Horečka po očkování Hexavakcínou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
288
24.8.12 09:35

Obnovitelka diskuze nepíše nic o neutišitelném pláči!? Dohady dalších diskutujících jí moc nepomůžou!! marmelado 78: neboj se, dej čípek nebo sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
24.8.12 09:35

Neutisitelny plac patri mezi zavazne a pry vzacne reakce centralni nervove soustavy. stejne tak nevrlost je taky reakce CNS. Normalni jsou hlavne reakce v miste vpichu, teplota, bolest. Neutisitelny plac byva reakci na aditiva ve vakcine, napr. Hlinik. Mala mela po 2.hexe 24h. teplotu, uz se bojim treti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
24.8.12 09:53

Holky díky.. malej právě zatím nikdy reakci na očkování neměl, až ted na tu 3. dávku hexy, dala jsem nurofen sirup a obkládám kotníky vlažnýma obkladama, jen jsem nëvěděla, jestli má mít teplotu jen ten večer po očkování nebo i takhle druhej den je to normální.. Díky za uklidnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
24.8.12 09:59

@irinna Tak,já jsem to myslela obecně ve spojitosti s dotazem…klasické reakce po očkování a že mimi hodně pláče atd. Jste se chytli kraviny no, že jsem použila neutišitelný pláč ježiš pardon!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
24.8.12 10:13

My jsme meli po 2 ocku teplotu 38,5 dva dny pak klesla… po 3 ocku jsem meli 4 dny zvysenou teplotu do tech 38 bez odectu… ale ne cely den, vetsinou k veceru…

Tohle je normalni a je videt, ze si telicko tvori protilatky…
Dej cipek nebo sirup, pokud by teplota neklesala, muzes kombinovat po 3 hodinach, cipek pak sirup, ale kazdy musi mut jinou ucinnou latku.. napr. cipek paralen, sirup nurofen…

At je malej co nejdriv fit :)

• Citovat
  • Upravit
17221
24.8.12 15:19
@marguaret píše:
@irinna Tak,já jsem to myslela obecně ve spojitosti s dotazem…klasické reakce po očkování a že mimi hodně pláče atd. Jste se chytli kraviny no, že jsem použila neutišitelný pláč ježiš pardon!!!

Lidi jejichž dítě tím po očkování opakovaně trpělo, se po takovém komentáři prostě nas.rou. Mě doktorka taky uklidnila tím, že některé děti bývají plačtivější (já jsem jí samořejmě věřila). Až po několika letech jsem se dozvěděla, že se tomuhle opravdu příšernému pláči říká encefalitický křik a je to projev zánětu mozku! (Dítě křičí ze všech sil, má široce otevřené oči, ale nevnímá okolí. Může to trvat pár minut nebo pár hodin a opakovat se pravidelně mnoho nocí.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smire
19.9.12 07:48

Ahoj, vcera jsme dostali 2 davku hexa a navic 2 davku prevenar 13, takze pichanec 2× do stehynka. Mala ma opet horecku, tak jak u 1 ockovani. Dok. rika, ze to je norm reakce, pokud to netrva dele nez 3 dny. Mala je neklidna, bousi rucickama do stehynka, asi ji to i boli. Takze davam Panadol, zatim zabira. Uz ted se desim 3 ockovani. A to ji chci ockovat i na TBC…

• Citovat
  • Upravit
20557
19.9.12 08:02
@smire píše:
Ahoj, vcera jsme dostali 2 davku hexa a navic 2 davku prevenar 13, takze pichanec 2× do stehynka. Mala ma opet horecku, tak jak u 1 ockovani. Dok. rika, ze to je norm reakce, pokud to netrva dele nez 3 dny. Mala je neklidna, bousi rucickama do stehynka, asi ji to i boli. Takze davam Panadol, zatim zabira. Uz ted se desim 3 ockovani. A to ji chci ockovat i na TBC…

Proč i TBC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smire
19.9.12 09:03

Predtim ockolvali na TBC automaticky, tedka to zrusili. Jelikoz pracuji ve zdravotnictvi, tak vim co takove TBC s clovekem udela, tak urcite malou nechame naockovat. Je to nepovinne, a dokonce v porodnici sme vyplnili takovy dotaznik jestli patrime do rizikove skupiny. Samozrejme nepatrime, ale dok mi to take doporucila. Tedka veskere bakterie mutujou a jsou horsi nez kdysi. Vy nebudete ockovat???

• Citovat
  • Upravit
17221
19.9.12 10:08
@smire píše:
Predtim ockolvali na TBC automaticky, tedka to zrusili. Jelikoz pracuji ve zdravotnictvi, tak vim co takove TBC s clovekem udela, tak urcite malou nechame naockovat. Je to nepovinne, a dokonce v porodnici sme vyplnili takovy dotaznik jestli patrime do rizikove skupiny. Samozrejme nepatrime, ale dok mi to take doporucila. Tedka veskere bakterie mutujou a jsou horsi nez kdysi. Vy nebudete ockovat???

TBC je svinstvo. Bohužel očkování taky. Naneštěstí mnozí zdravotníci i lékaři, odmítají číst současné odborné publikace, ze kterých vylývá, že to co se učí na fakultě o očkování není až tak úplně pravda.

Já bych neočkovala (stejně jako jsem odmítla neštovice i rotaviry - nakazí se i naočkované děti a nemoc mívá stejně hnusný průběh jako u neočkovaných).

Doporučuji přečíst si tučně vyznačenou část tady (je to hezky shrnuto a pochopitelné i pro laika):
 http://www.ockovanideti.cz/…y/BCG_09.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
19.9.12 14:35
@smire píše:

My jsme očkovali ještě když to bylo,,povinné,, z následků se hrabeme už dva roky..takže ne, už nikdy očkovat nebudeme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smire
19.9.12 20:33

Co mate za reakci na TBC??? Nejake problemy dych. cest??? Precetla sem si ten odkaz, hodne zajimavy clanek…uz zacinam uvazovat o tom, ze malou nebudu ockovat na TBC. Diky moc za info!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.21 22:54

Holky. Dcera dnes dostala první hexu, celý den dobrý a večer dost brečela, změřila jsem ji a 37,5 (po odečtení). Asi hodinu jsem ji chovala než usnula, pak se vzbudila a hrozný křik. Už měla 38,6 8o dokonce se i klepala, nevím jestli to nebyly ty křeče… Tak jsem dala čípek a obkládám čelíčko a ručičky. Čípek mám ale jen viburcol, nemám žádný nurofen nebo Panadol, a dost si to vyčítám jak jsem nepřipravená :zed:
Když teplota neklesne, co dál? Mám poslat chlapa do lékárny? Kdy je to na lékaře (pohotovost)? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
1429
18.5.21 23:21

Kolik měsíců je malé? Zkus třeba octové zábaly, popř. i koupel ve vlažné vodě (kolem 30ti stupňů). Jinak třeba zabalit do ručníku namočeného ve vlažné vodě (zabalit jen bříško a hrudník, končetiny nechat volné) - třeba na deset minut.
Pokud je dítě horké, ale končetiny má studené, tak bude teplota ještě stoupat.
Opravdu nejlepší by byl ten čípek typu Panadol, pokud nefunguje noční lékárna, tak jestli třeba nemáš kamarádky s dětma, že by sis pro něj do dojela…
Ať malá hodně pije… Pokud by se k horečce přidaly další symptomy, tak bych asi u takto malého dítěte jela na pohotovost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.21 23:31

@Pocahonta Děkuji za rady. Bude jí 8 měsíců. Ručičky má horké - to by znamenalo že teplota stoupat nebude? Hodinu po viburcolu teplota stejná, neklesá ani nestoupá. Před chvílí usnula tak nevím jestli jí budit na zábaly nebo nechat odpočívat… Na jaké další symptomy mám dávat pozor?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek