Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
Chtěla bych poradit ohledně ockovani- dcera 15 měsíců ma zatim dokončenou hexu a dvě dávky prevenaru… chtěla bych ji naockovat na meningokoka i MMR, ale nevím co dřív… meningokok B nebo C nebo MMR když teď bylo hodně případu spalnicek? Chtěla bych stihnout alespoň neco teď v lete, protože jak půjde starší v září do školky tak budeme zřejmě pořad nemocni jako minuly rok ![]()
Moc děkuji za názory
Meningokog B je lepší až po druhém roce života. Do dvou let se očkuje třemi vakcinami, od dvou let jen dvěma.
Tak co jsem se koukala ted na nas ockovaci plan, tak meningokok B by mel byt od 6. mesice nebo tak nejak uz jen 2 davky. My ted davali 1. davku Bexsero
Ostatni seroskupiny meningokoka se davaji az vyrazne pozdeji, u batolat je rizikove prave becko
asi bych se klonila k mmr. ale v 15 mesicich je dost brzo a bud si 100% jista, ze dite neni alergicke na bilek. ale druhou davku bych pak dala o hodne pozdeji. nevim, jak je nyni ockovaci schema.
@luccifera píše:
Tak co jsem se koukala ted na nas ockovaci plan, tak meningokok B by mel byt od 6. mesice nebo tak nejak uz jen 2 davky. My ted davali 1. davku Bexsero
No, ono se očkuje dvě dávky, ale do dvou let se musí píchnout ještě posilující dávka. Zhruba do roka od druhé injekce. Od dvou let posilující dávka nebyla stanovena. Já právě čekám, až synovi budou dva roky, abych nemusela dávat tu třetí posilující dávku.