Očkováni Senegal

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
315
6.3.23 11:43

Očkováni Senegal

Ahojky, byl někdo v Senegalu bez těch doporučených očkování - viz žlutá zimnice, žloutence typu A (B), břišní tyfus, případně meningokoková meningita? Rodiče si koupili zájezd na duben a teď se nějak dočetli, že jsou tato očkování doporučena. Tak jestli to někdo neřešil a letěl bez očkování.
Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75976
6.3.23 11:57
@Pap949 píše:
Ahojky, byl někdo v Senegalu bez těch doporučených očkování - viz žlutá zimnice, žloutence typu A (B), břišní tyfus, případně meningokoková meningita? Rodiče si koupili zájezd na duben a teď se nějak dočetli, že jsou tato očkování doporučena. Tak jestli to někdo neřešil a letěl bez očkování.
Díky :)

no - já se zdržím odpovědi o zdravém rozumu rodičů, raději

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
6.3.23 12:10

Ockovani je doporucene. Je to tedy na usudku kazdeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
6.3.23 12:20

Do Senegalu bych letěla bez očkování, pokud je to do resortu, je to prakticky „stejné“ jako na Kapverdy. Nevidím to jako nějak rizikovou destinaci, to samé Zanzibar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2657
6.3.23 12:30

Ať zkusí konzultovat na Centrum cestovní medicíny Praha. Nechávala jsem se tam očkovat a pan doktor v tomhle super poradil. Rozebíral kam přesně jedu, co tam budu dělat a podle toho doporučil, co naočkovat a co z doporučených je zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
6.3.23 12:33
@mamoch píše:
Do Senegalu bych letěla bez očkování, pokud je to do resortu, je to prakticky „stejné“ jako na Kapverdy. Nevidím to jako nějak rizikovou destinaci, to samé Zanzibar.

Je to tak, mám s tím opakovanou, osobní zkušenost z doby, než se mi zbláznilo dítě. Byla jsem i s dítětem, autistickým. Zvládli jsme to všichni bez jakékoli úhony.

• Citovat
  • Upravit
LindenSkyHope
6.3.23 12:34
@stinga píše:
no - já se zdržím odpovědi o zdravém rozumu rodičů, raději

Bububu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12741
6.3.23 12:46

https://www.ockovacicentrum.cz/cz/senegal

Co vím, tak žlutá zimnice je povinná v hodně zemích Afriky a Jižní Ameriky. A jakmile má stát očkování určeno jako povinné, nelze bez něj vstoupit na jeho území (překročit hranici).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
6.3.23 12:51
@Pap949 píše:
Díky :)

Pokud je to jen doporučené tak je to fakt na nich, my byli něco níž a tam je žlutá zimnice povinnost, nepustí tě bez toho do země, máme i zloutenku A, ale to kvůli dětem, co sahají všude ;)
Tyfus jsem neřešila, ale fakt čistit si i zuby pitnou vodou z flašky raději ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6446
6.3.23 12:53

Brisni tyfus si davam pravidelne vsude mimo Evropu, na zlutou zimnici bych se podivala, jestli neni povinna pro vstup. Meningokoka doporucují skoro vsude, to by clovek neodjel nikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
6.3.23 12:55

A co si z toho vezmeš, když někdo napíše, byl jsem tam bez očkování a nic se nestalo?
To je diskuze na úrovni - Jezdím autem na červenou, může se něco stát? Nemusí, nebo tě taky může tě sejmout kamion.
Pokud jsou jenom doporučená, záleží na nich, co chtějí riskovat. Jestli povinná, tak je ani nepustí do země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
6.3.23 13:14

Některé odpovědi jsou na úrovni :D :D člověk se opravdu nemůže zeptat na nic.

Díky normálním odpovědím. :)

Povinná očkování nejsou žádná z nich. Jen doporučují. Žl. Zimnice je z komárů - tak pokud tam někdo byl bez očkování, nějaké projevy ze štípanců měl, tak logicky poradí, že příště kdyby jel do země s tímto výskytem, už by se raději naočkovat nechal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
6.3.23 13:16

@Hecate tak podle tohoto webu je to povinné, jinde doporučují :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
6.3.23 13:21

@mamoch ano, normálně na týden do rezortu. My právě byli na Kapverdách a ještě mamce říkám, že jsme žádná očkování neřešili. A to se mi ten ostrov Boa vista zdál horší než Senegal 😂 ještě jsme na vlastní pěst projeli ostrov a domorodci se nás tam ujali. A žiju :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
6.3.23 13:29

Ockovani proti zlute zimnici je podle odkazu od @Hecate povinne, ale podle jinych zdroju je povinne jen v pripade, ze prijizdite ze zeme s vysokym rizikem zlute zimnice. Ockovani se jeste da stihnout.
Ovsem nechapu, ze si nekdo koupi zajezd mimo Evropu a nezajima se o povinna a doporucena ockovani, nejlepe pred zakoupenim zajezdu.

Edit: tady jde najit prehled zemi s povinnym ockovanim proti zlute zimnici, ktery by snad mel platit: https://www.passporthealthusa.com/…ellow-fever/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí