Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Dcera dostala první očkování po ukon. 3 měsíci a dr. jsem oznámila že chceme očkovat ve schématu 2+1, což vím že jde. Moc se jí to nelíbilo, tvrdí že ze zákona je možné pouze schéma 3+1 a tvrdí, že pokud na tomto schématu budu trvat, musím jí podepsat jakési prohlášení a že mě musí nahlásit na sociálku. Je to pravda? A pokud ano co to pro nás bude znamenat? Máte s tímto někdo zkušenosti.
Jestli máš facebook tak se přidej do skupinky Informované očkování a „může se hodit“
Tam tomu holky rozumí, mají to nastudované a poradí ![]()
@revelka máme očkovací schéma 2+1 a nebyl s tím zadny problem. Také jsem ten papír podepisovala, ale doktorka to nikam nehlásí, proč? Sám výrobce tuto možnost nabízí. Nemáme kvůli tomu žádné problémy. Doktorka te akorat straší
@revelka jen vás straší, nikde nic rozhodně hlásit ani nemůže!
Nemůže, 2+1 je srovnatelný se 3+1. tak si trvej na svým. a popřemýšlela bych o změně dr., to jsou dost středověký praktiky, takový zastrašování ![]()
Máme toto schéma, doktor měl řeči, ale naočkoval to. S tím zákonem má pravdu, u nás je možné pouze schema 3+1 a je pak už jenom na něm, jestli ti podepíše papíry pro školku nebo ne. Z medicínského hlediska jsou snad možné obě varianty, proč by je jinak umožňoval výrobce, v příbaláku jsou napsaná obě schemata.
Ale nic jsem nepodepisovala a nikam mě snad nehlásil, nebo o tom nevím.
Jí nejde o papíry do školky, s tím problém neměla a sama říkala že do školky 2+1 je dostačující.
Dobrý den, není pravda, že u nás musí být pouze 3+1. Schéma 2+1 je od léta 2015 považováno za srovnatelné s 3+1 a je dostatečné pro vstup dítěte do mš. Pročti si zde http://www.vakciny.net/…_2015_17.htm
Dole je link na dopis hl hygienika, můžeš ho svému dr vytisknout, neměl by být problém.
Hodně štěstí
Ahoj, já mám dceru očkovanou Hexacimou, bude to ve schématu 2+1, první dávku dostala v 6. měsících, druhou dostane v 8. měsících. Schéma 2+1 se používá, pokud první dávka byla dána právě až po šestém měsíci, pokud to bylo dříve je nutné schéma 3+1, aby byla dostatečná účinnost, protože prý dítě ve 3. měsích nezíská tolik protilátek jako v těch 6. měsících - říkala doktorka… ![]()
Ano, to jsem zapomněla napsat, my jsme začínali očkovat v 8m, druhá dávka v 10m a třetí za pul roku po té druhé. Přesně jak píše maminka přede mnou.
@Saffiraa Petráš toto popírá.
Nicméně já jsem také chtěla začít očkovat schéma 2+1 až po šestém měsíci, nakonec dostal první dávku v 8. druhou v 11,5 a třetí dostane až ve dvou letech.
Dobry den, obnovuji vlakno. Dnes jsem byla se synem na 3m kontrole a dostali jsme i ockovani, jenze pry je od noveho roku pro vsechny schema 2+1, jenze protoze je syn narozen pred 36tt musel dostat 3+1. Ja myslela, ze zvlast kdyz je nedonoseny by mel mit tu 2+1. Prosim je tu nekdo znaly z oboru, ktery by mi rekl, jaky je tedy v tech vakcinach rozdil? Ono uz to nezmenim, ale ted mi to vrta v hlave
.
@feliska Zdravim. Odpoved sice nemam, ale mame to stejne. Mala narozena 36tt a dle dr jsme tudiz take v puvodnim schematu 3+1. Jdeme na prvni davku za 14 dni, kdy ji bude 12t, puvodne ji mela dostat v 9t, ale nebyla uplne fit, tak nam to dr posunula. Drzim palce, at to maly snasi dobre. Ja se toho bojim.
@feliska Ahoj, rozdíl v samotných dávkách není, jen v jejich počtu. Pro nedonošené děti je stále doporučeno původní schéma 3+1. A to vakcínou Infanrix Hexa, nikoli Hexacima.