Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý deň, prosím poradili by ste mi ako sa hodnotí očný kontakt?
Samozrejme že riešim PAS 😣 🤦🏻♀️
Neopisem čo všetko vie, iny problem nebadam, len to čo ma trápi.
19 mesačne sa zblízka do oci nepozrie, jedine na chvíľku ale dlhé pohľady nehrozia.
Keď jej niečo hovorím pozerá na mna ale nie priamo do oci.
Porozumenie je na 100%, to viem, ale tieto pohlady chýbajú. Som z toho nesvoja.
@PetraAlex1234 píše: Více
už ses tady ptala před pár dny - asi jiné informace nedostaneš,
a ty žiješ na Slovensku? u vás se nedělá test na autismus v 18 měsících?
@stinga ten je ok
Zaujimalo by ma ako sa ten ocny kontakt vobec hodnoti.
Nasa pedi s tym nevidi problem, pytali sme sa.
tak to neřeš a nestresuj dítě neustálým sledováním, jestli má nebo nemá oční kontakt - když je všechno ostatní v pořádku, tak je dítě na 99,9 % také v pořádku - zkus to aspoň měsíc přestat sledovat
@stinga skusim, zasa ma chytil strach…
Pozehala som si videa co je ocny kontakt a ona pri hre aj ked nieco vidi ma ocami oslovi.. ak je to toto tak potom ok aj u nas.
Ale to hladenie do oci dlhe chyba.
Len clovek (asi len ja z mojho okolia) nevie ako sa ten ocny kontakt ma vobec hodnotit.
já si myslím, že to řešíš opravdu zbytečně, pokud se dítko jinak vyvíjí plus minus podle tabulek, tak by ses s tím měla přestat trápit
@stinga dakujem za Tvoje odpovede, si velmi mila.
Ja som len potrebovala vediet ci aj tie dlhe pohlady do oci su potrebne 😣
Dlouhé pohledy do očí nejsou potřeba, pokud s tebou naváže oční kontakt při hře, je to ok. Podívej se na to jinak - jak často někomu dlouze hledis do očí? Já myslím, že zase tak často ne. A pokud je všechno ostatní ok, neřešila bych to. Ale rozumím tvým obávám. Náš šestnácti měsíční syn si nejradši hraje s vysavačem a tuhle jsem četla, že je to příznak autismu a už mi to jede v hlave🙈.
@Eva2610 dakujem za reakciu.
Odpovede mi pomahaju prekonat tazsie chvilku po x mesiacoch.
Nasa sa hra so vsetkym a s nicim zaroven 😀
Potrebuje ku hre mna alebo spolu varime a pecieme.
Dnes ma ale prekvapila, pocuvali sme pesnicky cez jbl po dlhej dobe a hovorim jej “dones reprak” a ona doniesla.
Bola som si ista ze toto slovo neda, ale dala, musim ju aj pochvalit 😻
A teda vas vysavac? Podla mna je to uplne ok a to mam senzitivitu na zvlastnosti na velmi citlivej urovni 🙈
Upřímně? Pokud ti něco nepřijde ok, tak na tom něco bude. Zřejmě to opravdu má jinak, než většina. Nicméně to nemusí hned značit problém.
Naše malá porad háze hlavou do stran. Beze mě si taky sama nevyhraje. Musím ji nasměrovat. Nicméně všechno ostatní je úplně v poradku. Takže mám proste osobité dítě a i kdyby měla PAS, tak ji budu mít rada porad stejně!