Nuda v práci - co dělat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nuda v práci - co dělat?
Ahoj!
Ráda bych se zeptala, zda je tu také někdo, kdo se setkává s hromadou volného času a následnou nudou v práci.
Pracuji klasicky 8,5h. Má práce však převážně záleží na tom, jak pracují ostatní - dělám jako asistentka vedení/recepční v jedné společnosti. Často se mi stává, že třeba 2-3h sedím a nemám, do čeho bych píchla. Mezitím přijdou třeba 1-2 faktury, občas někdo zavolá, ale jinak nic a nuda. ![]()
Bohužel kolem mě mají všichni ostatní kanceláře, do kterých se zabouchnou a dělají si svoje věci, takže se s nikým taky nic moc nezabavím. Hned za mnou je kancelář ředitele, který čas od času jako vítr vyběhne ven - to je také důvod, proč nechci dělat nějaké ty klasické věci, co všichni většinou radí, jako čtení knížky, vybarvování atd. Asi by to působilo dost blbě, když by mne při tom někdo viděl, jelikož je toto mé první zaměstnání a nejsem v něm příliš dlouho.
Prach, květiny, kartotéku, šuplíky apod. jsem už opečovala, přeřadila a přeskládala, takže to už je taky tabu. ![]()
Je tu někdo, kdo má stejný,,problém" a jak se s ním popasovává?
Děkuji! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám stejný problém. Naštěstí mohu číst knihy, nebo na mobilu koukám na Netflix.
- Citovat
- Upravit
Můj taťka svého času, učil se jazyky. Já když dělala na recepci, tak jsem cvičila jógu nebo se učila, ale fakt nehrozilo, že by někdo vyběhl z nějaké kanceláře.
- Citovat
- Upravit
Zmenila jsem praci, psychicky me to totalne ubijelo 🙈
Muzes si cist knizky v telefonu, ucit se jazyky na duolingu, koukat na netflix, poslouchat podcasty nebo audioknihy..
Příspěvek upraven 03.03.22 v 13:21
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja měla stažené knížky v mobilu a když sem se nudila, tak sem četla v tom mobilu, kdyby někdo přišel, jenom ho zhasnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otevři si v PC knihu v PDF a čti si. Vypadá to, jakože studuješ nějakou smlouvu ![]()
Kolem toho si nech otevřený nějaký obvyklý věci z programu, ve kterém pracuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kavenka Také bych koukala, ale ta představa, že vyběhne jeden z mých nadřízených a uvidí to mne trochu děsí.
Ale neříkám, že když tu nebyli, tak jsem to taky neprubla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem to v bývalý práci, neměla jsem kolikrát do čeho píchnout, ale číst si nebo něco jinýho nepřipadalo v úvahu. Pomáhala jsem kolegyním, to taky nešlo furt, no tak jsem se rozhodla odejít. Teď jsem v kanceláři, málokdy se stane, že bych neměla vůbec co, ale když už 1×-2× za měsíc, tak si dělám pár věcí do školy, studuju VŠ.
Jinak nevím co, je to děs, když nemáš co. Ale zkus si o tom narovinu se šéfem promluvit. Třeba na něco přijdete, můžeš mu třeba dělat nějakou jeho menší agendu - já v bývalý práci šéfový dělala část její práce, aby mě tam definitivně nej.eblo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nudu v práci jsem zažila před odchodem na mateřskou, když už většinu mé práce dělala nástupkyně. Stáhla jsem si na flashku knížku v PDF a četla si na monitoru PC. Vypadalo to, že čtu nějaké pracovní dokumenty, když by šel náhodou někdo kolem. A samozřejmě je nutné také hned být připravená kliknout na pracovní program, když by se někdo už úplně přiblížil a byl schopen číst monitor.
Příspěvek upraven 03.03.22 v 13:37
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já čumim na emimino ![]()
Ale pokud hrozí, že ti někdo nenápadně kouká přes rameno, tak to je pitomý no. PDF knížky jsou fajn, z toho nikdo nepozná, co vlastně děláš, kam koukáš
A pokud by ani to nešlo, já osobně bych v takové práci nevydržela. Nesnáším, když je práce málo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedovedu si představit, jak by si nikdo nevšiml, že slečna z recepce cvičí jogu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MillieD mám to podobně, ale jsem domluvena, ze se mohu učit a dělat si věci do školy. Potom až bude konec studia, tak jsme domluveni, ze mi přidělí další práci. Já už, si od kolegů sbírám, co kdo nechce dělat
dlouhodobě bych to nevydržela.
- Citovat
- Upravit
Raději anonymně. Jsem v kanclu a většinou taky nemám co dělat. Takže si pročínám emimino, fb, hraju hry na mobilu a brouzdám po internetu. Je období, kdy té práce je málo a období kdy se nenudím.
- Citovat
- Upravit
Moje práce je odvislá na pracovní době, nikoli na tom, co reálně udělám. Takže jsem většinou měla hotovo kolem oběda a do konce pracovní doby zírala do prázdna. Po domluvě s nadřízenou jsem si v práci napsala bakalářku, dala jsem dohromady různé metodické pokyny a doporučené postupy od ministerstva, vytvořila jejich databázi na společném disku a výrazně aktualizovala webové stránky pro svoji agendu. Zasloužila jsem se i o uspořádání školení pro organizace, s nimiž jsme pracovali, četla si dostupnou odbornou literaturu a časopisy, komentáře k zákonům… Jinak jsem si brala s sebou beletrii a četla si
. Kolegyně vakuum, které si ovšem v práci vytvářela záměrně, protože se nepřetrhla, řešila tím, že prokecala půl pracovní doby s kámoškami nad kafíčkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit