Zvládají děti koronavirus díky očkování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4077
1.3.20 01:38
@werajsik píše:
@MartinKa36
A už se u nás potvrdil alespoň jeden případ nakažení coronavirem? Že ta hysterie?
Protože jsem se do minulého týdne o téma coronavirus moc nezajímala, měla jsem obavy, abych svou šestiměsíční dceru stihla doočkovat. Dnes vím, že malé děti nejsou ohroženou skupinou, tak jsem v klidu. A na další dávku (nepovinného) očkování jdeme za 14 dnů. Za další měsíc pak poslední dávka hexy. Určitě očkování odkládat nebudu a to i z důvodu, že zatím se u nás nákaza ani u jednoho člověka neprokázala.
Už je okolo toho moc hysterie i zásluhou médií, chtělo by to se trochu uklidnit… :roll: :roll:

Myslím že nemáš pravdu, díký demagoii která šíří média tu ješte panika nepropukla. Spousta že lidi nechápe realný význam manipulatiního prohlášení „u 80% nakažených má onemocnění mírný průběh“, správně. Ve skutečnosti to znamená každý 5 nakažený by normálně skončil v nemocnici ale nemocnice nemají dostatečnou kapacitu takže sorry jako musíme zatloukat a uklidnovat lidi aby nevznikla panika… PS a přitom očkuješ jak divá, protože ti nekdo žek že je u spalniček je pravděpodobnost 0,1% encefalitidy, 0,1% je moc velké riziko kuli kterému musíme všichni očkovat a 20% lidi kteří potřebují hospitalizaci a 3-4% mortalita hysterie??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
1.3.20 04:42

@MartinKa36
Tak zrovna spalničky pro mě (jako matku) představují větší riziko, než pořád dokola řešící se coronavirus. Spalničky jsou nebezpečné hlavně pro děti to za prvé. A za druhé spalničková epidemie proudí v plném proudu i v ČR, kdežto coronavirus se ani u jednoho Čecha nepotvrdil.
Kvůli takovým si pak nemůžu koupit ani blbé 2 kg cukru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
1.3.20 05:27

K tomu očkování proti chřipce. Jsem očkovaná. Doktorka mi hned říkala, že první rok až rok a půl se mám připravit na to, že budu často nemocná a budu mít oslabenou imunitu. Je to kvůli tomu, že tělo si vytváří protilátky, takže v prvních letech jsem bývala nemocná dost. Teď už jsem 2 roky po očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20889
1.3.20 06:02
@MartinKa36 píše:
Neočkovat jiné nemoci je v době pandemie docela rozumné, stačili mi výsledky klinické studie na očkování proti chřipce, vakcína proti chřipce fungovala na 50% ale očkovaní jedinci byli víc nemocní. Když dám teď dítě očkovat tak bude mít pravděpodobně horší imunitní rekaci na coronavirus…

Boha jeho. Zjistete si vic informaci, nez zacnete sirit nesmyslne zavery. Jelikoz chripka ma desitky/stovky druhu, ktere se navic porad meni a vyvijeji. Tak ockovani nikdy nebude 100%. Jen pouze zvysuje sanci, ze to nedostanete, coz se u lidi, kteri na to muzou umrit, docela hodi. A ockuji se hlavne seniori apod, kteri vice nemocni jsou. Zdravy clovek nebo mlady si jen tak ockovat chripku nepujde. Nema to za potrebi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20889
1.3.20 06:17
@MartinKa36 píše:
Myslím že nemáš pravdu, díký demagoii která šíří média tu ješte panika nepropukla. Spousta že lidi nechápe realný význam manipulatiního prohlášení „u 80% nakažených má onemocnění mírný průběh“, správně. Ve skutečnosti to znamená každý 5 nakažený by normálně skončil v nemocnici ale nemocnice nemají dostatečnou kapacitu takže sorry jako musíme zatloukat a uklidnovat lidi aby nevznikla panika… PS a přitom očkuješ jak divá, protože ti nekdo žek že je u spalniček je pravděpodobnost 0,1% encefalitidy, 0,1% je moc velké riziko kuli kterému musíme všichni očkovat a 20% lidi kteří potřebují hospitalizaci a 3-4% mortalita hysterie??

Ale vy ty vyroky otacite tak jak se vam hodi. Ze 80% ma mirny prubeh neznamena, ze tech zbylych 20% musi do nemocnice. Nebo jak jste na to prisla?( pri chripce taky mate jen rymu a kasel nebo spital? Pochybuju) A umrtnost urcite neni 3-4% na to jste taky prisla kde? Uvadejte prosim zdroje techto informaci!! Jinak jsou to lidi presne jako vy, kteri siri tu zbytecnou hysterii a paniku. Ono potvrzeny pripady neznenaji veskere pripady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.3.20 06:31
@Dha14 píše:
K tomu očkování proti chřipce. Jsem očkovaná. Doktorka mi hned říkala, že první rok až rok a půl se mám připravit na to, že budu často nemocná a budu mít oslabenou imunitu. Je to kvůli tomu, že tělo si vytváří protilátky, takže v prvních letech jsem bývala nemocná dost. Teď už jsem 2 roky po očkování.

ockovat proti chripce je treba kazdy rok, neovlivnuje nemocnost. Ale sranda je, ze jsi v jinem vlakne psala, ze nemarodis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
1.3.20 07:43
@matkabagristy píše:
ockovat proti chripce je treba kazdy rok, neovlivnuje nemocnost. Ale sranda je, ze jsi v jinem vlakne psala, ze nemarodis.

Jo to jo, ja jen, ze asi rok po tom ockovani jsem byla nemocna a doktorka rikala, ze je to vlivem tvorby protilatek. Kazdy rok nechodim ani mi nic takoveho nerekli. Mam jen ty zakladni a pak uz jsem nechodila, ale nevim o tom, ze by se chodilo kazdy rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.3.20 07:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
1.3.20 08:01
@matkabagristy píše:
@Dha14
http://www.szu.cz/…y-a-odpovedi

Hm, tak to je zajímavé. To jsem netušila, děkuju :) Já to nějak v plánu nemám, očkovala jsem se tenkrát proto, že jsem byla na tetanovku a sestra mi omylem místo tetanovky píchla očkování proti chřipce, tak už jsem rovnou dochodila všechny dávky. Takže jsem se o to už dál nezajímala. Děkuju za odkaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
1.3.20 08:01

Včera to vysvětloval v jednom článku pan Prymula, proč to děti nemají…jo moment, on je vlastně slouží státu, který netestuje každýho kdo zakašle, takže tu kromě koronaviru šíří i demagogii. To asi nebude v téhle diskuzi uznáno jako argument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.3.20 08:04
@Dha14 píše:
Hm, tak to je zajímavé. To jsem netušila, děkuju :) Já to nějak v plánu nemám, očkovala jsem se tenkrát proto, že jsem byla na tetanovku a sestra mi omylem místo tetanovky píchla očkování proti chřipce, tak už jsem rovnou dochodila všechny dávky. Takže jsem se o to už dál nezajímala. Děkuju za odkaz :)

pises nesmysly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
1.3.20 08:19
@matkabagristy píše:
pises nesmysly

Jo, já bych taky nevěřila, že se to může stát, takže chápu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.3.20 08:25
@Dha14 píše:
Jo, já bych taky nevěřila, že se to může stát, takže chápu :)

ockovani proti chripce je jednorazove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20889
1.3.20 08:29
@fera21 píše:
Včera to vysvětloval v jednom článku pan Prymula, proč to děti nemají…jo moment, on je vlastně slouží státu, který netestuje každýho kdo zakašle, takže tu kromě koronaviru šíří i demagogii. To asi nebude v téhle diskuzi uznáno jako argument.

Nevidím k tomu taky jediný důvod, proč by měl být testovaný každý kdo zakašle (v nynější chřipkové epidemii), ať se testují ti, kteří fyzicky byli v oblastech kde to REALNE chytnout mohli. Jinak je to zbytečné vyhazování peněz. Však když máte takovou nutkavou potřebu se nechat otestovat nebo lidi kolem vás, tak vám nikdo nebrání si to jít nechat udělat a zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
1.3.20 09:07
@matkabagristy píše:
ockovani proti chripce je jednorazove

To asi jak kde. Já byla na třech. Každá proti proti jiým kmenům virů. Tenkrát v mé finanční situaci bych určitě neměla na to, si to platit. Sestra mi to nabídla jako kompenzaci její chyby, tak jsem do toho šla. Právě proto, že nebývám nemocná, tak bych rozhodně nešla na očkování jen tak. Ale jsem si stoprocentně jistá, že se tenkrát píchalo ve třech dávkách z toho první dávka byla nejlevnější, protože není na všechny kmeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek