Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
První očkování ve formě sirupu na rotaviry v 8 týdnech. Hexu bude mít mezi 3. - 4. měsícem.
Jinak hexa se prý může očkovat už v 6 týdnech, ale to se mi zdá strašně brzo. No a někdo očkuje třeba až v roce nebo taky vůbec.
@Paní.Norrisová Myslím hexu. Jak je možné, že ji má někdo doporučenou v pěti měsících a někdo ve dvou? To je přece dost velký rozdíl.
Vnuk byl taky očkovaný později, měl exem, zjistila se alergie na mlíko, takže tu dobu, než se to zjistilo a byl „čistý“ doktorka nechtěla očkovat.
@Anonymní píše: Více
jak jsem psala, dítě může mít zdravotní problémy, tak doktorka očkování odloží. Pokud je dítě zdravé, naočkuje ho podle kalendáře.
Moje dcera dostala hexu ve dvou měsících, ale byla jsem tam zároveň s maminkou, která na vlastní přání odkládala do pátého měsíce, takže jak píšou holky, můžou v tom být zdravotní problémy, ale taky přání rodičů.
Protože si rodiče řeknou? U devítitýdenního jsem naprosto nevěděla, jestli je ok. Takže jsem o kousek posunula očkování hexy, abych viděla, jaký je vývoj. Mě to uklidnilo a jemu se nic nestalo
Známí měli s dítětem tolik potíží, že prát do toho ještě očkování by bylo šílené.
@Anonymní píše: Více
Lékaři mají většinou očkovací schéma podle kterého se drží. A pak záleží na rodičích, jestli na to přistoupí. Já bych třeba nikdy nedávala 2 očkovací látky náraz a vím, že jsou lékaři, co to dělají.
Někdo má první hexavalentní vakcínu v 9 týdnech, jiný nikdy (ze zdravotní indikace či z rozhodnutí rodičů).
Novorozenec se prakticky očkuje jen proti TBC, v dalších případech jde o kojence či batole (v 5 letech samozřejmě předškolní dítě atd.).
U obou jsem dávala Hexu déle. U prvního mi to doporučila i doktorka. Na druhou stranu mi také doporučovala očkovat 2 vakcíny najednou, což nedávám.
Může se očkovat nejdříve v 9 tydnech, jestli si to dobře pamatuju. Naše doktorka ockovala od 3 měsíců. Jedna měla první ve 3,druha v půl roce a treti až ale v 8. Po domluvě úplně v klidu.
Hexa se může očkovat už v těch dvou měsících, někteří pediatři to tak dělají, někteří dávají až ve třech měsících. Některé děti jdou třeba nemocné, tak se ockuje později. Jinak může rodič rozhodnout, jestli a kdy chce nechat dítě očkovat. Moje první dítě mělo první hexu ve třech měsících, druhé až v sedmi měsícich.
Tak syn měl taky odložené očkování, měl špatné apgar skóre a cvičili jsme vojtovku
Kdy měly vaše děti první očkování? Známá měla až v pěti měsících a my už ve dvou. Je to vůbec možné takový rozdíl?