OČR - přítel
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ano, pokud je účasten na nemocenském pojištění a pokud mu to váš ošetřující lékař napíše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77
Dobře děkuji myslela jsem si jen že muze být jen manžel nebo rodina tak jsem právě nevěděla jestli může přítel. Máme společného doktora Brejníka tak snad ano jinak poblíž mého bydliště nemám žádné příbuzné a nemohu být po operaci skoliózy sama 12h doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stačí, že máte společnou domácnost. Pokud budete v nemocnici aspoň 4 dny a marodit aspoň 30 dní, měl by nárok na tzv. dlouhodobé ošetřovné. Jinak je placených jen prvních 9 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@lucad77
V nemocnic budu déle a marodit min půl roku
Tak to se na to dlouhodobé ošetřovné určitě informujte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@lucad77
V nemocnic budu déle a marodit min půl roku
Nejde o to, jak dlouho budes v rekonvalescenci, ale jak dlouho budes zavisla na pomoci druhe osoby.
Bezne OCR vypise osetrujici lekar. Asi ti tech 9 bude stacit.
Dlouhodobe osetrovne vystavuje nemocnice pri propusteni pacienta do domaciho osetrovani. A pecujici osoba k tomu potrebuje souhlas sveho zamestnavatele (pokud se to nezmenilo).
Na webu CSSZ najdes kompletni informace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den chci se zeptat půjdu na operaci s páteří a bydlím s přítelem máme stejnou i trvalou adresu. Může si na mě vzít OČR?
Může, podmínka je společná domácnost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, na ošetřovné má přítel nárok. Přeji Vám, ať operace pomůže. Po operaci páteře můžete využít pobyt v lázních. Obvykle se jezdí do půl roku od operace. Můžete jet např. do Třeboně, Lázní Bělohrad nebo do lázní Darkov v Karviné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana Martinková
To opravdu ani netuším zda mě mohou poslat i do lázní.
Neznám právě nikoho kdo je po operaci páteře a jdu tam v dubnu do Motola ale nevím za jak dlouho bych také šla na tu operaci.
- Citovat
- Upravit
@Jana Martinková
Jestli to může být otázka týdnu nebo měsíců. Zhoršila se mi právě na 39°7
Je to prý už na operaci ale jak píšu nevim o někom kdo by byl po operaci a mám milion otázek krom operace
- Citovat
- Upravit
Aha, v dubnu jdete teprve na určení termínu operace? To bude otázka několika měsíců, klidně Vás mohou operovat až na podzim. 39,7, to je na hraně - většinou se operuje od 40 stupňů, ale třeba v USA se operuje až od 45 stupňů. Ale je to individuální, každé tělo je jiné. Jinak na Facebooku je skupina - Skolióza páteře - poradna a vaše zkušenosti. Tak se tam můžete přidat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana Martinková
Doktor v nemocnici a můj prakticky lékař mi doporučili operaci myslím si že to bude nyní nejlepší řešení.
- Citovat
- Upravit
To asi ano. Snad operace přinese očekávaný výsledek a zbaví Vás potíží. Na lázně se můžete také zeptat - pobyt trvá obvykle čtyři týdny, při pobytu v lázních čerpáte nemocenskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana Martinková
Děkuji no na snímku mám 2 čísla 39,7° a 43,7° moc se v tom tedy nevyznám
- Citovat
- Upravit
Dobrý den chci se zeptat půjdu na operaci s páteří a bydlím s přítelem máme stejnou i trvalou adresu. Může si na mě vzít OČR?