Kdy měly vaše děti první očkování?

Anonymní
30.3.25 10:41

Očkování u novorozence

Kdy měly vaše děti první očkování? Známá měla až v pěti měsících a my už ve dvou. Je to vůbec možné takový rozdíl?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4521
30.3.25 10:47

První očkování ve formě sirupu na rotaviry v 8 týdnech. Hexu bude mít mezi 3. - 4. měsícem.
Jinak hexa se prý může očkovat už v 6 týdnech, ale to se mi zdá strašně brzo. No a někdo očkuje třeba až v roce nebo taky vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.25 10:49

@Paní.Norrisová Myslím hexu. Jak je možné, že ji má někdo doporučenou v pěti měsících a někdo ve dvou? To je přece dost velký rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
65622
30.3.25 10:50

Vnuk byl taky očkovaný později, měl exem, zjistila se alergie na mlíko, takže tu dobu, než se to zjistilo a byl „čistý“ doktorka nechtěla očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
30.3.25 10:50
@Anonymní píše: Více

Nemoci, přání rodičů…

• Citovat
  • Upravit
65622
30.3.25 10:52

jak jsem psala, dítě může mít zdravotní problémy, tak doktorka očkování odloží. Pokud je dítě zdravé, naočkuje ho podle kalendáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
30.3.25 10:57

Moje dcera dostala hexu ve dvou měsících, ale byla jsem tam zároveň s maminkou, která na vlastní přání odkládala do pátého měsíce, takže jak píšou holky, můžou v tom být zdravotní problémy, ale taky přání rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
30.3.25 10:58

Moje nejmladší dítě například nemá hexu vůbec.

• Citovat
  • Upravit
6699
30.3.25 11:07

Protože si rodiče řeknou? U devítitýdenního jsem naprosto nevěděla, jestli je ok. Takže jsem o kousek posunula očkování hexy, abych viděla, jaký je vývoj. Mě to uklidnilo a jemu se nic nestalo :nevim: Známí měli s dítětem tolik potíží, že prát do toho ještě očkování by bylo šílené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
30.3.25 11:11

Lékaři mají většinou očkovací schéma podle kterého se drží. A pak záleží na rodičích, jestli na to přistoupí. Já bych třeba nikdy nedávala 2 očkovací látky náraz a vím, že jsou lékaři, co to dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9776
30.3.25 11:16

Někdo má první hexavalentní vakcínu v 9 týdnech, jiný nikdy (ze zdravotní indikace či z rozhodnutí rodičů).

Novorozenec se prakticky očkuje jen proti TBC, v dalších případech jde o kojence či batole (v 5 letech samozřejmě předškolní dítě atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
30.3.25 11:16

U obou jsem dávala Hexu déle. U prvního mi to doporučila i doktorka. Na druhou stranu mi také doporučovala očkovat 2 vakcíny najednou, což nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25233
30.3.25 11:18

Může se očkovat nejdříve v 9 tydnech, jestli si to dobře pamatuju. Naše doktorka ockovala od 3 měsíců. Jedna měla první ve 3,druha v půl roce a treti až ale v 8. Po domluvě úplně v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
30.3.25 11:19

Hexa se může očkovat už v těch dvou měsících, někteří pediatři to tak dělají, někteří dávají až ve třech měsících. Některé děti jdou třeba nemocné, tak se ockuje později. Jinak může rodič rozhodnout, jestli a kdy chce nechat dítě očkovat. Moje první dítě mělo první hexu ve třech měsících, druhé až v sedmi měsícich.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.25 11:20

Tak syn měl taky odložené očkování, měl špatné apgar skóre a cvičili jsme vojtovku

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek