Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, na netu jsem našla že se nákaza coronavirem se vyhýbá malým dětem, a tak mně napadlo není to náhodou tím že malé děti nemají v sobě tolik očkování, a umunitní systém si s ním líp poradí, co si o tom myslíte. V každém případě teďd odložím veškeré povinné očkování kupi pandemii která nás čeká..
Se tu na tebe slítnou.
Myslím, že podobná hypotéza je v tuto chvíli nepodložená. S věkem spíš souvisí kondice srdce, plic a průdušek.
Jen aby to nebylo přesně opačně. Záleží na tom, co přesně se myslí pod malými dětmi. Úplně nejmenší žádné očkování nemají, ale zase větší toho mají hafo. ![]()
No to nevím. Do syna to prali co čtrnáct dní, takže množství očkování má víc, než leckterý dospělý. A ani jeden z našeho okolí tedy není nakažen coronavirem.
Neočkovat jiné nemoci je v době pandemie docela rozumné, stačili mi výsledky klinické studie na očkování proti chřipce, vakcína proti chřipce fungovala na 50% ale očkovaní jedinci byli víc nemocní. Když dám teď dítě očkovat tak bude mít pravděpodobně horší imunitní rekaci na coronavirus…
@MartinKa36 píše:
Ahoj holky, na netu jsem našla že se nákaza coronavirem se vyhýbá malým dětem, a tak mně napadlo není to náhodou tím že malé děti nemají v sobě tolik očkování, a umunitní systém si s ním líp poradí, co si o tom myslíte. V každém případě teďd odložím veškeré povinné očkování kupi pandemii která nás čeká..
To je teda logika - vyhýbá se dětem do 2 let ti už jsou očkovaní…
@MartinKa36 píše:
No, vzhledem k tomu, ze většina případu je z Činy, kde to s ockovanim moc neprehaneji, bych tu souvislost neviděl. Pokud bych to hnal do extrému, tak bych naopak mohl tvrdit, ze očkováni je obrana proti korone, protože tu v ČR žádný výskyt nemoci neni, natož pak u děti.
@MartinKa36 píše:
Neočkovat jiné nemoci je v době pandemie docela rozumné, stačili mi výsledky klinické studie na očkování proti chřipce, vakcína proti chřipce fungovala na 50% ale očkovaní jedinci byli víc nemocní. Když dám teď dítě očkovat tak bude mít pravděpodobně horší imunitní rekaci na coronavirus…
No a nenapadlo Vás, že se proti chřipce nechávají často očkovat lidé, kteří nejsou zdraví a proto jsou více nemocní. Když čtete nějakou studii pak nad jejími závěry se musíte taky umět zamyslet.
@Josef44 píše:
No a nenapadlo Vás, že se proti chřipce nechávají často očkovat lidé, kteří nejsou zdraví a proto jsou více nemocní. Když čtete nějakou studii pak nad jejími závěry se musíte taky umět zamyslet.
Anebo jím to očkování tak rozhodí imunitu a oslabí, že pak nedokáží infekci vzdorovat? Nebo se to sečte, očkování + skutečný virus a je to ještě horší? A podobných „závěrů“ bych mohl vymyslet ještě víc! ![]()
@Josef44 píše:
toto bylo zohledněno… apropo ty argumenty proti panice jsou smněšně… když to trochu upravím tak z toho vyjde není potřeba se bát spalniček 99.9% nakařených ma velmi lehký průběh.
Tak to je uplna blbost, deti maji v sobe naopak mnohem vic cerstvych ockovani - do 3 let napr 3 krat hexa a 2 krat mmr, co mame my - tetanus jednou za 10-15 let.
Děti obvykle nemají tolik diagnoz jako starší lidé. Např. cukrovka je autoimunitní choroba. Dnes se tvrdí, že diabetici jsou ohoroženější skupina pro těžký průběh nákazy koronavirem.
Vykládám si to tak, že jednak diabetici jsou často náchylní k nemocem a už snížená imunita společně s danou autoimunitní chorobou je dobrý podklad pro brutální rozjezd přehnané reakce imunitního systému a vyvolá autoimunitní zápal plic - jako že koronavirus napadne plíce a odstaví je z činnosti nebo se píše, že to může napadnout ledviny, srdce. Proto může být horší průběh u těch druhotných diagnoz. V našem státě jsou statisíce diabetiků.
Vlastně se ten koronavirus začne chovat podobně jako jiné autoimunitní nemoci, třeba lupus.
Tak to je teda pěkně blbá úvaha, promiň… Však děti toho mají nápraného právě hafec, průměrné dvouleté dítě má téměř všechna povinná očkování za sebou během hrozně krátké doby.
@MartinKa36
A už se u nás potvrdil alespoň jeden případ nakažení coronavirem? Že ta hysterie?
Protože jsem se do minulého týdne o téma coronavirus moc nezajímala, měla jsem obavy, abych svou šestiměsíční dceru stihla doočkovat. Dnes vím, že malé děti nejsou ohroženou skupinou, tak jsem v klidu. A na další dávku (nepovinného) očkování jdeme za 14 dnů. Za další měsíc pak poslední dávka hexy. Určitě očkování odkládat nebudu a to i z důvodu, že zatím se u nás nákaza ani u jednoho člověka neprokázala.
Už je okolo toho moc hysterie i zásluhou médií, chtělo by to se trochu uklidnit…
![]()