Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ošetřování na manželku po císaři? To jsem ještě neslyšela. Manžel bude mít dovolenou ne?
Nespletla si to? OčR snad bude mít po dobu co budeš v porodnici a potom otcovskou ne? Teda jako jestli máš doma malé dítě…
A vy máte už jedno dítě? Jestli ne, tak není pro OCR důvod.
Jestli dítě máte tak ti ho vystaví i ukončí v porodnici.
Z nemocnice tě propustí ve chvíli, kdy budeš moct normálně fungovat a přítel si může vzít otcovskou dovolenou. Očr neni potřeba.
OČR (ošetřovné) může být vystaveno pro přítele lékařem v nemocnici, kde jsi hospitalizována, nebo tvým praktickým lékařem. Doporučuji to řešit přímo v nemocnici před propuštěním, aby měl přítel doklad hned, jak budeš potřebovat péči doma.
@Kralovnal OČR lékařem v nemocnici se vystavuje pouze na dobu hospitalizace. Na domácí použití musí vystavit jiný lékař.
Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat, jak to je po porodu s OČR, kdo ho příteli vystáví a kdy, za dva dny mě na 99% čeká císař a tak bych se chtěla zeptat, jestli ten den co mě propustí domů by vystavili OČR na mě pro mého přítele, nebo jak to je? Nevím kdy, jak a s kým to mám řešit, moc děkuji za odpovědi