Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já se na to ptala zrovna před 14 dny u lékařky, já jsem očkovaná 1999 a půjdu příští rok, takže spíše za normu se bere 10 let, ale do 15-ti let by to asi mohlo účinkovat
. B
http://zdravi.doktorka.cz/…tanu-deseti/ zkuste si precist tohle co na to rikate?
Byla jsem těhotná, když jsem měla od posledního očkování proti tetanu 11 let. Nechala jsem si udělat test na protilátky a vyšlo mi: krátkodobá ochrana, ještě stačí jedno přeočkování (samozřejmě po těh.). Takže já bych na těch 15 let až tak nespoléhala, i když se to dneska tvrdí.
Já mám letos mít přeočkování a sestra mi řekla že nemusí bít deset let,prý je norma deset až patnáct let.
Klasicky se chodí po 10 letech, když je to dýl, tak se obvykle dělají ty testy na protilátky a pokud vyjdou moc nízké, tak pak člověka čekají tři injekce místo jedné.
Být tebou radši jsu dřív, než pak dostat o dva bodance víc ![]()
Příspěvek upraven 24.08.20 v 17:49
Chodívalo se po 10letech, ale už je ta proočkovanost slovy dr tak velká, že stačí mezi 10 a 15lety (případně bych si nechala nabrat protilátky, abych nemusela na 3 injekce:D )
Byla jsem kvůli těhotenství a následnému kojení očkovaná po 13letech a ani nebrali protilátky - vešla jsem se do těch 15let
ahoj holky poradte prosim byla jsem v roce 1998 v kvetnu ockovana na tetanus cetla jsem ze staci po 15letech tak jak to teda je???? nevite nektera?