Horečka po očkování Hexavakcínou

20
13.6.08 15:52

horečka po očkování hexavakcínou

Ahoj holky!
Možná hloupý dotaz, ale mám první mimi a máme za sebou první očkování 8O ! Včera byl Vojtík očkovaný hexavakcínou, byly mu přesně 4 měsíce. Dneska ráno teplota v zadečku 38,3 (po odečtu 37,5 což je celkem ještě O.K.), ale v poledne už 38,8 (po odečtu 38,3), hrozně nevrlý, neustále pláče, zdá se mi hodně horký. Dle doporučení dr. jsem mu dala 1/2 čípku paralenu (půlení hrozné, drolí se to), ale do dvou minut se řádně vykakal, v plinečce byly vidět malé kousíčky rozpouštějícího se čípku. Po dvou hodinách pořád horký, teď mi usnul v kočárku, jezdí babička, mám „oddechový čas“:

• kdy dát další čípek?
  • nahnala jsem partnera do lékárny koupit kapky, tak nedat raději večer kapky?
  • mám nějak chladit- hlavně hlavička se mi zdá hrozně horká, ručky a nožky ne- obklad?
  • při jaké teplotě mám víc panikařit :? a volat dr.
    Díky moc za rady :) !
     Miri
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
13.6.08 16:03

Miri, pokud jsi videla ze cipek vykakal, dala bych novy.

Nepises kolik ma maly kilo, pokud vic jak 6, zkusila bych Nurofen sirup- je i na bolest, nebo Panadol baby sirup- to same co paralen

JA mam teda radeji cipky, ale v noci uprednostnuji sirup.

No a v utery sme byli taky na Hexe 2. davce, sice mala nemela horecku, jen zvysenku, na noc dostala Panadol sirup a do rana bylo po vsem… odvtedy zadne projevy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
13.6.08 16:11

Miri,pokud jsi v plínce viděla čípek, dej klidně nový, neb ten původní už jaksi nestihl zapůsobit. My teda po hexe teplotu neměly, ale byla teda protivná, nakonec dostala uplnej brečící záchvat - nešlo to ničím zastavit a vůbec nechtěla jíst ani pít ( ještě k tomu bylo asi 31 stupňů,takže fakt lahůdka). Nakonec vysílením usnula, spala celé odpoledne a pak se probudila zas ta naše (někdy :lol: ) roztomilá holčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
13.6.08 16:11

Očkování

Tak já bych určitě dala Panadol sirup 4ml na váhu 6-8 kg. Taky jsme po prvním očkování dávali čípky, ale dcera je hned vykakala, takže účinek šel do kytek :( Dávku můžeš zopakovat nejdříve po 6-ti hodinách. Plašila bych po dvou podáních a kdyby teplota pořád neklesala pod 38 st.
Jinak zábaly se u kojence dělají na kotnících a zápěstí (třeba látkovou plenou) nebo ve slabinách. Zábal by se měl několikrát zopakovat…
Držím pěsti, ať jde teplota dolů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.6.08 17:09

Ahoj holky!
Moc díky za odpovědi! Vojtík má 6,5 kg, takže čípku přeci jen ještě dávám půlku, ale večer budeme mít ten sirup, tak to zkusím! Ještě jednou díky moc za odpovědi!
Miri :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.6.08 17:11

P.S. : ještě spinká, tak snad to po probuzení bude lepší… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
24.8.12 08:32

Kdy je normální mít teplotu?

Včera jsme byli na 3. očkování hexavakcínou, večer měl syn jen lehce zvýšenou teplotu - po odečtu cca 37,4, ale ráno měl po odečtu 38,5.. je to normální průběh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
24.8.12 08:41

Syn měl horečku po 2. dávce (asi 39) a tak mu 3. doktorka rozdělila na 2×. Dle tvrzení naší doktorky to není úplně normální reakce, ale stává se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
24.8.12 08:46

@marmelada78 Holky nebojte je to v pořádku ve všeh případech co jsou zde psané :-) Naopak reakce na očkování značí, že je mimišek v pořádku a máte jistotu, že očkování působí správně :-)
Co dělat: Nic extra jen dávat sirupky, nebo čípky…sirup je lepší!!! A mimiška můžou mít podstatně vyší teploty i po odečtu kolem 39 po očkování je zcela normální jen je třeba se snažit horečku srazit kvůli případným křečím z horečky.
Jak srazit teplotku: Podáním léků a zábaly ne úplně ledové samozřejmě pokud májí nožičly a ručičky studené zábali nedělat pouze obklad na čelíčko :-)

Nebojte se nic opravdu do 3dnů to přejde pokud ne pak je třeba k doktorce! Také v místě vpichu může být velikánský otok taky je to v pořádku neplašit :-)

Nevrlost, křik atd patří k tomu taky to neí nic neobvyklého :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.12 08:55

@marguaret
neutěšitelný křik po očkování v žádném případě není obvyklý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
24.8.12 09:03

@peggy.sl když myslíš, tak jo no :-) Zkus si zavolat doktorce jestli ti ho utiší a uvidíme myslím, že ti neřekne nic jiného! Pokud to tedy nemá jinou příčinu a mluvíme opravdu jen o očkování ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.12 09:07
@marguaret píše:
@peggy.sl když myslíš, tak jo no :-) Zkus si zavolat doktorce jestli ti ho utiší a uvidíme myslím, že ti neřekne nic jiného! Pokud to tedy nemá jinou příčinu a mluvíme opravdu jen o očkování ;)

Stačí si přečíst příbalový leták a budeš mít jasno.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
24.8.12 09:16

@peggy.sl Ježiš máš potřebu se dohadovat??? Dělej si se svým dítětem co chceš napiš názor k tématu, můžeš poradit co píšou na letáku, ale laskavě mě dej pokoj!!!
To opravdu miluju no co se dá dělat v každé diskuzi se najde někdo kdo za každou cenu musí prosazovat svoje nebo vlastně co je v letáku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.8.12 09:20

@marguaret
já jsem ten příbalový leták nepsala! jenom píšu, že neutišitelný křik není v žádném případě normální a je to příznak závažného poškození…nic víc nic míň.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
24.8.12 09:30

Neutisitelny plac patri mezi zavazne a pry vzacne reakce centralni nervove soustavy. stejne tak nevrlost je taky reakce CNS. Normalni jsou hlavne reakce v miste vpichu, teplota, bolest. Mala mela po 2.hexe 24h. teplotu, uz se bojim treti…

Příspěvek upraven 24.08.12 v 09:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek