Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Evickita já jsem na konizaci byla 6/2016 (ve 27 letech) z I stupně jsem se po prohlídkách dostala také na ten nejtěžší stupeň III. Dr.po výkonu mi také radila, abych se nechala naočkovat ale naštěstí jsem si pročítala různé diskuze, články i videa a jsem ráda, že jsem na očkování nešla. Podotýkám že normálně imunitu mam opravdu dobrou, žádné nachlazení, rýma, kašel vůbec nic za celý rok. Ale bohužel můj protějšek je dost často nemocný - hlavně přes zimu. Takže mi radili raději jít na imunologii. Bohužel mi partner řekl, že nechce lítat po doktorech ![]()
Teď plánujeme první mimčo, tak se bojím toho těhotenství, kvůli zkrácenému čípku
![]()
@Lucikg píše:
@Evickita já jsem na konizaci byla 6/2016 (ve 27 letech) z I stupně jsem se po prohlídkách dostala také na ten nejtěžší stupeň III. Dr.po výkonu mi také radila, abych se nechala naočkovat ale naštěstí jsem si pročítala různé diskuze, články i videa a jsem ráda, že jsem na očkování nešla. Podotýkám že normálně imunitu mam opravdu dobrou, žádné nachlazení, rýma, kašel vůbec nic za celý rok. Ale bohužel můj protějšek je dost často nemocný - hlavně přes zimu. Takže mi radili raději jít na imunologii. Bohužel mi partner řekl, že nechce lítat po doktorech
Teď plánujeme první mimčo, tak se bojím toho těhotenství, kvůli zkrácenému čípku![]()
Ahoj, těhotenství se vubec neboj, já byla na konizaci 10/2015 (měla jsem II. stupeň) a letos v lednu jsem normálně porodila zdravou holčičku. Těhotenství bylo bez komplikací, miminko jsem donosila i přes to, ze první dítě se mi narodilo předčasně.
Po konizaci jsem byla přesvědčena o očkování a nechala jsem si pichnout i jednu davku. Nakonec jsem se ale nedoockovala, parnter šel na testy a je zdravý, za celych 15 let co jsme spolu to ode mě nechytl a ted uz používáme kondom (další dítě nechci),očkovat se nenecham a věřím, ze se změny na čípku uz neprojeví.
@rozeetka také věřím, že když chodím na pravidelné prohlídky, tak že by se to maximálně zase včas podchytilo
jinak mam obavy z předčasného porodu kvůli tomu čípku a jelikož i já jsem se narodila v 7měsíci
a ještě si budu muset píchat injekce na ředění krve ![]()
@Lucikg me můj doktor říkal, že konizace naopak čipek zpevni a může se stát, ze budu přenášet. Protože jsem prvni dítě rodila ve 24tt (porod bez příčiny, prostě se prckovi chtělo ven dřív),tak jsem chodila na gyndu co 14 a doktor me hodně pečlivě sledoval a zadny problém jsem neměla. Rodila jsem 38+4 tuším-takže donosene zdrave miminko. Na druhpu stranu, ja jsem vsechno brala v pohodě a komplikace jsem si nepripoustela, takze mozna i proto jsem žádné neměla ![]()
Dobrý den, máte nějaké nové poznatky k očkování u dospělých? Mám asi kondylomata. Obyč cytologie v pohodě. Zvažují co dál..očkování? Testy na HPV. Nebo očkování bez testu na HPV? A jakou vakcinu? Diky ![]()