Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Birdonawire já abych pravdu řekla, tak jsem nikdy nekoukala na žádnou povinnost očkování. A to jsem projela půlku světa ![]()
@Pap949 píše:
@Birdonawire já abych pravdu řekla, tak jsem nikdy nekoukala na žádnou povinnost očkování. A to jsem projela půlku světa
Tak jsi zatim mela stesti.
Kdyz ho mit nebudes, proletis se na otocku tam a hned zpatky, v pripade povinnych ockovani.
Druha vec je, ze doporucena ockovani maji nejaky duvod.
@Birdonawire
Mamka letí přes cestovku. Tak jsem čekala, že je na něco takového upozorní ![]()
@Pap949 píše:
@Birdonawire
Mamka letí přes cestovku. Tak jsem čekala, že je na něco takového upozorní
ehm, v dnešní době?
no možná jim to přijde napsané v pokynech k odletu, 2-3 dny před, ale to už asi nestihnou
@stinga nevím, přes cestovku moc nelétáme.
Kdyby si koupila dovolenou jedním klikem přes web, tak neřeknu. Ale řešila to osobně s paní z CK, seděly nad tím dlouho, tak jsem čekala více info ohledně toho. Ale už jsem v kontaktu s několika lidmi, kteří v Senegalu na dovolené byli. Tak mám info přímo.
Děkuji všem za rady, hezký den ![]()
@stinga píše:
no - já se zdržím odpovědi o zdravém rozumu rodičů, raději
Přesně! To je tak, když někdo nejdřív koná a potom „mysli“.
Pro zakladatelku: ať to nehrotí, každý jednou na něco umreme ![]()
Očkování tam povinná nejsou a pokud nebudou cestovat do vnitrozemí, tak je mít nemusí. Proto je nejspíš neupozornila paní z CK, předpokládám, že kdyby chtěli projet Senegal na vlastní pěst, tak by jim to řekla.
Příspěvek upraven 06.03.23 v 17:43
@Pap949 píše:
@stinga nevím, přes cestovku moc nelétáme.Kdyby si koupila dovolenou jedním klikem přes web, tak neřeknu. Ale řešila to osobně s paní z CK, seděly nad tím dlouho, tak jsem čekala více info ohledně toho. Ale už jsem v kontaktu s několika lidmi, kteří v Senegalu na dovolené byli. Tak mám info přímo.
Děkuji všem za rady, hezký den
Třeba paní v CK nenapadlo, že by někdo automaticky neřešil očkování při cestě do takové celkem exotické destinace, ještě v Africe. To by bylo to první, co bych si zjišťovala, když už bych tak toužila jet.
@Pap949 píše:
@Birdonawire
Mamka letí přes cestovku. Tak jsem čekala, že je na něco takového upozorní
Kdo je tak nesamostatny a hloupý, že očekává, ze bude voden za ručičku, neměl by se pouštět dal než za humna.
@lucad77 když se zeptala na covid očkování, nebo další jiné požadavky a ona jí řekla, že žádné očkování není třeba. A pak na stránkách eximu to mají v doporučení ![]()
Dnes jsme volali na invii a tam paní ani nevěděla, že něco doporučují
tak já teda nevím no
@Pap949 píše:
@lucad77 když se zeptala na covid očkování, nebo další jiné požadavky a ona jí řekla, že žádné očkování není třeba. A pak na stránkách eximu to mají v doporučení
Dnes jsme volali na invii a tam paní ani nevěděla, že něco doporučujítak já teda nevím no
No proto je lepší se spoléhat sám na sebe. Oni tam taky kolikrát sedí lidi, co neví nic, co nemají přímo před sebou v prospektu. Hlavně prodat!
Na očkování mají vaši ještě čas, zvážila bych aspoň tu ŽZ a meningitidu, to jsou potencionálně smrtelné choroby s rychlým průběhem.
Příspěvek upraven 06.03.23 v 18:03
@Ahep a nevím, jestli je místné psát o mojí mamce, že je hloupá. Miluju takový diskuze, když někdo nezná odpověď a stejně remcá. ![]()
Pokud si kupuju zájezd přes CK, tak počítám s tím, že mi vše potřebné řeknou, když se na to zeptám.
Pokud si něco chcete koupit a prodávající Vám neřekne něco, co jste chtěla vědět. Potom se to dozvíte odjinud, tak třeba taky budete chtít vědět osobní zkušenost těch, kteří s tím zkušenost mají. Koukám, že vy ne, tak příště nekomentujte ![]()
Tím bych tuto konverzaci ukončila. Odpovědí jsem se dočkala jinde, od normálních lidí, kteří tam byli.
Hezký večer
@Pap949 píše:
@Ahep a nevím, jestli je místné psát o mojí mamce, že je hloupá. Miluju takový diskuze, když někdo nezná odpověď a stejně remcá.
Pokud si kupuju zájezd přes CK, tak počítám s tím, že mi vše potřebné řeknou, když se na to zeptám.
Pokud si něco chcete koupit a prodávající Vám neřekne něco, co jste chtěla vědět. Potom se to dozvíte odjinud, tak třeba taky budete chtít vědět osobní zkušenost těch, kteří s tím zkušenost mají. Koukám, že vy ne, tak příště nekomentujte![]()
Tím bych tuto konverzaci ukončila. Odpovědí jsem se dočkala jinde, od normálních lidí, kteří tam byli.
Hezký večer
Tak vám nevím. Nejdřív @Ahep pobaveně odpovíte, že je to rozumné, a pak jí vynadáte. ![]()
@lucad77 - to ale bylo myšleno ironicky ![]()
Její odpověď mi nepřišla vůbec přínosná ![]()