Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maly je 2 tydny po vysazeni antibiotik na zapal plic plus tri dny po vysazeni mel teploty 38,6 a pridal se k tomu prujem ted uz je to vic jak tyden a stale ma ridsi stolice a prijde mi ze i hlen co myslite? a je porad takovy zahleneny s tim mame, ale problem od narozeni, jinak stolici jsem donesla vyter negativni, potni test taky negativni, stery z nosu a krku taky negativni.. jedine co mi odmita doktorka vysetrit je ABKM myslite ze by to mohlo byt tohle? Jinak plne kojeny..jo a uz tri dny nejim mlecne vyrobky a zadna zmena, ale asi je moc brzy ze? ![]()
Podle mě to je hlenovité. Probiotika jste dávala/dáváte? Antibiotika mu už tak střeva dost odrovnají. Test na ABKM nemá smysl, nejsou průkazné do 1-2 let a vysazení mléčného nezabere po 3-4 dnech, často je třeba čekat 2-3 týdny (u někoho to trvá déle) a striktně číst i obaly, abyste nejedla třeba nějaké stopové množství nebo věci, co se v závodech s výrobou mléčného zpracovávájí. Moje malá na to také trpí už 1,5 měsíce (též plně kojená), u nás došlo trochu ke zlepšení až po 14 dnech, kdy jsem kombinovala jídlo bez mléčného a probiotika. Ale i tak je stolice pořád hlenovitá, byť méně, naštěstí už není zelená jak brčál a není tolik průjmová a kysele zapáchající. Prvně jsem dávala biopron junior, po tom se nám to šíleně zhoršilo - hlavně průjem. Pak jsem nasadila Apo-laktík v kombinaci s Infants Dophilus a došlo ke zlepšení. Proojížděla jsem zdejší diskuze ohledně ABKM a léčby a ty mi dost pomohly.
@murry píše:
shitt a ja zrovna obedvam u emimina…
Proc to delas??
nectes nadpis ![]()
@Emma9697 ano, je hlenovitá. Nemá prcek rýmu? Malá ji takhle měla, když polykala hleny. A to jsem odsávala. Se zbytkem neporadím, ale snad to bude brzy dobré. ![]()
@Pidulka1991 Přesně. Nechápu, nadpis je jasný. Tak neotvírám. ![]()
@Pidulka1991 píše:
Proc to delas??![]()
nectes nadpis
ono mi to vzdycky ukazuje takovou ikonku kdyz je v diskuzi obrazek..mobil neukazal nic. Teda jo - tu podelanou plinku ![]()
Mne to ale nevadi.. ja mam tuhy korinek.
Ano, je to hlenovitá stolice. Miminku nemusí vadit jen kravská bílkovina. Silný alergen je také sója a hovězí maso. Opravdu je nutné číst obaly. Syrovátka je také z kravské bílkoviny. I v rohlících se mléko vyskytuje. Vadit může i lepek. Je toho hrozně moc. Malá tím taky trpěla, ale ve stoličce měla i krev. Byla plně kojená a kojím stále (je jí 11m). Byly jsme i týden v nemocnici. Testy dopadly dobře, takže řekli, že je to mlékem a hotovo. Mléko a vše, kde se nějaká jeho forma vyskytovala jsem striktně vysadila. Zlepšilo se to, ale žádný zázrak to nebyl. Takže jsem 2 dny nejedla vůbec nic, abych zjistila, zda je to skutečně stravou. Bylo. No, takže jsem jako hlavní potraviny zařadila bio rýži a pak přidávala další a vše si poctivě psala (co jsem snědla a jaká byla stolice). Dopadlo to tak, že jsem půl roku jedla suchou rýži s himalájsou solí, banány, sem tam trošku masa (kachní, vepřové) a pila vodu. Malá prospívala a prospívá skvěle. Stolička se úplně zlepšila až s příkrmy.
Ahojky…
Obnovují diskuzi…
Mám 2 měsíčního syna…:-) Dneska kajdil a stolice je taková hlenovita. Brisko ho netrápí kajdi 1× za 2 dny…Je plně na UM.pred 14 dnema jsme byli na vyterech ze zadečku vyžádala. jsem si to pro svůj klid pac začal. prave kajdit 1× za 2 dny..Vše v pořádku vytery dobrý.. ![]()
Ve čtvrtek měl stolicí bez hlenu (nebo teda aspoň jsem si ničeho nevšimla) Je Plně na UM na HiPp od narozeni
Jsme doma. vsichni nastydly. Malej se zazim drží občas jako psikne ale nic hrozného…
Chci se zeptat máte někdo zkušenosti? A po jaké době st esli k lékaři???Malej je úplně v poradku. Brisko ho netrápí nic…
Předem děkuji
Fotka.je focení s bleskem tak to možná je trochu výraznější než na normalni pohled