Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak já bych určitě ještě počkala. Dej tomu tělíčku trochu času. Šla bych tak za měsíc. Syna “nechávám” očkovat od 18m, ale pořád něco. Když nebyl nemocný on, tak my nebo opary 🙈. Teď mu budou dva a už byl objednaný, ale kašel, rýma + opar ????.
Zrovna jsem se ptala MUDr a druhá dávka je v 5 letech.
Jo takhle taky si myslím že bych ještě počkala když byl před týdnem na jede poslední.
Tak mmr je poslední povinná vakcína na docela dlouhou dobu, ale když jí o měsíc odložíš tak se nic nestane.
Já z ní měla největší vítr a nakonec byla nejvíc v pohodě. ![]()
Ale já dávala i dost nepovinných.
Jo takhle my nedávali žádné nepovinné jen povinné ale teď přemýšlím na bexero
Petras na vakciny.net psal, ze nejlip to snasi kolem dvou let.
Nekdo dava az pred skolkou.
Osobne by se mi nelibil ani pripadny soubeh s nestovicemi, kterych ted dost lita, a ktere s mmr muzou nadelat paseku.
Muzes klidne jeste docela dlouho pockat.
Klidně počkej. Z téhle jsem měla obavy a tak jsme čekaly až bude velká, dostala až v necelých 3letech a v pohodě
Mmr jsem dávala mezi 2 a 3 rokem a neznám moc lidí, kteří to dávali dřív, i když oficiálně má být do 18 měsíců. Nic mu neuteče…
My dávali až po třetím roku, kdy jsme se dobře domluvili, co přesně bolí. Výpadek byl měsíc než se daly holky zpátky.
Ahoj, mělo Vaše dítko reakci dřív než po těch 10dnech? Malá dostala ve středu a od soboty průjem, zvracení plus herečka, která trvá do teď.
@Anonymní píše:
Ahoj, mělo Vaše dítko reakci dřív než po těch 10dnech? Malá dostala ve středu a od soboty průjem, zvracení plus herečka, která trvá do teď.
Může být i dřív. Mě se malá osypala zhruba 6 až 7 den. Ale doktorka mě upozornila, že jakýkoli projev bude trvat maximálně 1 den, že jak to bude dýl, tak to není z očkování. Plus ten projev by byl jen jeden. Teplota nebo průjem nebo se osype nebo… Rozhodně by to neměl být souběh více projevů po dobu více dní.
To co popisuješ vypadá spíš na střevní chřipku, která se prostě spojila s očkováním.
Ahoj maminky chci se zeptat nechali by jste očkovat po měsíci mmr když tenhle měsíc dostal hexu? A v červnu má dostat první mmr kolik vakcín dostávají?
Malýmu je 18m