OČR bez prohlídky dítěte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24.2.22 10:00

OČR bez prohlídky dítěte?

Zdravím vás maminky, dcera (12 let) včera horečky, zvracení, bolest břicha, hlavy. Dnes to již ustupuje. Sestřička od jejího pediatra mi včera napsala, že stačí přijít pro OČR do konce týdne (vypíšou zpětné 2 dny). Pokud by dceři bylo už zítra o mnoho lépe, je nutné, aby ji i přesto lékař zítra prohlédl a domluvilo se ukončení OČR k nějakému dni, nebo se vám třeba někdy stalo, že když už bylo dítě skoro vpořádku, nemuselo s vámi a OČR vám doktor vystavil na ty 3 dny např., aniž by musel dítě vidět. Nevím, jak to chodí. Děkuji za info. Hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65284
24.2.22 10:01

OČR je do 10 let ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
24.2.22 10:09
@Petra Z píše:
OČR je do 10 let ne? :nevim:

Ne, OCR můžeš dostat i na dospeleho člověka pokud se o sebe nedokáže postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65284
24.2.22 10:13

@JancaS84 :palec: díky, vlastně jsem to nedávno někde četla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
24.2.22 10:14

Asi záleží na Dr, někdo dítě vidět nemusí a stačí mu slovo rodiče, že je mu zle. Někdo se bude chtít přesvědčit, aby rodiče OCR nezneuzivali :nevim: domluv se s vaší Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18549
24.2.22 10:19

U nás tam ani nechodím. Za 3 roky jsem měla dva týdny celkem. Rymicky řeším jen HO a když je to horsi tak částečným OCR. Zavolám doktorovi, popisu co a dojedu pro papír když je s tátou. Ukončení to same. Bude mít 4 roky, takže pece je nutná a řeším to jen když je mu fakt zle. Horečka, zvracení atp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
24.2.22 10:21

@Mateřídouška22 Na ukonceni ocr s ditetem fakt nemusis. Ale pokud chces, aby Dr. dite videl, tak tam s nim zajdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.2.22 10:32

Pro ukončení OČR s sebou dítě mít nemusíš, ale na jeho vypsání záleží na lékaři. U nás vypíše na běžnou virózu i bez toho, abych tam dítě tahala, ale asi kdyby bylo podezření, že toho rodiče zneužívají, tak by dítě vidět chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
24.2.22 10:50
@Mateřídouška22 píše:
Zdravím vás maminky, dcera (12 let) včera horečky, zvracení, bolest břicha, hlavy. Dnes to již ustupuje. Sestřička od jejího pediatra mi včera napsala, že stačí přijít pro OČR do konce týdne (vypíšou zpětné 2 dny). Pokud by dceři bylo už zítra o mnoho lépe, je nutné, aby ji i přesto lékař zítra prohlédl a domluvilo se ukončení OČR k nějakému dni, nebo se vám třeba někdy stalo, že když už bylo dítě skoro vpořádku, nemuselo s vámi a OČR vám doktor vystavil na ty 3 dny např., aniž by musel dítě vidět. Nevím, jak to chodí. Děkuji za info. Hezký den.

Ono je víceméně jedno, jak to mají ostatní zásaní je, jak to má váš lékař. Rozhodně to neníí nárokové, takže pokud bude chtít, tak přijít musíte. Někteřé lékaři začli v době covidové na dálku snad i operovat slepé střevo, jiní zůstali u klasiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
24.2.22 10:51
@JancaS84 píše:
Ne, OCR můžeš dostat i na dospeleho člověka pokud se o sebe nedokáže postarat.

No, to je sice pravda, nicméně pokud je to tak zasadni, ze je potřeba ocr i na starsiho, tak bych ocekavala, ze ho bude chtit doktor videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
24.2.22 10:55
@j.a.n.i1 píše:
No, to je sice pravda, nicméně pokud je to tak zasadni, ze je potřeba ocr i na starsiho, tak bych ocekavala, ze ho bude chtit doktor videt.

Očekávat můžeš, ale záleží na lékaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
24.2.22 10:58
@j.a.n.i1 píše:
No, to je sice pravda, nicméně pokud je to tak zasadni, ze je potřeba ocr i na starsiho, tak bych ocekavala, ze ho bude chtit doktor videt.

Věřím, že když jsem v životě byla s dětmi na očr 1×, tak pokud zaolám doktorce, že mi jedenácitletá dcera bleje, jedná se o virůzu, kterou má celá rodina, ale bojím se jí nechat samotnou doma, protože to po sobě nezvládá uklízet, tak nebude problém a na dva dva dny mi tu očr napíše i na dálku. Ale rozhodně to není standard, se kterým bych počítala automaticky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
1.3.22 13:40

Hlavně kliiiid ;) Počkej, co a kde vše do té papuli ještě dá…Ráda budeš vzpomínat na dudlík ze země :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí