Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jsem ockovana, v 16ti a nic moc od te doby se mi rozjelo spousta zanetu…
nastesti se podarilo otehotnet a hrozne moc doufam, ze poporodni horm9nalni koktejl a kojeni to z meho tela dostali…
o ucinnosti velmi pochybuji, bohuzel v 16ti jsem nic nezjistovala (tenkrat to byla panika kvuli nemocne sestre z cehoz se po absolutni neschopnosti lekaru dokazala uplne jina nemoc… )
Ač jsem jinak docela očkovací (ne teda bezhlavě a děti mají navíc jen pneumokoky a meningokoky), tak toto rozhodně neeee.
U nás je to teď také aktuální, dceři je 13. Nejdříve jsem se rozhodovala mezi
vakcínami Cervarix nebo Silgard. A teď se rozhoduji, jestli vůbec očkovat.
Jedna z tych vakcin mala ako vedlajsi ucinok ochrnutie, ale uz si nepamatam, ktora to ma byt.
Ja jsem ockovana silgardem asi pred 13 lety a ziju. Nezaznamenala jsem vedlejsi ucinky. Az do porodu jsem byla zdrava jako ripa, ale po porodu to jde se mnou z kopce…
Neockovat! Je spousta pripadu, kde se to vymstilo. Navic, jak pises, chrani /?/ proti zlomku druhu viru.
Ja dceri davat nic nebudu. Videla jsem par divek, ktere na to doplatily, cetla par clanku, kde popisovali fakta /zkousky v Indii a prusvih-tutlany/ a rozhodne nebudu riskovat zdravi dcery.
Je to podobne jako u pneumokoku. Chrani ne na 100% proti 13 z tusim 80 druhu.
Takze hodne moc zvaz, jestli je to nezbytne nutne, coz takove riziko proste neni podle me.
Jestli je na trhu nějaké fakt svinstvo, tak je to cervarix. Já nejsem neočkující matka, fakt ne, ale tohle do nich píchnout nenechám.
Určitě neočkovat a přemýšlela bych i ozměně ošetřujícího lékaře, pokud tot dokáže doporučit (očividně je to jen dealer farmaproduktů)
na očkování proti HPV už umřelo více dívek než by umřelo na rakovinu děložního čípku
https://soundcloud.com/…ov-o-n-sledc
Dobrý den,
dcera byla na preventivní prohlídce ve 13 ti letech. Doporučili nám očování proti HPV viru, protože by to měla mezi 13 a 14 rokem zadarmo. Nevím, co si mám o té vakcíně myslet. Nabízeli nám Cervarix a nově Silgard. Jsou to ozkoušené vakcíny? Jsou na to různé nározy a nevím, co mám dělat. Mám obavy jí naočkovat něco, o čem nejsem přesvědčená, že je opravdu dobré. Já opravdu nevím. Co vedlejší účinky? Četla jsem tady nějaké diskuse, ale byly z roku 2012. Prý to stejně nechrání proti všem papilomavirům, ale jen proti některým. Jaký je Váš většinový názor? Děkuji. Nezlobte se. Anonymně.