vem s sebou manzela, protoze mi prijde, ze kdyz tam je chlap, tak si doktorky tolik neodovoli. preju pevny nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.9.17 19:41
@Fotr Lotr píše:
V prvni rade, doktori nenesou odpovednost za pripadne negativni reakce ockovani.

ac mi to z pohledu neockujiciho rodice prijde naprosto zcestna situace, osobne bych si ujasnil, zda chci zustat a nejak to zahrat do autu, anebo chci odejit.

v pripade, ze chces zustat, tak si trrvej na svem a pri nejblizsi prilezitosti, kdy te bude doktorka zase zastrasovat ji bez emoci sdel, zev pripade, ze ona te kamkoliv nahlasi, tak bude nasledovat tvoje hlaseni na LK za poruseni lekarskeho tajemstvi.nasledne bych ji sdelil svuj vyhled a plan na to, kdy chci ockovat a rekl bych ji, ze az dana doba prijde, tak se objednas a ze do budoucna jiz neni tuto vec nutno resit a uz vubec ne systemem vyhruzek a zastrasovani.

doporucim ti, obcas si tam vem s sebou manzela, protoze mi prijde, ze kdyz tam je chlap, tak si doktorky tolik neodovoli. preju pevny nervy.

No jo, ale oni tihle „akční“ pediatři poruší lékař. tajemství pouze, kdyby samovolně hlásili na hyg. stanici. Jestli ale budou hlásit na sociálku, tam může hlásit kdokoli podezření na týrání, zneužívání nebo zanedbávání. Ale aby situaci zakladatelky doktorka považovala za zanedbávání, to už je vážně postavené na hlavu, když zakladatelka se bojí očkování kvůli dřívějším zdravotním problémům dítěte právě po vakcíně. A ještě k tomu zakladatelka očkovat dokonce chce, jen později.
Já bych se s takovou dr. fakt rozloučila, než si nechat ubírat dohady, příp. i hádkami s ní, hromady energie, kterou potřebuji pro své děti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek